ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ «Γιατί κρύβονται; Αντιπαράθεση μπροστά στο λαό»

Πρόσκληση-πρόκληση προς τους ανθυποψήφιούς της για δημόσιο διάλογο μπροστά στο λαό απεύθυνε για μια ακόμη φορά η υποψήφια Δήμαρχος Ειρήνη Κατσινοπούλου, σε ανοιχτή εκδήλωση του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Στην εκδήλωση της Κυριακής, στην πλατεία του Αγίου Λουκά η επικεφαλής του Δικτύου κατήγγειλε πως « οι τάχα μου ανεξάρτητοι εμφανίζονται τώρα και ως αντιμνημονιακοί, έτοιμοι να «πάρουν τ’ άρματα».. Πρόκειται όμως για τους ίδιους ανθρώπους που από τις 26 Μαΐου θα υπογράψουν τις απολύσεις εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων».

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου θύμισε επίσης πως: « το πρώτο Βατοπαίδι συντελέστηκε στη γειτονιά μας στο ΦΙΞ ,όταν παραιτήθηκε η διοίκηση του δήμου από τα δικαιώματά της (!) και στη συνέχεια προσπάθησε να επιβάλλει ένα πρόσθετο χαράτσι στους δημότες για να αγοράσει το κτήμα ΦΙΞ», πως «υπήρξε ένα μεγάλο φαγοπότι που λεγόταν ΔΕΤΕΗΑ, δημαρχείο, κτίριο Βασιλόπουλου και κανείς δεν μιλάει γι αυτά. Πότε θα μιλήσουμε για όλα αυτά» ρώτησε υπενθυμίζοντας την πρόσκληση για ντιμπέιτ.

Η υποψήφια Δήμαρχος μίλησε για την τριχοτόμηση του Ηρακλείου (από τον ΗΣΑΠ και την Αττική οδό), για: το τερατούργημα που ονομάζεται πλατεία ΗΣΑΠ, για το μεγαλόπνοο έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ηλεκτρικού που μικρόψυχες διοικήσεις ματαίωσαν, για την υποστελέχωση των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας παρότι εισπράττονται 6,5 εκατομμύρια από δημοτικά τέλη, για τη μετατροπή της πλατείας (και του Αγ. Λουκά σταδιακά) σε χώρο τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς έσοδα για τα ταμεία του Δήμου, για τις ξεχασμένες και υποβαθμισμένες γειτονιές.

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου δεν κατήγγειλε μόνο. Παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο, βιώσιμο πρόγραμμα για την αναβάθμιση του Ηρακλείου: από την απόδοση στους κατοίκους του κτήματος ΦΙΞ έως το σχεδιασμό μικρών έργων ανάπλασης στην πόλη που δικαιούται παραγωγικό ιστό, πεζοδρόμια, διαβάσεις, φθηνό εισιτήριο στα δημόσια μέσα μεταφοράς, δημοτική και διαδημοτική συγκοινωνία , σύγχρονες υπηρεσίες καθαριότητας, έως και φροντισμένα αδέσποτα ζώα.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο Γιώργος Γρηγοριάδης, ως πρώην Δήμαρχος αλλά και μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Διάσωσης Φιξ . Παρευρέθηκαν ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Β. Τομέα Γ. Καραμέρος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Τζίβα, Α. Βρούστης και Κ. Ζαχαριάδης. Μέλη του Δικτύου Πολιτών ανάρτησαν συμβολικά χάρτινα πανό γύρω από το κτήμα ΦΙΞ ,θυμίζοντας ότι είναι η ανάσα αλλά και η ιστορία της πόλης. Και ότι δεν χάθηκε χάρη στους αγώνες των κατοίκων της. Μια μέρα πριν, το Σάββατο τα μέλη του Δικτύου φύτεψαν ένα ακόμα παραμελημένο πάρκο, απέναντι από το κοιμητήριο, με χαρακτηριστικά ελληνικά φυτά.

Από www.zonews.gr