Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ "ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης» καταγγέλει το Δήμο Ηρακλείου Αττικής γιατί με την ημερίδα που διοργανώνει για την υγεία, καλώντας τα σχολεία, στην ουσία βάζει ιδιώτες να μιλούν για την υγεία. Ουσιαστικά πρόκειται για χοντροκομμένη διαφήμιση κάποιων συγκεκριμένων εταιρειών, που ο Δήμος σαν «καλός πλασιέ» τους φέρνει μέσα στα σχολεία. Συνυπεύθυνα είναι και τα υπουργεία που συμμετέχουν και που στην κατεύθυνση του «κοινωνικού εταιρισμού» προωθούν την εμπορευματοποίηση όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καλεί τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν σ΄ αυτό το παζάρι. Οι δάσκαλοι δεν είναι πλασιέ εταιρειών. Ούτε οι μαθητές μας βορά στα διαφημιστικά τους σχέδια. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι κανένας δε μπορεί να μας υποχρεώσει να πάμε.

Θεωρούμε απαράδεκτο, αυτό το υποκριτικό ενδιαφέρον για την υγεία των μαθητών μας, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που η πλειοψηφία των γονιών των μαθητών μας βιώνουν την ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανέχεια, την μείωση μισθών, την πείνα. Την εποχή που απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιεινή διατροφή των παιδιών είναι ο αξιοπρεπής μισθός. Είναι να έχει το παιδί κι οικογένειά του ρουχισμό, θέρμανση, ασφάλιση, περίθαλψη. Κι αυτά στις μέρες μας δεν είναι ούτε δεδομένα, ούτε αυτονόητα, ούτε εύκολα.

Η υγιεινή διατροφή των παιδιών δεν εξασφαλίζεται από την «καλή καρδιά» των εταιρειών – συνεταίρων του Δήμου και του Υπουργείου.  Ούτε από την προώθηση των προϊόντων τους.
Αν ο Δήμος ενδειαφέρεται, χρειάζεται να πάρει μέτρα για την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους :

- Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να ζητήσει ο Δήμος έκτακτο κρατικό κονδύλι, έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ.σάντουιτς, φρούτο, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.

- Όλα τα παιδιά να γραφτούν στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς. Να καταργηθούν τα τροφεία.

- Να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός όλων των παιδιών και οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλα τα παιδιά των σχολείων, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι οι γονείς τους.

- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

- Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία, με κρατική ευθύνη. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.

Από το www.xtypos.gr