ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Το καυτό ζήτημα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού “Επικοινωνία FM” βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
Η αιτία ήταν η πρόσκληση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης το απόγευμα της Παρασκευής με μοναδικό θέμα την εισήγηση για λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης.

Μόλις οι επί 9 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της ραδιοφωνίας πληροφορήθηκαν αυτήν την εξέλιξη κινητοποιήθηκαν και ζήτησαν τη βοήθεια των συνδικαλιστικών τους ενώσεων ώστε από τη μια πλευρά να μην κλείσει το μέσο και από την άλλη πλευρά να διεκδικηθεί η καταβολή των δεδουλευμένων. Τελικά, μετά από διεργασίες και ενώ η ΕΣΠΗΤ είχε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναβλήθηκε. Το θέμα του ραδιοφώνου τέθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης το βράδυ της Τρίτης από Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της διοίκησης δεν διατυπώθηκε ξεκάθαρα τι θα γίνει με το ραδιόφωνο με τον Δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο, να θυμίζει όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει προς κυβέρνηση, κόμματα και Βουλή ώστε να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει το εργασιακό μέλλον των 35 εργαζομένων χωρίς πάντως αποτέλεσμα μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Πάντως, ο Δήμαρχος τόνισε πως έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα η διοίκηση δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον του ραδιοφώνου και υποσχέθηκε πως το θέμα θα έρθει σύντομα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διχασμένη η ομάδα της διοίκησης
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το ζήτημα του σταθμού έχει διχάσει τη δημοτική ομάδα της διοίκησης, καθώς από τη μια πλευρά υπάρχουν Σύμβουλοι που επιθυμούν να κλείσει ο “Επικοινωνία” επικαλούμενοι τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και την αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων και από την άλλη πλευρά υπάρχει η άποψη όσων τίθενται υπέρ της διατήρησης του μέσου με παράλληλη προσπάθεια εξυγίανσης και βελτίωσης της λειτουργίας του.

Από το www.xtypos.gr


Σχόλιο Blogger
Το παρακάτω απόκομμα είναι από το προεκλογικό φάκελο "Μαζί  Μπορούμε" της ΑΚΕΠ, που αφορούσε τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης.