ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παραγματοποιήθηκε η πρώτη για το νέος έτος πολιτική εκδήλωση της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” που περιλάμβανε ομιλία του επικεφαλής της κ. Νίκου Μπάμπαλου, παρουσίαση υποψηφίων και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κόσμος που συνέρρευσε στο Πολύκεντρο ήταν πολύς γεμίζοντας όχι μόνο τα καθίσματα αλλά και τους διαδρόμους με αρκετούς να μένουν όρθιοι, αλλά και έξω από την αίθουσα στα σκαλοπάτια του κτηρίου. Πέρα από τα στελέχη της παράταξης, παρόντες ήταν ακόμα οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Περικλής Περδικάρης και Γιώργος Οικονομίδης, όπως και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Γιώργου Πέτρου, που άσκησε κριτική στη Δημοτικη Αρχή Βλασσόπουλου κατηγορώντας την για ανυπαρξία έργου αλλά και σε άλλους υποψήφιους Δημάρχους σημειώνοντας πως κάποιοι εμφανίζονται λίγους μήνες πριν τις εκλογές. “Το Ηράκλειο έχει ανάγκη έναν Δήμαρχο που έχει όρεξη και όραμα και εμφανίζεται συνέχεια στην πόλη και όχι λίγους μήνες πριν από αυτές” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Βλασσόπουλου

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Νίκο Μπάμπαλο που σημείωσε αρχικά τη μεγάλη παρουσία του κόσμου τονίζοντας πως δίνει ισχυρό μήνυμα στην πόλη. Ο κ. Μπάμπαλος υπογράμμισε το γεγονός πως η παράταξη είχε και έχει μια ισχυρή παρουσία στην πόλη με παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, “εντοπίζοντας προβλήματα, καταθέτοντας προτάσεις ακσώντας κριτική όπου χρειαζόταν στη Δημοτική Αρχή”. Και ανέφερε θέματα στα οποία η παράταξη έκανε παρεμβάσεις όπως τις μετατάξεις υπαλλήλων σε γραφεία, την ελλιπή συντήρηση του στόλου της καθαριότητας, την προχειρότητα στην μεταφορά του αμαξοστασίου, την κακή κατάσταση της καθαριότητας, τη μη λειτουργία μέχρι πριν λίγες ημέρες της δημοτικής συγκοινωνίας, τη “χαριστική”, όπως την αποκάλεσε, ρύθμιση χρεών σε καταστήματα του κέντρου της πόλης, την αποδυνάμωση των δημοτικών ιατρείων και την κατάργηση στην πράξη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος επέκρινε τη διοίκηση πως ξοδεύοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ εξάντλησε τις υποχρεώσεις στον πολιτισμό διοργανώνοντας τη Γιορτή Μπύρας στο κτήμα Φιξ, προσθέτοντας πως δεν έθεσε παράλληλα εκείνες τις ημέρες το ζήτημα της απόκτησης του χώρου. Μνεία έκανε και στο δημοτικό ραδιόφωνο, όπου οι εργαζόμενοι είναι επί μήνες απλήρωτοι τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή δεν τολμάει να πάρει αποφάσεις και κρύβεται. Σημείωσε ακόμα το γεγονός πως μια σειρά συμβούλων είναι στην υπηρεσία του Δημάρχου χωρίς να ξέρει κανείς τι υπηρεσίες προσφέρουν.

“Για να αλλάξεις τα πράγματα δεν χρειάζονται χρήματα. Για να έχεις την πόλη πιο καθαρή δεν χρειάζονται παραπάνω χρήματα. Απαιτείται οργάνωση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να ξέρεις τα προβλήματα” δήλωσε.

“Να μην μετατραπούν οι δημοτικές εκλογές σε κομματική κόντρα”

Αφού έκανε λόγο για διοικήσεις που αποδείχτηκαν κατώτερες των προσδοκιών ο κ. Μπάμπαλος είπε πως είναι η ώρα “να αλλάξει πορεία ο Δήμος, να αλλάξει η πορεία της μιζέριας και της αδιαφορίας”. Και κάλεσε όλους τους Ηρακλειώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους χωρίς προϋποθέσεις και ηγεμονισμούς.

Στηλίτευσε δε τη σύνδεση των δημοτικών εκλογών με το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, που επιχειρείται από κάποιους, κάνοντας λόγο για “ψευτοδίλημμα” και μια επιλογή που μπορεί να αποβεί μοιραία για την πόλη. “Μην αφήσετε τις δημοτικές εκλογές να μετατραπούν σε μια στενή κομματική αντιπαράθεση” δήλωσε.

Απάντησε και στις κατηγορίες εναντίον του πως δεν θα μπορεί να προσφέρει γιατί δεν θα συγκρουστεί τονίζοντας πως η πορεία της παράταξης από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα είναι μια “πορεία σύγκρουσης”. “Ασκούμε συνεπή αντιπολίτευση. Κάναμε ρίξεις όταν δημιουργήσαμε την παράταξη....δεν δέχομαι μαθήματα επαναστατικότητας από κάποιους που θυμήθηκαν όψιμα να κάνουν τους επαναστάτες” σχολίασε.




Ως βασικούς άξονες των προσπαθειών της παράταξης έθεσε:

Την καθαρή, πράσινη και φωτισμένη πόλη
Έναν δήμο που θα εξυπηρετήσει τον πολίτη
Διάφανη και αποτελεσματική διαχείριση του Δήμου
Τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας και Ανακούφισης “συμπολιτών μας και όχι φιέστες”.
Έμφαση στις γειτονιές της πόλης με άμεσες παρεμβάσεις

Από www.xtypos.gr