Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑ???


Μανούβρα πανικού προσπάθησε να κάνει ο Μπάμπαλος με το απίστευτο αφισάκι το οποίο είχε κακο-κομμένο τον δήμαρχο (για να διαγραφεί το φόντο από προηγούμενη φωτό, με απλά λόγια δουλειά του κώλου) και το κείμενο «Μάταια ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ! Δεν μπορούν να πουν κάτι για το έργο μας και πετάνε λάσπη. Θα τους απαντήσουν οι δημότες!!!!»

Μάλιστα…
Δεν ξέρω τι εικόνα έχει η διοίκηση του δήμου, αυτό που ξέρω είναι ότι όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές, ο κόσμος μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον μπάμπαλο, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι τα έργα που πασχίζει να παρουσιάζει η διοίκηση, είναι έργα βιτρίνας και μάλιστα με τεράστιο κόστος.

Ο Μπάμπαλος κατάφερε να πετύχει κάτι πολύ δύσκολο, όχι όμως ασυνήθιστο, έχοντας θητεία 5 χρόνια ως δήμαρχος, να γίνει περισσότερο αντιπαθής από όταν ήταν αντιπολίτευση και με τόσα έργα!!!!
Για όσους γνωρίζουν λίγα περισσότερα, μπορεί να μη τους προκαλεί έκπληξη αυτή η παράδοξη εξέλιξη, αφού την ίδια ακριβώς επιτυχία κατάφερε και ο μέντορας του, Στ. Γεωργόπουλος.

Και αν το καλοσκεφτούμε… δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις οι δημαρχίες του πρώην δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου και του απερχόμενου Μπάμπαλου…

Άκρως δεσποτική η παρουσία του δημάρχου, αυταρχική διοίκηση, έργα βιτρίνας, πολλές μελέτες που το συνολικό κόστος τους θα κάλυπτε τα έξοδα ουσιαστικών έργων και πολλά άλλα.

Ο Μπάμπαλος όπως φαίνεται έχει ξεπεράσει τον θεσμό σε όλα τα επίπεδα.
Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν, ο Γεωργόπουλος εν ενεργεία δήμαρχος το 2010 κατάφερε να βγει 4ος στους 6 με ποσοστό 15.55% (3.044 ψήφοι)!!!!!!

Ας ρωτήσει ο Μπάμπαλος τον Γεωργόπουλο, αν ο Σταύρος περίμενε αυτό το βατερλό στις εκλογές του 2010? Αντίθετα, θεωρούσε ότι θα σάρωνε και θα επανεκλέγονταν δήμαρχος, αλλά λογάριασε χωρίς τους Ηρακλειώτες.

Τι παραπάνω έχει κάνει ο Μπάμπαλος από τον Γεωργόπουλο?
Σας έπιασα απροετοίμαστους έτσι?
Δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως…. Το μόνο που μπορεί να έκανε είναι περισσότερες μελέτες, που σημαίνει περισσότερα χρήματα για θεωρητικά έργα που αν γίνουν, κάπου, κάπως, κάποτε.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Μπάμπαλου σε σχέση με τον Γεωργόπουλο, είναι το δημόσιο χρήμα που διαχειρίστηκε στην θητεία του… πολύ χρήμα, ίσως πάρα πολύ, που αν το βάλουμε σε αναλογία με την προσφορά της διοίκησης αυτά τα 5 χρόνια, μάλλον θα πέσουμε σε μελαγχολία.

Το μόνο που μένει, είναι να δούμε αν ο Μπάμπαλος θα καταφέρει να κατρακυλήσει περισσότερο από τον θεσμό, πέφτοντας κάτω από το 15.55%.

Ο πανικός της διοίκησης είναι δεδομένος και αποκαλύπτεται από τις τελευταίες ανακοινώσεις αλλά και τις αντιδράσεις της. Προσπαθεί να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, προκειμένου να αποδείξει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, και τελικά τα κάνει σκατά.

Αυτό το αφισάκι σε ποιους απευθύνονταν άραγε???
Και ο ποιο αφελής θα σκέφτονταν, ότι απευθύνεται στην ίδια του την παράταξη και μόνο, με σκοπό να συσπειρώσει τον πυρήνα της.
Για τους δημότες σίγουρα προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις, κατά συνέπεια αυτό το απαράδεκτο αφισάκι ήταν χαρακίρι.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος.
Εφόσον ο μπάμπαλος είναι τόσο βέβαιος για το έργο που έχει κάνει, είναι βέβαιος ότι οι δημότες το έχουν αναγνωρίσει, γνωρίζει από πρώτο χέρι την προσφορά της διοίκησης του αυτά τα 5 χρόνια στον δήμο και τους δημότες… γιατί έχει την ανάγκη να βγάλει αυτό το πράμα για να ανακοινώσει «Μάταια ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ»? τι θέλει να αποδείξει και σε ποιον, ανησυχεί ότι δε έχει γίνει κάτι αντιληπτό?

Προηγήθηκε η κόντρα με το Δίκτυο πολιτών για το γήπεδο της Πρασίνου λόφου, που με απάντηση ο μπάμπαλος επιχείρησε να βγει και από πάνω, τελικά κατάφερε να γίνει ρόμπα.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, έρχονται ερωτήματα από διάφορες μεριές για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν συμβάσεις, αναθέσεις κ.α., για τα οποία δεν υπάρχει κανείς από την διοίκηση να απαντήσει... κινέζικη πρεσβεία η δημοτική αρχή...

Δε συζητάω φυσικά για το γεγονός, σημαντικά στελέχη της παράταξης αυτομολούν είτε επίσημα, είτε διακριτικά μεν γκρινιάζοντας δε, μάλλον είναι και αυτοί από εκείνους που δεν έχουν πειστεί για το έργο του δημάρχου, που τον υποστήριζαν σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις πιστεύοντας στις αρετές του, και τελικά διαπίστωσαν ότι τα παλιά λόγια του έγιναν κομπολόγια, και άτιμο το ένστικτο τους, τους πρόδωσε.

Ακόμα και η εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ που ήταν στο πλευρό του Μπάμπαλου μέχρι πρότινος, μοιάζει να μη βρίσκει ησυχία αν δεν δει την αποκαθήλωση του δημάρχου.

Σαν δημότης με το λιγοστό ενδιαφέρον που έχω για τα κοινά, περιμένω από τους υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα καλέσουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να διαπιστώσουν την νομιμότητα και την διαφάνεια για οποιαδήποτε συναλλαγή, σύμβαση, ανάθεση κτλ. του δήμου προς τρίτους.

Αυτό φυσικά θα έπρεπε να γίνεται κάθε φορά που αναλαμβάνει νέος δήμαρχος, και μάλλον ακόμα καλύτερα να ήταν υποχρεωτικό από το νόμο.

Ας κάνει την αρχή ο νέος δήμαρχος που θα εκλέξουν σύντομα οι Ηρακλειώτες…