ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ.) πραγματοποίησε καινοτόμο δράση πρόληψης Καρδιοαγγειακών Παθήσεων την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Η δράση εντάσσεται στην ενημερωτική κοινωνική δράση με θέμα: «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Παθήσεων με δωρεάν ΗΚΓ και έμμεση διάγνωση στους δημότες».

Η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες και εξυπηρετήθηκαν 60 δημότες. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν, εντελώς δωρεάν σε μέτρηση του σακχάρου στο αίμα, σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, μέτρηση του επιπέδου άγχους, κατάθλιψης και στρες. Ειδικά για τα τρία τελευταία δόθηκαν συμβουλές και έγιναν παραπομπές σε εξειδικευμένους επιστήμονες ψυχικής υγείας.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου βρέθηκε κοντά στους επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη δράση και τους δημότες που δέχθηκαν τις υπηρεσίες και ενημερώθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε ο ψυχολόγος Δόκτωρ Γιώργος Λυράκης, διδάκτωρ ιατρικής, η τομεάρχης του Ι.Ν.Ε.Π.Υ. Ευριδίκη Καμπά, ο πρόεδρος του Ι.Ν.Ε.Π.Υ. Γεώργιος Τσόλας και η προϊσταμένη των δημοτικών ιατρείων νοσηλέυτρια MSC Κατερίνα Πλεξίδα. Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Της Υγείας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους www.inepy.gr

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει κάθε κοινωνική δράση που έχει στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους.

Θυμίζουμε ότι τα δημοτικά ιατρεία βρίσκονται στην υπόγεια διάβαση ΗΣΑΠ και το τηλέφωνο είναι: 210 – 2794340.

Από το www.syneidisi.com