ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Σε συνέχεια του από 6-11-2015 δελτίο τύπου μας με το οποίο καταγγείλαμε και δημόσια την Δημοτική Αρχή του Νέου Ηρακλείου για παραβίαση του Ν4039/12 σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζωών παρακαλούμε όπως μας απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα:

Για ποιο λόγο η σύνταξη της μελέτης για την διαχείριση των αδέσποτων καθυστέρησε 9 μήνες όπως εμφαίνεται και από το 10-11-2015 δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής;

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε επακριβώς την διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι αυτή την στιγμή, μνημονεύοντας συγκεκριμένες διατάξεις άρθρα και παραγράφους των Νόμων καθώς επίσης και τις χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται από τα παραπάνω σχετικά με την διαδικασία της απ ευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών για το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζωών.

Για ποιο λόγο ενώ έχει σχεδόν παρέλθει το έτος 2015 δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, για την φιλοξενία αδέσποτων ζωών καθώς και για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την μεταφορά αδέσποτων ζωών η οποία εκκρεμεί από το 2014(!!);

Η αρχή της διαφάνειας συνεπάγεται ότι όλοι οι όροι και οι λεπτομέρειες διεξαγωγής της διαδικασίας ανάθεσης των υπηρεσιών πρέπει να είναι διατυπωμένοι με σαφήνεια και με ακρίβεια ώστε να παρέχουν σε όλους τους ευλόγως ενημερωμένους και επιδεικνύοντες τη συνήθη επιμέλεια υποψηφίους ανάδοχους τη δυνατότητα να κατανοούν το ακριβές περιεχόμενο των όρων και λεπτομερειών ανάθεσης των υπηρεσιών.

Γίνεται μνεία ότι υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής καλής εκτέλεσης για την υπογραφή της σύμβασης δεν προκύπτει ούτε από την πρόσκληση ενδιαφέροντος άλλα ούτε και από την μελέτη της τα οποία και αποτελούν το κανονιστικό πλαίσιο της ανάθεσης.

Επιπλέον των ανωτέρω το νομικό πλαίσιο που διέπει την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών κάτω των 20.000,00€ πλέον ΦΠΑ δεν προβλέπει προσκόμιση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.(Άρθρο 20 παρ.13 του Ν.3731/2008,) διάταξη που μνημονεύει η υπηρεσία σας στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Επιπλέον των ανωτέρω επισημαίνουμε τα παρακάτω:Η διαδικασία προκηρύχτηκε στις 18-09-2015 και παρά το γεγονός ότι στην απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών δεν προβλέπεται δημοσίευση και η διαδικασία σύμφωνα με τις προαναφερθέντες διατάξεις δύναται να ολοκληρωθεί άμεσα διότι απαιτείται απόφαση Δημάρχου, έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα πενήντα ημερών χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Σας επισημαίνουμε ότι χρονικό διάστημα δημοσίευσης πενήντα δυο ημερών χρειάζεται παροχή υπηρεσιών με προϋπολογισμό 207.000,00€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι διεθνής διαγωνισμός.

Επίσης στο εν λόγω δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η τήρηση του νόμου, άλλωστε, είναι και ο παράγοντας που προκάλεσε τυχόν καθυστερήσεις, καθώς σημειώθηκε, καθ’ επανάληψιν, αδυναμία των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς ανάθεσης των έργων του προγράμματος, να εκπληρώσουν τους απαιτούμενους όρους.

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει στο ακέραιο την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των αδέσποτων ζώων, χωρίς όμως να κάνει καμία έκπτωση στην τήρηση των νόμων που προστατεύουν τα χρήματα του πολίτη»,…»

Κατόπιν τούτου παρακαλούμαι όπως μας απαντήσετε σε ποιον διαγωνισμό αναφέρεστε καθότι όπως προκύπτει και από την πρόσκληση ενδιαφέροντος άλλα και από την μελέτη της τα οποία και αποτελούν το κανονιστικό πλαίσιο της ανάθεσης η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτό της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση σας λαμβάνοντας υπόψιν ότι το οικονομικό έτος 2015 λήγει χωρίς ωστόσο να έχουν υπογράφει ακόμη οι συμβάσεις και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που δώσατε σχετικά με την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών, για την εκτέλεση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζωών, που αποτελεί υποχρέωση του Δήμου η οποία απορρέει και από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και από το άρθρο 9 του Ν4039/12 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση η την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» αλλά και από την υπ’ αριθμ 1631 από 2013 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρειού Πάγου με αποτέλεσμα την μην τήρηση από την πλευρά σας των προαναφερθέντων υποχρεώσεων.

Σχόλια

 1. 1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ (ή ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ) ΕΤΑΙΡΙΑ (θα είχε ενδιαφέρων να μάθουμε).

  2. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ (ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΑΤΙΩΝ) ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ (ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ (ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΤΑ Τ6Α ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΩΜΑΣ κ ΜΟΣΧΟΝΑΣ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΑ
  .

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.zoosos.gr/eksigiseis-apo-ton-d-irakleiou-attikis-zitaei-perifereia-gia-tin-polumini-kathusterisi-upografis-sumbaseon-gia-tin-diaxeirisi-ton-adespoton/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΑΜΠΑΛΑΚΑ ΠΩΣ ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙΣ

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ;

  ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ 1:50 μ.μ. ΑΠΟ ΤΟ zoosos.gr ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ;

  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ

  ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου