ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΑΤ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ?


Εξεπλάγην όταν είδα την νέα ιστοσελίδα του δήμου www.iraklio.gr!!!
ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη μου όταν διάβασα το δελτίο τύπου σχετικά με την νέο ιστότοπο του δήμου μας.

Ότι περιγράφεται ως νέες δυνατότητες – υπηρεσίες, αυτές καλύπτονταν από την παλαιότερη σελίδα του δήμου η οποία είχε δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξελίσσετε ανάλογα με τις ανάγκες που απαιτούσαν νέες τεχνολογίες.

Βέβαια ο μπάμπαλος έχοντας αποδείξει την εμμονή του στη βιτρίνα και όχι στην ουσία, ήθελε να αλλάξει την ιστοσελίδα του δήμου, λίγους μήνες πριν εγκαταλείψει τον δημαρχειακό θώκο, δηλαδή μάλλον τον Μάιο… Γιατί να θέλει να κάνει ο δήμαρχος κάτι τέτοιο…

Στο δελτίο τύπου δε μας ενημέρωσε ο δήμος για το κόστος της νέας ιστοσελίδας, της οποίας προς το παρόν, το αρχείο των δημοσιεύσεων – αναρτήσεων είναι από τον Νοέμβριο του 2018!!!!!

Δε φαντάζομαι να κάτσει κάποιος μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και να περνάει μία μία τις ανακοινώσεις – αναρτήσεις των προηγούμενων ετών.

Υποψιάζομαι ότι ο λόγος που άλλαξε η ιστοσελίδα του δήμου μας ήταν διότι η προηγούμενη ήταν δομημένη από το μηδέν και κτίστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.
Για να στηθεί με αυτό τον τρόπο η σελίδα βασίστηκε σε υψηλό προγραμματιστικό επίπεδο, το οποίο δεν είναι διαχειρίσιμο από τον οποιοδήποτε.

Καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα γιατί η νέα ιστοσελίδα στην ουσία είναι ένα έτοιμο template (πατρόν) το οποίο κάποιος μπορεί να αγοράσει με 17 δολάρια, και με λίγες γνώσεις κώδικα να μπορεί να προσαρμόσει το περιεχόμενο που θέλει…

Το συγκεκριμένο πατρόν είναι διαθέσιμο στην δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αυτής της υπηρεσίας Themeforest.net και ονομάζεται Jango | Highly Flexible Component Based HTML5 Template!!!!!

Μένει λοιπόν να μάθουμε το κόστος της ιστοσελίδας, το αν τελικά δουλέψουν όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, επιτρέψτε μου να είμαι λίγο επιφυλακτικός…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αρχείο της νέας σελίδας του δήμου Ηρακλείου είναι από τον Νοέμβριο του 2018!!!!!