ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

Οι πληροφορίες που τις τελευταίες μέρες διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης, ότι στο επόμενο "κύμα" της διαθεσιμότητας μπαίνουν οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και λοιπό προσωπικό) στα Δημοτικά Ραδιόφωνα, επιβεβαιώθηκαν σε χτεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού ΕΣΔΑΑ κ. Μιχελάκη. Ρητά και κατηγορηματικά δήλωσε: «Οι Δήμοι Θα κάνουν αξιολόγηση. Μέσα σε αυτή θα είναι και οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ραδιόφωνα».

Με αυτό τον τρόπο, 750 εργαζόμενοι θα πάρουν τον δρόμο της ανεργίας μέσω διαθεσιμότητας. Βέβαια, στο δικό μας Δήμο οι 37 εργαζόμενοι έχουν ήδη καταδικαστεί επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, τόσο από την προηγούμενη όσο και την σημερινή διοίκηση του Δήμου, σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ανεργίας : αυτό της εργασίας χωρίς πληρωμή.

Ας μας απαντήσουν ο πρόεδρος της ΔΕΡΗΑ και ο Δήμαρχος, με τι κριτήρια θα αξιολογήσουν τον Επικοινωνία 94FM

- όταν επί τρία χρόνια μεθοδεύουν αργά αλλά σταθερά την πλήρη απαξίωση του;

- όταν η μοναδική μέριμνα τους ήταν η οικονομική τακτοποίηση των συσσωρευμένων από δεκαετίες χρεών, παρατυπιών και συνολικότερα της αδιαφανούς διαχείρισης προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, στις οποίες όμως ποτέ δεν καταλόγισαν δημόσια τις ευθύνες που τους αναλογούν και δεν ενημέρωσαν τους πολίτες;

- όταν αγνόησαν παντελώς τις προτάσεις που κάναμε επανειλημμένα σαν Δίκτυο Πολιτών, τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή:

1. Εκσυγχρονισμό και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού, για να μπορεί να εκπέμπει και να ακούγεται τουλάχιστον σε όλα τα σημεία της πόλης

2. Ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος και άνοιγμα του στην τοπική κοινωνία και τους φορείς. Απ' ευθείας αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

3. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης και σχεδιαμός ειδικών προγραμμάτων προβολής των εμπορικών επιχειρήσεων και κάθε δραστηριότητας της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών.

Σήμερα η μνημονιακή λαίλαπα των διαθεσιμοτήτων, των “αξιολογήσεων” και τελικά της συρρίκνωσης των δημοτικών υπηρεσιών, δίνει το απόλυτο άλλοθι στη Διοίκηση του Δήμου, ίσως και με κάποιες κορώνες διαμαρτυρίας, να ολοκληρώσει αυτό που ήταν το σχέδιο της εξαρχής, το κλείσιμο του Επικοινωνία 94FM, το οριστικό σιωπητήριο σε αυτό που κάποτε ήταν η φωνή της πόλης μας.

Σαν Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε, τόσο το δρομοληγένο κλείσιμο του “Επικοινωνία 94FM” και οι απολύσεις των εργαζομένων, όσο και οποιαδήποτε ενδεχόμενη “αξιοποίηση” της ραδιοσυχνότητας με εκχώρηση της σε ιδιωτικά συμφέροντα παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης του λαού, να ακυρωθούν.

Με την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και των κάθε λογής στηριγμάτων της και το άνοιγμα του δρόμου για μια Αυτοδιοίκηση πυλώνα αντίστασης και αλληλεγγύης, κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.