ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Όταν κάποιος επιστρατεύει επικοινωνιακές στρακαστρούκες, πόσο μάλλον, όταν στο τέλος θα τον εκθέσουν, τι μπορεί να κρύβει αυτή η επιλογή...

Η δημοτική αρχή (Ν. Μπάμπαλος, για ακόμα μία φορά ο δήμος μας έχει ονοματεπώνυμο) ανακοίνωσε ότι θα κάνει μειώσεις 50% στα δημοτικά τέλη για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης...
Άραγε έχει έρθει σε συνεννόηση η δημοτική αρχή με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να κάνουν και εκείνοι με την σειρά τους μειώσεις στα δίδακτρα, καθώς οι δημότες (γονείς) είναι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν την αύξηση του ΦΠΑ και όχι τα φροντιστήρια!

Αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο πιο το σκεπτικό και το νόημα αυτής της γενναίας, όπως περιγράφεται, μείωσης?

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου
Στη γενναία μείωση, της τάξης του 50% περίπου, των δημοτικών τελών που πληρώνουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν εντός των ορίων της πόλης, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Έπειτα από την πρωτοβουλία - και σχετική εισήγηση - του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει την εν λόγω πρόβλεψη στην αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το 2016, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στην τελευταία του συνεδρίαση.

Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και έμμεσα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τον καιρό που αποτελούν τον κυριότερο στόχο των ισοδύναμων του μνημονίου και κόντρα στην απόφαση επιβολής του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Απαντάμε στην οικονομική κρίση, με την έμπρακτη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με μείωση των τελών από το νέο έτος. Ως δήμαρχος, ως πολιτικός και ως πατέρας δεν μπορώ να μην αντιδράσω και να μην κάνω ό,τι περνάει από τις δυνάμεις του Δήμου για να βοηθήσω την κοινωνία της πόλης μας», τόνισε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Μπάμπαλος. Και συνέχισε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να τα μετράμε όλα με χρήματα. Οι ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών τους προηγούνται των αριθμών».

Σχόλια

 1. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ πχ ΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ 100 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ 100/ΜΗΝΑ ΚΑΙ 23ΕΥΡΩ ΦΠΑ ΑΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2300 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΦΠΑ.
  ΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ 100 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΟΒΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100τμ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ/ΤΜ ΣΥΝΟΛΟ 500ΕΥΡΩ /ΧΡΟΝΟ ή 42ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ.
  ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΤΑ 42ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ 21 ΕΥΡΩ /ΜΗΝΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙά ΝΑ ΒΑΛΕΙ 2300 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ;

  ΜΠΑΜΠΑΛΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.
  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΣΑΡΚΟΖΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου