ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Θέμα με τη μη χορήγηση στοιχείων για τις εκδηλώσεις που έγιναν στο κτήμα Φιξ από τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ αλλά και για την ανάρτηση των αποφάσεων της επιχείρησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ εγείρει η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” η οποία δίνει στη δημοσιότητα και σχετικές αιτήσεις που έχει καταθέσει.

Ειδικότερα, η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Μπάμπαλος, σημειώνει τα εξής: “Με αφορμή τις πολυδιαφημισμένες εκδηλώσεις στο «κτήμα Φιξ», οι οποίες υποτίθεται, κατά τις εξαγγελίες της διοίκησης, δεν θα στοίχιζαν τίποτα στον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά τελικά στοίχισαν τουλάχιστον 30.000 ευρώ με 35.000 ευρώ, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που η ίδια η διοίκηση έδωσε, η παράταξή μας κατέθεσε στις 15 Ιανουαρίου 2013 έγγραφο αίτημα χορήγησης στοιχείων προς την διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ.

Ομοίως, με αφορμή την επί σειρά μηνών μη ανάρτηση, ή καθυστερημένη ανάρτηση των αποφάσεων της ως άνω δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σε συνδυασμό με την άτυπη ενημέρωση που μας είχε παρασχεθεί από την διοίκηση αυτής περί μη υποχρέωσης ανάρτησης των αποφάσεων της στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η παράταξή μας κατέθεσε στις 2 Ιανουαρίου 2013 έγγραφη ερώτηση, απευθυνόμενη μάλιστα σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της πιο πάνω δημοτικής επιχείρησης, με την οποία ζητούσαμε επίσημα την θέση της διοίκησης και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, περί του αν υφίσταται ή όχι υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων της δημοτικής επιχείρησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Για λόγους σεβασμού προς τις διαδικασίες και αποφυγής δημιουργίας εντυπώσεων, δεν δώσαμε στην δημοσιότητα τις ως άνω επιστολές – αιτήσεις μας. Η διοίκηση του δήμου είχε ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΗΝΟΣ από την σχετική αίτηση. Είναι προφανές – δύο περίπου μήνες μετά – ότι η διοίκηση έχει παραβεί την ως άνω νόμιμη αλλά και θεσμική υποχρέωσή της.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να δώσουμε στην δημοσιότητα τα ως άνω δύο έγγραφά μας και καλούμε την διοίκηση για ακόμα μια φορά να μας απαντήσει επ’ αυτών, καθώς και να μας χορηγήσει άμεσα τα αιτούμενα στοιχεία. Δεν γνωρίζουμε εάν η μη απάντηση εκ μέρους της διοίκησης οφείλεται σε αδιαφορία, έλλειψη οργάνωσης, υπεροψία, ή κάτι άλλο. Θέλουμε να την διαβεβαιώσουμε όμως, πως επειδή τα παραπάνω θέματα έχουν να κάνουν με τήρηση διαδικασιών διαφάνειας στο δήμο, η παράταξή μας θα επιμείνει”.

“Θα δοθούν άμεσα τα στοιχεία”
Από την πλευρά της διοίκησης της επιχείρησης, και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο, κ. Καρρά, επισημάνθηκε στο www.xtypos.gr, έπειτα από ερώτημα της ιστοσελίδας, πως τα στοιχεία τόσο για τις εκδηλώσεις στο Φιξ όσο και για τις αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα δοθούν στην παράταξη του κ. Μπάμπαλου εντός των προσεχών ημερών.

Από το www.xtypos.gr