ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Για το θέμα των δημοτικών τελών συνολικά και της μείωσης των δημοτικών τελών στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης σχολίασε μέσω facebook ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΚΕΠ Γ. Κεσκινίδης:

Μετα την απόφαση της Διοίκησης και την παρουσίαση αυτής ως "άθλο" να κρατήσει σταθερά τα Δημοτικά Τέλη για το 2016 με εξαίρεση την μείωση 50% για τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια και Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, καθώς και σε συνάρτηση με το 1.000.000 ευρώ που βρήκε στα ταμεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από την δική μας περίοδο διοίκησης απαντάμε μόνο με ένα τρόπο...

Τα παρακάτω είναι η θέση του σημερινού Δήμαρχου το 2013 όταν ήταν Αντιπολίτευση και τότε έγινε μείωση των Δημοτικών Τελών συνολικά στο 8%.

Ν. Μπάμπαλος: «Να δείξουμε στον δημότη ότι είμαστε δίπλα του»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», κ. Νίκος Μπάμπαλος, έθεσε και αυτός ζήτημα ανταποδοτικότητας στον τομέα της καθαριότητας αναρωτώμενος υποστηρίζοντας πως δεν έχει επιτευχθεί τίποτα αυτά τα δύο χρόνια και αναφέροντας ως παραδείγματα την ανακύκλωση και τη συντήρηση-επισκευή του στόλου.

Ο κ. Μπάμπαλος πρότεινε μείωση ζητώντας παράλληλα να βελτιωθούν τα έσοδα από την είσπραξη οφειλών από το παρελθόν και μέσα από τη διαφήμιση. Συνεχίζοντας κατηγόρησε τη διοίκηση πως δημιουργεί «πλασματικά έξοδα» με φουσκωμένους κωδικούς για να δικαιολογηθεί η απόφαση για τη μικρή μείωση του 3%. Η πρόταση του ήταν να γίνει μείωση των Ανταποδοτικών Τελών 15% για κατοικίες και μικρούς επαγγελματικούς χώρους μέχρι 60 τ.μ. και σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους να υπάρξει απόφαση για αύξηση. «Να βγούμε μπροστά και δείξουμε στο δημότη ότι είμαστε δίπλα του»…

Τα συμπεράσματα δικά σας!