ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 216... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η αξιοποίηση του Οικοδομικού Τετραγώνου 216 τέθηκε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 29 Ιανουαρίου εκτός ημερησίας διάταξης.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, ο οποίος έχει σηκώσει τη σημαία της επανάστασης ενάντια στα σχέδια της διοίκησης για την κατασκευή κολυμβητηρίου, αναψυκτηρίου και πολιτιστικού πολυχώρου στο ακίνητο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι σήμερα διαμορφωμένο ως πάρκο.

Αφού πρώτα απάντησε στις αιχμές της ανακοίνωσης του Δήμου σχετικά με την περιβαλλοντική του ευαισθησία ο κ. Κουτρούλης τόνισε πως “όποιος τολμήσει να πειράξει έστω και ένα τ.μ. πρασίνου θα βρεις τον ίδιο απέναντι”. Συνεχίζοντας υποστήριξε πως απέναντι από τα σχολεία της οδού Πεύκων δεν μπορεί να γίνει αναψυκτήριο. “Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το πάρκο σε κεντρική πλατεία. Δεν θα καταστρέψουμε το πράσινο για να παραδώσουμε τον χώρο σε ιδιώτες. Το κολυμβητήριο χρειάζεται αλλά όχι εκεί. Έχω κάνει πρόταση (σ.σ. για οικόπεδο του ΟΣΚ στην οδό Πεύκων λίγο πιο πάνω από το Ο.Τ. 216)” δήλωσε ο Σύμβουλος.
Ερώτηση για το θέμα και συγκεκριμένα για τη δυνατότητα κατασκευής του κολυμβητηρίου και του αναψυκτηρίου στον χώρο που σήμερα βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο κατέθεσε η Σύμβουλος της μείζονος, κα Μαίρη Ζούνη. Από την πλευρά της διοίκησης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βλαντής τόνισε πως η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της με σαφήνεια για το Ο.Τ. 216 ενώ είπε πως δεν πρέπει να πέφτει η Δημοτική Αρχή στην “παγίδα να απαντάει σε επαγγελματίες εκδότες ανακοινώσεων”.

Από το www.xtypos.gr