ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΙΚΑ, Α.Τ. ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Στα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας του δήμου Ηρακλείου Αττικής τοποθετείται με ανακοίνωσή της η παράταξη «Πνοή Ηράκλειο», της οποίας ηγείται ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης.

Συγκεκριμένα, ο Συνδυασμός τάσσεται κατά της απομάκρυνσης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και του Αστυνομικού Τμήματος ενώ παράλληλα καταθέτει τις θέσεις της για το μέλλον της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κουτρούλη αναφέρει: «1) Η δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ και του αστυνομικού τμήματος που φιλοξενούνται στον Δήμο μας και καταγγέλλει την συνεχιζόμενη από τους ιθύνοντες υποβάθμιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Το ανωτέρω υποκατάστημα ΙΚΑ στον Δήμο μας είναι αλήθεια ότι υπολειτουργεί εδώ και τρία χρόνια. Η απομάκρυνση του όμως θα προσθέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα και ειδικότερα στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία στα ήδη υφιστάμενα προβλήματα της κοινωνικής εξαθλίωσης που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από τα κάθε είδους μνημόνια.

Τα μνημόνια αυτά είναι που έχουν συμβάλει και στην εκτόξευση της εγκληματικότητας που πλέον τα αστυνομικά τμήματα ανά περιοχή έστω και υποβαθμισμένα είναι απαραίτητα.

Υπάρχουν λοιπόν και όρια. Καλούμε την δημοτική αρχή με όλες της τις δυνάμεις να εμποδίσει τουλάχιστον για το προάστιο μας την υλοποίηση των μνημονιακών σχεδίων της αποτέφρωσης των αγαθών της υγείας και της ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε σε κάθε θετική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που θα αποτρέψει τα ανωτέρω σχέδια και ότι και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις θα δώσουμε μαζί με τους πολίτες τον δικό μας αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

2) Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής της 14ης Οκτωβρίου 2015 η Δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της στην διακοπή της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας καθώς και στην απόλυση ή περικοπή των μισθών των εναπομεινάντων 14 εργαζομένων εκφράζοντας τις παρακάτω θέσεις σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις:

1. Είναι απαραίτητη η διάσωση της νόμιμης ραδιοφωνικής συχνότητας η οποία αφενός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και αφετέρου περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και κατ΄επέκταση των δημοτών, τη στιγμή που ο Δήμος έχει δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα από το υστέρημα των δημοτών.

2. Είναι απαραίτητη η δημιουργία εσόδων, εφόσον σήμερα αυτά είναι σχεδόν μηδενικά, με την δημιουργία οργανωμένου διαφημιστικού τμήματος. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι η προβολή του χαρακτήρα του ραδιοφώνου ως αυτοδιοικητικού θα βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή, εφόσον υπάρχουν πλέον ελάχιστοι ραδιοφωνικοί αυτοδιοικητικοί σταθμοί.

3.Είναι η απαραίτητη η διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας ώστε να εξασφαλιστεί η κατ΄ ελάχιστον λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.

4. Είναι απαραίτητη η συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού με μουσικούς παραγωγούς με εξασφαλισμένες χορηγίες.

Στην ίδια συνεδρίαση επισημάνθηκαν οι διαχρονικές ευθύνες των διοικούντων που υπερχρέωσαν την δημοτική επιχείρηση του ραδιοφωνικού σταθμού και η παράταξη εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της στην συνεχιζόμενη διαχρονική απαξίωση της επιχείρησης από την σημερινή δημοτική αρχή.

Η παράταξη μας δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στην δημοτική αρχή στηρίζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία της για την επιβίωση του ραδιοφωνικού σταθμού, θα σταθεί όμως απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια άμεση ή έμμεση που θα οδηγήσει στην απώλεια του κοινωνικό αυτού αγαθού για τον Δήμο μας.»


Από το www.syneidisi.com