ΓΕΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ 15 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ

Δείπνο με 15 δημάρχους είχε στο εστιατόριο "Τηλέμαχος" στα βόρεια προάστια τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Η πρωτοβουλία του Γιάννη Μιχελάκη σκοπό είχε τη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά που δεν ήταν προγραμματισμένη αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους δημάρχους και ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου συστήματος εκλογής δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και περιφερειαρχών και σημείωσε ότι "οι αλλαγές αυτές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Αυτοδιοίκηση να απεμπλακεί από τους κομματικές γραμμές".

Υποσχέθηκε, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των δημάρχων, πως θα υπάρξει διαβούλευση και πως θα ληφθούν υπόψιν όλες οι παράμετροι.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους δημάρχους είναι το θέμα της αυτοδυναμίας τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στους δημάρχους να κάνουν υπομονή μέχρι να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη η πρόταση της Κυβέρνησης.

Να σημειωθεί τέλος πως από τους παριστάμενους Δημάρχους μόνο 5-6 ήταν αυτοί που συμφωνούν με την πρόταση της Κυβέρνησης.

Στο δείπνο, παρέστησαν -εκτός από τον κ. Μιχελάκη- οι δήμαρχοι Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, Δάφνης - Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Ν. Ηρακλείου Βασίλης Βαλασόπουλος, Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Παπάγου - Χολαργού Βασίλης Ξύδης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης και Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, καθώς επίσης ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Από το www.vimaonline.gr