ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Και ενώ έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, έκανα μία «βόλτα» στις ιστοσελίδες κάποιων υποψηφίων από διάφορες παρατάξεις…

Είχε πλάκα γιατί οι περισσότεροι υποψήφιοι του 2014, που πιθανόν να είναι και στην επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έχουν να αναρτήσουν κείμενα από το 2014!

Μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να έχουν ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης, μετά από τόσα χρόνια, όπως ακριβώς είχαν χάσει την επαφή με τον κόσμο, τον οποίο θα τον θυμηθούν και θα τον προσεγγίσουν τώρα που τον έχουν ανάγκη…

Και θα βλέπουμε φωτογραφίες από περιοδείες στις γειτονιές, χαμόγελα και αγκαλιές με κατοίκους στον δρόμο…

Και βέβαια οι μεν (υποψήφιοι) θα ακούσουν προσεκτικά τα παράπονα των κατοίκων, και θα υποσχεθούν ότι με την εκλογή τους θα τακτοποιήσουν ζητήματα, οι δε (δημότες) θα υποσχεθούν ψήφο δαγκωτό για αυτούς και την οικογένεια τους…και όλα αυτά ενώ αμφότεροι γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές θα κάνουν μαύρα μάτια μέχρι να ξανασυναντηθούν στους μπαξέδες…

Θα δούμε και πάλι πρόσωπα από το παρελθόν να ξεχύνονται στις γειτονιές λες και βγήκαν ξαφνικά από την χειμερία νάρκη τεσσάρων, οκτώ και βάλε ετών.

Το μεγάλο μας τσίρκο ήρθε στην πόλη μας!!!

Το χειρότερο σε αυτό το τσίρκο είναι ότι μετά την παράσταση, μετά την ανάδειξη των αιρετών, παρότι που αλλάζει η σκυτάλη μεταξύ παρατάξεων, όλα θα πάνε πρίμα, χωρίς να διαπιστωθούν παρατυπίες τις προηγούμενης διοίκησης, όλα μέλι γάλα… όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου, και η ζωή συνεχίζεται.

Παρόλο που τα τελευταία 15 χρόνια δε μπορεί να κερδίσει εκλεγμένος δήμαρχος 2η τετραετία, το σύστημα λειτούργησε άψογα και όλα έγιναν με την απαραίτητη διαφάνεια, που εξασφαλίζει το βέβαιο καλό των δημοτών και της πόλης.

Βέβαια όλη αυτή η μαγική εικόνα, κάποιες φορές μπορεί να θολώσει, όταν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και σκάσουν ορκωτοί λογιστές… Ακόμα όμως και σε αυτή τη περίπτωση η νέα αντίπαλη δημοτική αρχή, θα προσπαθήσει να βάλει το θέμα κάτω από το χαλί, και ίσως ακόμα να βάλει πλάτη για να πέσουν οι εγκαλούμενοι στα μαλακά.

Αυτό είναι προς το συμφέρον του δήμου και των δημοτών?

Θυμάται κανένας καμιά δημοτική αρχή, να διαπιστώσει ατασθαλίες μιας προηγούμενης και να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες?

Τι σόι αλληλεγγύη είναι αυτή μεταξύ αντιπάλων?

Ο μόνος λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό το fair play είναι για να μη διατρέξουν ανάλογο κίνδυνο οι διοικούντες όταν τα πράγματα θα αλλάξουν στις επόμενες εκλογές.

Και εφόσον τα τελευταία 15 χρόνια όλα έχουν γίνει άριστα, τότε γιατί δεν μπορεί μία διοίκηση να σταυρώσει 2η τετραετία?

Προφανώς οι δημότες δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν το έργο της εκάστοτε διοίκησης…

Εγώ λέω ότι οι δημότες δεν βλέπουν τον λόγο να κάνουν μάγκες για ακόμη μία φορά παρατρεχάμενους ανυποψίαστους εξουσιολάγνους οι περισσότεροι χωρίς χιούμορ, ξενέρωτοι, χωρίς ενδιαφέροντα, στην καλύτερη περίπτωση να έχουν παπαγαλίσει μερικές αράδες από διάφορα κείμενα που υποδεικνύουν το ιδεολόγημα με το οποίο ταυτίζονται.
Γατάκια πριν τις εκλογές, κάνουν τεμενάδες στους δημότες ζητιανεύοντας την ψήφο τους… και όταν κάτσουν στην καρέκλα γίνονται καρδινάλιοι, αποκτούν αξίωμα, και γραφείο με σφραγίδες…

Αυτό είναι μία εισαγωγή μιας σειράς κειμένων που αφορούν το μεγάλο μας τσίρκο…
θα ακολουθήσουν κείμενα με συγκεκριμένα παραδείγματα…