ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΝΟΗ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Η Δημοτική Παράταξη Πνοή- ΗΡΑΚΛΕΙΟ, θέλει να ευχαριστήσει τους συμπολίτες μας για την αμέριστη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας γι την ενίσχυση της δράσης "Κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο", κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον εκπρόσωπο του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και Ν.Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, κ.κ. Γαβριήλ, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Τίτο, τους δημοτικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους των φορέων του Δήμου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ.

Τα προϊόντα που συλλέχθηκαν, παραδόθηκαν αυθημερόν σε ενορίες του Δήμου μας, για να διατεθούν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για τη δημοτική παράταξη Πνοή-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κυριάκος Κουτρούλης

Σχόλια

 1. Να μια από τις αιτίες για το κατάντημα να υπάρχουν πεινασμένα παιδιά.

  Στέφανος Μάνος
  8 Ιανουαρίου στις 5:05 μ.μ. ·
  Για να γνωρίζουν οι νεώτεροι και να ντρέπονται οι παλαιότεροι, αντιγράφω από τη δεύτερη έκδοση του περίφημου βιβλίου του Μάρκου Δραγούμη "Πορεία προς το Φιλελευθερισμό". Σελίδες 337-338:
  "Στην Ελλάδα, το σύστημα των κοινωνικών ασφαλί¬σεων οδηγήθηκε κατά τη δεκαετία του ’80στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, διότι το κράτος πολλαπλασίασε τους «δικαιούχους» και εξανέμισε τους πόρους. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε στις 22.7.90 στη συζήτηση του με τους αρχηγούς της αντιπολί¬τευσης Α. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη το πρόβλημα του ελλείμματος των ασφαλιστι¬κών ταμείων που το 1990 έφθανε τα 980 δισ. δραχμών από 44 δισ. που ήταν το 1981 («Ελ. Τύπος», 23.7.90). Εάν τα τεράστια ποσά που διαχειρίζονται οι κρατικοί οργανισμοί κοινωνικών ασφαλίσεων ήσαν σε ιδιωτικά χέρια η «εξυγίανση» για την οποία όλοι κόπτονται θα γινόταν αυτομάτως και απλούστατα. Η ιδιωτική εταιρεία δεν θα έβγαζε αναπήρους το 25% των αγροτών και το 40% των συνταξιούχων του ΙΚΑ, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο Στέφανος Μάνος ήδη από το καλοκαίρι του 1987, και δεν θα χορηγούσε αγροτικές συντάξεις «μαϊμούδες» που κοστίζουν στο δημόσιο 2,1 δισ. το μήνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Μ. Παπακωνσταντίνου (εφημερίδες 8.1.91) ούτε θα έδινε «συντάξεις» σε 300 χιλιάδες επιζώντες «αντιστασιακούς», πράγμα που καθιστά ιστορικώς ανεξήγητο πώς άντεξαν οι δυνάμεις κατοχής τόσα χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Μια ιδιωτική εταιρεία δεν θα άφηνε ποτέ τα «συναλλαγματικά αποθέματα του NAT κατατε¬θειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος με επιτόκιο 0.75%» όπως κατήγγειλε ο Α. Πεπελάσης με άρθρο του στο «Βήμα» της 21.7.90, ούτε θα ίδρυε ταμεία που λειτουργούν για τους υπαλλήλους τους. Έτσι, π.χ. το Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλή¬λων, όπως απεκάλυψε το «Βήμα» (15.9.90) «εξυπηρετεί» 12 συνταξιούχους αλλά στελεχώ¬νεται από 32 διοικητικούς υπαλλήλους. Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Προ¬νοίας Λιμενεργατών έχει 21 ασφαλισμένους και 25 συνταξιούχους. Ανάλογοι παραλογι¬σμοί υπάρχουν σε όλα τα ταμεία. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν θα άντεχαν σε τέτοιες σπατάλες. Θα έκλειναν. Όσες επιζούσαν θα προσέφεραν ασφάλιση με όρους της αγοράς.
