ΧΡΗΣΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα, μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε δημότες ηλικίας 18 – 55 ετών που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις:

- Διάγνωσης της υπέρτασης με την πιο σύγχρονη τεχνολογία
- Μέτρησης του στρες, του τρόπου ζωής και των καθημερινών συνηθειών σύμφωνα με τη νέα αντίληψη της υγείας
- Εκτίμησης του συνολικού καρδιομεταβολικού κινδύνου.

Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται εκπαίδευση στην αυτορρύθμιση της υπέρτασης με:

- Εκμάθηση επιστημονικών μεθόδων διαχείρισης του στρες
- Γνωσιακή αναδόμηση
- Βιωματική εκπαίδευση
- Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής

Ο πρώτος και καθοριστικός σταθμός ανίχνευσης - διαλογής ατόμων θα γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Υπόγεια διάβαση σταθμού ΗΣΑΠ) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00 – 12:00 κατόπιν ραντεβού στο 697 8101567. Στην 1η αυτή συνάντηση, θα γίνεται η ανίχνευση ατόμων με προϋπέρταση ή αρτηριακή υπέρταση σταδίου 1, από εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και Επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες & Προαγωγής της Υγείας. Εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια θα εντάσσονται στο πρόγραμμα. Επισημαίνεται, πως η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στη συνεχεία, τα άτομα που θα εισαχθούν στην μελέτη θα παραπέμπονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου, όπου και θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ, σχετικές με την αρτηριακή πίεση και την εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου.

Μετά τις μετρήσεις θα εφαρμοστεί παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων, η αυτορρύθμιση της υπέρτασης, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας στην κοινότητα μέσω της ενδυνάμωσης του ατόμου και αύξησης του ελέγχου του στην υγεία.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 2794340 και 697 78191567.