"ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης-4ου-2013 , στα θέματα προ Ημερησίας διατάξεως, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Δημήτρης Τσεκούρας, κατέθεσε ερωτήσεις προς τη δημοτική Αρχή για θέματα που άπτονται της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος .

Ειδικότερα:
Δεδομένου, ότι η καλοκαιρινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών, ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να προχωρήσει η διοίκηση άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τη δράση καταπολέμησης των κουνουπιών. Την περασμένη χρονιά η δημοτική αρχή σε ουδεμία ενέργεια προέβη με αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων από μολυσμένα κουνούπια.

Αναφέρθηκε στο φαινόμενο των αλλεπάλληλων βλαβών στα οχήματα της δ/νσης περιβάλλοντος, με τελευταίο αυτό της σκούπας, που έμεινε από ελαστικά, καθώς στο ίδιο όχημα έχουν να αλλαχθούν τα τρία απο τα έξι λάστιχα από το 2006, παρά τις παρατηρήσεις των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε επίσης στα λεωφορεία της Δημοτικής συγκοινωνίας, τα οποία δεν λειτουργούν λόγω βλάβης, ενώ ρώτησε πότε θα υλοποιηθεί η εξαγγελία, από τον Ιούλιο του 2012 του Δημάρχου, ότι ο Δήμος θα έθετε σε λειτουργία δύο λεωφορεία, που θα έπαιρνε από την ΕΘΕΛ, από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, ουδεμία απάντηση έδωσαν. Πλήρης ανυπαρξία.