  Η αιτία του κακού είναι ότι το κράτος με την παρέμβασή του νοθεύει τον σκοπό του συστήματος που είναι η αρίστη δυνατή κοινωνική ασφάλιση εκείνων που τη δικαιούνται με το μικρότερο δυνατό κόστους για αυτούς που πληρώνουν τις εισφορές. Όταν ως δικαιούχοι βαφτίζονται οι ημέτεροι και ως υπάλληλοι στα Ταμεία διορίζονται σμήνη κηφήνων, κάθε αναλογιστικός υπολογισμός, δηλαδή κάθε στατιστικός υπολογισμός των ασφαλίστρων που είναι απαραίτητα για την κάλυψη του ασφαλιστικού κινδύνου, καταρ¬γείται αυτομάτως. Τι εισφορές πρέπει να ζητήσει ο ασφαλιστικός οργανισμός από εργαζομένους και εργοδότες που να καλύπτουν, όχι απλώς τον κίνδυνο αναπηρίας αλλά την βεβαιότητα του ρουσφετιού; Η πλήρης καταστροφή της έννοιας της ανταποδοτικό¬τητας, της εξάρτησης δηλαδή των παροχών από εισφορές, καταργεί την ίδια την κοινω¬νική ασφάλιση. Είναι όντως εκπληκτικό ότι μπροστά σε ένα τέτοιο χείμαρρο αποδεικτι¬κών στοιχείων ο Ζαχαρέας βρίσκει το θάρρος να γράψει ότι: «Το ανταποδοτικό σύστημα των ασφαλίσεων... προσβάλλει τον άνθρωπο και υποβαθμίζει την κοινωνική προστα¬σία...» (Αναζητώντας την Αριστερά, σελ. 146). Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα όπως διεκήρυξε ο Φρήντμαν, όλα πληρώνονται στον τομέα των κοινωνικών ασφαλίσεων όπως και παντού αλλού. Τα ταμεία είναι στην ουσία οργανισμοί διαχειρίσεως πόρων που εξαρτώ¬νται από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Λόγος υπάρξεώς τους είναι να συντονίζουν την αλληλεγγύη με το μικρότερο δυνατό κόστος. Όταν μετατρέπονται σε πρυτανεία ημετέ¬ρων καταργούν την αλληλεγγύη στη θεωρία, στην πράξη και στη λειτουργία τους. Το επίδομα ανεργίας είναι βοήθεια για ανακατάρτιση και απόκτηση προσόντων που απαιτεί η αγορά. Εάν δίδεται χαριστικώς σε ανθρώπους που εργάζονται κρυφά αλλού ή παραοικονομούν μετατρέπεται απλώς σε λεία και νοθεύει το σύστημα υπονομεύοντας το."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές της αριστεράς που διεκδικούσαν του κόσμου τα παράλογα δήθεν για το λαό στην πραγματικότητα για να υπάρχουν οι ίδιοι, αδιαφορώντας για το ότι κατέστρεφαν όλη τη λειτουργία της κοινωνίας, τώρα πίνουν πικρά ποτήρια και εφαρμόζουν τα μνημόνια αρκεί να είναι αυτοί στην καρέκλα και να πληρώνονται αυτά που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν φαντασθεί επειδή ήξεραν την ανικανότητα και την αμορφωσιά τους. Και η Δεξιά του ανταγωνισμού λειτουργεί το ίδιο ( πλήθος οι ανάλογοι / ίδιοι εκπρόσωποί της και στην τοπική κοινωνία που είναι όμως αυτοί που της εξασφαλίζουν ψήφους αφού και οι ψηφοφόροι είναι το ίδιο και δεν θέλουν να κάνουν αυτά που πρέπει για να διορθωθούν τα πράγματα ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ατράνταχτη η λογική των Σκουρλέτη, Τσακαλώτου κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με ρουσφέτια, διορισμούς κλπ. Το ποσοστό του 36% είναι από τον Άρη , δεν είναι παλιοί ΠΑΣΟΚΟΙ που τους κρατούσαν με του κόσμου τα ρουσφέτια οι Παπανδρέου για να μένουν οι ίδιοι στην εξουσία. Απλώς όταν αυτό το 36% είδε ότι δεν έχει ρουσφέτια από το ΠΑΣΟΚ που προσχώρησε στα μνημόνια , άλλαξε στολή και σκούφο και από πράσινα τα έκανε ριζουλί. Να δούμε τώρα τι θα κάνει που πίνουν πικρά ποτήρια και η εξουσία των ΣΥΡΖΑΙΩΝ . Αυτός ο Κατρούγκαλος με το μαντηλάκι ( χωρίς γραβάτα ) είναι η προσωποποίηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η τύπισα δεξιά ποιά είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατι; Ενδιαφερεσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πως τα καταφέρνουν όλοι αυτοί οι παλιο- ΠΑΣΟΚΟΙ . Οι άλλοι δεν μαζεύουν τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου