ΑΦΕΛΕΙΑ, Ή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Είδα το δελτίο τύπου για την επίσκεψη του Γ. Παπαδημητρίου στον δήμο Τρικάλων…
πήγε να πάρει μυρωδιά από τις καινοτομίες του με σκοπό να τις μεταφέρει στο Ηράκλειο Αττικής!!!!

Τελικά Κε Παπαδημητρίου και να θέλω να αγιάσω δε με αφήνεις…

Την τετραετία Γεωργόπουλου ο Κος Παπαδημητρίου ως αντιδήμαρχος (δεν θυμάμαι τον τομέα) ήταν υπεύθυνος για την μελέτη δημιουργίας wifi hot spot σε 4 πλατείες του δήμου με σκοπό να παρέχουν πρόσβαση σε περίπου 20.000, ο προυπολογισμός του έργου ήταν περίπου 150.000 ευρώ, ποσό που θα εξασφάλιζε ο δήμος από την επιχορήγηση ΕΣΠΑ για την Κοινωνία της Πληροφορίας…

Εκτός από την μελέτη για το wifi υπήρξε και μία ακόμα που αφορούσε το GIS (Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών) του δήμου Ηρακλείου, ένα εξαιρετικό ηλεκτρονικό εργαλείο τόσο για τις υπηρεσίες του δήμου όσο και για του δημότες. Η αξία του έργου ήταν 400.000 ευρώ!!!!!

Το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι το ότι τα έργα παραδόθηκαν!!!!
με υπογραφή του Γ. Παπαδημητρίου και άλλων μελών της επιτροπής παραλαβής, ανάμεσα τους και υπάλληλοι του δήμου.

Φυσικά τίποτα από 2 δεν δούλεψε, ή για την ακρίβεια κάτι πήγε να γίνει με το GIS (πέρασαν κάποια δεδομένα) αλλά τελικά το παράτησαν στην τύχη του. Επί της ουσίας κανένα από τα 2 έργα δεν λειτούργησε και 550.000 ευρώ είναι άγνωστο που δαπανήθηκαν.

Το μεν wifi του δήμου εμφανίζεται ακόμα περιμετρικά της πλατείας, αλλά δεν είχε ποτέ πρόσβαση στο διαδίκτυο, η δε σελίδα του GIS άλλες φορές είναι διαθέσιμη και άλλες όχι, που λίγη σημασία έχει, καθώς έχει πάψει να ενημερώνεται από τότε που “παραδόθηκε”.

Σύμφωνα με τα πρακτικά και έγγραφα που αφορούν τα δύο αυτά έργα, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Κο Παπαδημητρίου και όχι μόνο καθώς έχουν υπογράψει και άλλα μέλη για της επιτροπής παραλαβής.

Επίσης πρέπει να κάνω γνωστό, ότι σε ενδεχόμενο έλεγχο από την κοινωνία της πληροφορίας, και διαπιστώνοντας ότι κανένα από τα χρηματοδοτούμενα έργα δεν λειτούργησε ποτέ, οφείλει να απαιτήσει την επιστροφή του ποσού της χρηματοδότησης από τον δήμο Ηρακλείου.

Εντωμεταξύ ο δήμος μας είχε πρωτοπορήσει με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες του δήμου μας από τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας ήμουν εγώ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, είχε ως σκοπό την εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονική διαχείριση των γραφείων και των υπηρεσιών του δήμου, και όχι μόνο την ηλεκτρονική διαχείριση αιτημάτων των δημοτών. Λόγω του ότι υπήρχαν διάφορα εμπόδια, μεταξύ άλλων η αντίδραση υπαλλήλων του δήμου, που εσκεμμένα δημιουργούσαν κολλήματα.

Σε αυτό το σημαντικό εργαλείο θα αναφερθώ ειδικά, γιατί δυστυχώς οι φωστήρες αιρετοί μας ήταν ανίκανοι να το αξιολογήσουν, και επιπλέον θα ήταν καλό να το μάθουν οι δημότες.

Το κόστος της Ψηφιακής πλατφόρμας, μαζί με την δημιουργία νέας ιστοσελίδας του δήμου, ήταν 15.000 ευρώ, ποσό το οποίο διατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη (προγραμματιστή) που ήταν στην τριμελή ομάδα του γραφείου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναρωτιέμαι αν ο Κος Παπαδημητρίου είχε ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο σύστημα, αν το είχε αξιολογήσει, αν το είχε διαφημίσει, διότι την εποχή της δημιουργίας του ήταν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Δεν γνωρίζω αν η ηλεκτρονική πλατφόρμα, λειτουργεί, έστω για την διαχείριση αιτημάτων, από την ημέρα που ανέλαβε την δημαρχεία ο Μπάμπαλος.

Επίσης εκκρεμεί ένα σοβαρό ερώτημα για τον Κο Παπαδημητρίου…
αν ήταν δημοτικός σύμβουλος την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας.

Περιμένω με υπομονή…