ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

Υπάρχει μια περίεργη περίπτωση στον δήμο μας την οποία δε μπορώ να κατανοήσω και ήθελα να τη αναφέρω από το blog για να διευκρινιστεί αν υπάρχει κάποιο λάθος σε αυτό που γνωρίζω ή κάποιος βαθύτερος σκοπός στην ιδιαιτερότητα για την λειτουργία της ΝΑΣΤΡΑ.

Η ΝΑΣΤΡΑ είναι ορχήστρα αλλά όχι του δήμου όπως τελικά έμαθα σχετικά πρόσφατα. Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ποιανού ορχήστρα είναι ακριβώς, αλλά αρκετοί από εσάς σίγουρα θα έχετε την εντύπωση ότι είναι του δήμου.

Η ΝΑΣΤΡΑ φιλοξενείται σε χώρο του δήμου χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, εκεί κάνει τις πρόβες της, η κυρία που είναι υπεύθυνη για την ορχήστρα πληρώνεται από τον δήμο, και όταν είναι η ορχήστρα να παίξει για τον δήμο πρέπει να πληρωθεί!

Αυτό είναι ακριβώς το σημείο που το έχω χάσει από λίγο έως αρκετά.

Δηλαδή ο δήμος παρέχει χώρο σε μια ορχήστρα, για την οποία πληρώνει την υπεύθυνη της, και η ο οποία ορχήστρα δεν μπορεί να παίξει έστω ανταποδοτικά για κάποια εκδήλωση του δήμου, παρά μόνο αν πληρωθεί.

Το παράδοξο είναι ότι το καθεστώς που σας περιέγραψα για την ορχήστρα ΝΑΣΤΡΑ συντηρείται από εποχής Μαστοράκου, δεν άλλαξε τίποτα επί Γεωργόπουλου και μέχρι τώρα δε φαίνεται να διαπιστώνει τίποτα το περίεργο η διοίκηση Βλασσόπουλου. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα η αντιπολίτευση δεν έχει κάνει έστω μία ερώτηση για το θέμα!

Υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει ποια η λογική αυτής της συναλλαγής?

Το παραπάνω κείμενο είχε αναρτηθεί στο blog τον Οκτώβριο του 2011.
http://irakleionews.blogspot.gr/2011/10/blog-post_28.html


Απάντηση δε πήραμε, τίποτα δεν άλλαξε, μάλιστα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο κτήμα φιξ, η ΝΑΣΤΡΑ αναφέρεται για ακόμα μια φορά ως ορχήστρα του δήμου, από την άλλη στην σελίδα της ΝΑΣΤΡΑ δεν αναφέρει πουθενά ότι πρόκειται για την ορχήστρα του δήμου Ηρακλείου, το μόνο που αναφέρεται είναι ότι ιδρύθηκε το 1987 από το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ν. Ηρακλείου
http://www.odi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9