ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

H παράταξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής “Δίκτυο Πολιτών” ενημερώνει πως διοργανώνει ένα διήμερο με δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης την Παρασκευή 8 Μαρτίου και το Σάββατο 9 Μαρτίου. Ειδικότερα, η παράταξη:

• Συγκεντρώνει στα γραφεία της παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ρούχα.

• Στήνει καλάθια αλληλεγγύης στα σούπερ μάρκετ και συλλέγει τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, όσπρια, ρύζια, ζυμαρικά, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής).

• Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19.00 ( Βίλα Στέλλα) διοργανώνει εκδήλωση- συζήτηση για τις δράσεις και τις δομές αλληλεγγύης, με συμμετοχή εκπροσώπων από τη δημοτική κίνηση «Στροφή Νέα Σμύρνης» (διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες), το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά και τον Σύλλογο προστασίας των πολιτών από την αυθαιρεσία (κρατική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική).

• Το Σάββατο 9 Μαρτίου, από 10.00 - 15.00, στον χώρο της υπόγειας διάβασης του σταθμού ΗΣΑΠ, πραγματοποιεί γιορτή αλληλεγγύης με χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι, συλλογική κουζίνα και πολιτιστικά δρώμενα για παιδιά.

“Η τρίτη χρονιά του Μνημονίου βουλιάζει την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Χρέος μας η ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές και τη χώρα μας, Αντιστεκόμαστε στη φτώχεια  την πείνα, την απελπισία, την ταπείνωση. Χρέος μας να σταθούμε όρθιοι καθένας και καθεμιά από εμάς, αλλά και συνολικά η κοινωνία που ισοπεδώνεται. Απλώνουμε δίκτυα αλληλεγγύης παντού. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις δράσεις του Δικτύου Πολιτών - Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη.

Για το δικαίωμα μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια” σημειώνει η παράταξη.