ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΩΝ


Επιχείρηση καταγραφής και καθαρισμού παράνομων διαφημιστικών πλαισίων και αεροπανό οργάνωσαν από κοινού η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η δημοτική αστυνομία. Η δημοτική αστυνομία πραγματοποίησε αυτοψίες ελέγχου διαφημιστικών πλαισίων και στεγάστρων στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου Ηρακλείου. Ήδη συντάσσονται οι σχετικές εκθέσεις αυτοψίας προκειμένου να διαβιβαστούν στην οικονομική υπηρεσία όπου θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Ταυτόχρονα με την καταγραφή ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος απομάκρυνε πανό και πλαίσια.


Οι δρόμοι που έγινε καταγραφή είναι:
Μαρίνου Αντύπα, από Στέλιου Καραγεώργη μέχρι Λ. Κύμης
Ιφιγενείας, από Λ. Ηρακλείου μέχρι Μπουμπουλίνας (όρια δήμου Ηρακλείου Αττικής)
Λ. Ηρακλείου, από Μελίνας Μερκούρη μέχρι Αμαρουσίου (όρια δήμου Ηρακλείου Αττικής με Πεύκη)
Πλαπούτα, μέχρι τα όρια του δήμου Πεύκης
Λ. Κύμης, από Πλαπούτα μέχρι πάροδο Κύμης (πρώην αμαξοστάσιο δήμου Ηρακλείου Αττικής)

Επιπλέον καταγράφηκαν 26 στέγαστρα που έχουν διαφημιστικά πλαίσια στις οδούς Πρασίνου Λόφου, Πεύκων, Πλαπούτα, Λ. Αμαρουσίου, Λ. Ηρακλείου, Μελίνας Μερκούρη.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Κεσκινίδης που προΐσταται πολιτικά τόσο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας οργάνωσε την συγκεκριμένη δράση στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αλλά και του προτεινόμενου νέου κανονισμού καθαριότητας που παραμένει στην ιστοσελίδα του δήμου προκειμένου να μελετηθεί από όλους τους δημότες και να κατατεθούν προτάσεις πριν τεθεί προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. Μπορείτε να βρείτε το προσχέδιο του κανονισμού καθαριότητας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iraklio.gr/default.asp?static=101&id=3242 και οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση web@iraklio.gr με τίτλο «Κανονισμός Καθαριότητας» μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Από το www.iraklio.gr