ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ζωηρή διάθεση για παιχνίδι ολοκληρώθηκε το ποδοσφαιρικό τουρνουά του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Τα παιδιά των Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αγωνίστηκαν με αντίστοιχες ακαδημίες του Ερμή Ηρακλείου, του Άτταλου Νέας Ιωνίας, του Α.Ο. Αθηναΐδα, τις ακαδημίες του Α.Ο. Απόλλων και τις ακαδημίες Batista. Ο αριθμός των μικρών ποδοσφαιριστών ήταν περίπου τριακόσια παιδιά.

Η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με εκφραστή τον Δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο, στοχεύει στην προώθηση του αθλητικού πνεύματος και των ιδεών της ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα επιδιώκεται η διαμόρφωση μιας φιλαθλητικής νοοτροπίας στους νέους δημότες, απαλλαγμένη από οπαδιστικές συμπεριφορές φανατισμούς και ακραίες εκδηλώσεις βίας, δια μέσου των ομαδικών αθλημάτων όπως αυτό του ποδοσφαίρου. Σε αυτή τη φιλοσοφία εντάσσεται και η διοργάνωση τουρνουά σε τακτά χρονικά διαστήματα ως μέσω εμφύσησης του «ευ αγωνίζεσθε» στους νεαρούς αθλητές.

Ειδικά για το συγκεκριμένο τουρνουά ποδοσφαίρου, όπως και σε προηγούμενες διοργανώσεις, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Το τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ Ακαδημιών,που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στο γήπεδο Κύμης, και τελείωσε με επιτυχία την Κυριακή 5 Ιανουαρίου. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι Εθελοντές παρευρεθήκαμε και βοηθήσαμε τους διοργανωτές να συγκεντρωθούν τα τρόφιμα ενημερώνοντας παράλληλα τους παρευρισκομένους για το σκοπό και την αξία του εθελοντισμού.

Οι μικροί αθλητές αγωνίσθηκαν με ενθουσιασμό και προσέφεραν πλούσιο θέαμα κάνοντας περήφανους τους γονείς και τους προπονητές τους. Το Τουρνουά εκτός από αθλητικό γεγονός ήταν και μια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς τους να δείξουν την ευαισθησία τους προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας προσφέροντας τρόφιμα.

Τους αγώνες της 3ης Ιανουαρίου διαιτήτευσε εθελοντικά η γνωστή διαιτητής κα Βανέσα Μαραγκού η οποία είναι πάντοτε δίπλα μας και πρόθυμα ανταποκρίνεται και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες .

Ο καλός καιρός βοήθησε να διεξαχθούν οι αγώνες με επιτυχία και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη . Στο τέλος του τουρνουά απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους μικρούς αθλητές.

Δράσεις σαν αυτή είναι σημαντικές γιατί συμβάλουν στην διάδοση της ατομικής συνεισφοράς και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Από : www.zonews.gr