ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ 94.0 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM;


Στέλεχος Εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο στο ραδιόφωνο είναι και ο εκπρόσωπος άλλης εταιρείας στην οποία το Ραδιόφωνο έχει αναθέσει την Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξη της Δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας.

Ο Νίκος Μπάμπαλος, στη δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας, είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου προέβη άμεσα στην απόλυση εργαζομένων με πρόσχημα την μείωση του κόστους της επιχείρησης και τη βιωσιμότητά της. Διαπιστώθηκε όμως ότι οι απολύσεις αυτές, έγιναν με κύριο κριτήριο την απομάκρυνση των πολιτικών του αντιπάλων και όχι βέβαια την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Είδαμε γρήγορα, ότι οι απολυθέντες αντικαταστάθηκαν από πολιτικούς του «φίλους» με αμοιβές συνολικά μεγαλύτερες από αυτές των απολυθέντων, εκτινάζοντας το πραγματικό κόστος της επιχείρησης. Πριν λίγες ημέρες παρατάθηκαν συμβάσεις, όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι οποίες είχαν συναφθεί χωρίς προηγούμενη προκήρυξη θέσης και χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων της διοίκησης.

Βλέπουμε επίσης να γίνεται μεγάλη χρήση των απευθείας αναθέσεων και μεγάλες δαπάνες στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά διαπιστώσαμε μέσα από τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής ραδιοφωνίας το πιο σουρεαλιστικό φαινόμενο. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Στέλεχος Εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο στο ραδιόφωνο είναι και ο εκπρόσωπος άλλης εταιρείας στην οποία το Ραδιόφωνο έχει αναθέσει την Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξη της Δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας. (βλέπε έγγραφο 1)

Ναι καλά διαβάσατε. Και μπαίνουν στο τραπέζι τα εξής ερωτήματα,
Μπορεί ο ελεγκτής να είναι και ελεγχόμενος ;
Κι όμως όλα γίνονται!!! Διαβάστε την ιστορία.

Η δημοτική επιχείρηση Ραδιοφωνίας (Επικοινωνία 94 FM) ανέθεσε σε εταιρεία ορκωτών ελεγκτών τον (υποχρεωτικό) έλεγχο της χρήσης 2018 σε μια συγκεκριμένη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών.
Την ίδια ώρα και για την ίδια περίοδο (2018), η δημοτική επιχείρηση Ραδιοφωνίας ανανέωνε σύμβαση με αντικείμενο «Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξη» του Ραδιοφώνου με εταιρεία, της οποίας ο νόμιμος εκπρόσωπος είναι ταυτόχρονα στέλεχος της εταιρείας που διεξάγει τον ετήσιο τακτικό έλεγχο !!!
Πέραν του γεγονότος ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται και τυγχάνει καταφανώς αντιδεοντολογικό (βλέπε έγγραφο 2), δημιουργείται τεράστιο ζήτημα νομιμότητας της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης και πιθανής ευθύνης των διοικήσεών της, για όλες τις συμβάσεις και τις δαπάνες.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ραδιοφώνου, επιβεβαιώνει στην απόφαση, (βλέπε έγγραφο 1) ότι με την ίδια εταιρεία που αποφασίζει την ανανέωση της σύμβασης με αντικείμενο «Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξη» του Ραδιοφώνου είχε συνεργασία και τις προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τα πρακτικά η εταιρεία αυτή έχει τον έλεγχο από προηγούμενα έτη. 

Άρα σε όλη την θητεία Μπάμπαλου στην πολύπαθη δημοτική επιχείρηση Ραδιοφωνίας, γινόταν αυτή η πρακτική και ο ελεγκτής της εταιρείας σχετιζόταν με συνεργαζόμενο φορέα του ελεγχόμενου.
Δεν φτάνει αυτό, αλλά την ίδια ώρα, για την ίδια περίοδο, με παρεμφερές αντικείμενο (λογιστικό – φοροτεχνικό) συνάπτεται και άλλη σύμβαση, με άλλο πρόσωπο, πρώην υποψήφιο της παράταξης Μπάμπαλου σε προηγούμενες εκλογές (βλέπε έγγραφο 3). Να σημειωθεί ότι ο ίδιος πληρώνεται και από άλλη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με όμοια σύμβαση.
Και στη συνέχεια πάλι την ίδια ώρα, για την ίδια περίοδο συνάπτονται σειρά συμβάσεων παροχής υπηρεσιών και ανανεώσεων συμβάσεων, για τις οποίες έχουν υποβληθεί καταγγελίες, ως παράνομες, λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων από το ΑΣΕΠ διαδικασιών.

Γεννιούνται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1) Ποιος τα ελέγχει όλα αυτά, ειδικά την στιγμή που στέλεχος του ελεγκτή τυγχάνει νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί, με άλλη σύμβαση η «Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξη» του Ραδιοφώνου;
2) Τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας και αμεροληψίας των πορισμάτων των ελέγχων;
3) Τίθεται θέμα ευθύνης των διοικήσεων;
4) Τίθεται ζήτημα πολιτικής ευθύνης του Δημάρχου;
5) Μήπως αυτή η πρακτική της διοίκησης Μπάμπαλου δημιουργεί την ανάγκη για διαχειριστικό έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης Ραδιοφωνίας από ανεξάρτητη, πλέον, δημόσια Αρχή;
6) και κάτι άξιο απορίας: οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψηφίζουν και υπογράφουν… τελικά ξέρουν τι ψηφίζουν ή υπογράφουν;

Είναι μεγάλη πρόκληση να βιώνεις εκλογές στο δήμο Ηρακλείου Αττικής αυτή την περίοδο. Αποκτάς εμπειρίες και γνώσεις για πολλά πράγματα που πιθανόν να νόμιζες ότι δεν μπορούν να γίνουν, αλλά όμως γίνονται. Η αντιπολίτευση χρειάζεται να παρέμβει άμεσα και να διενεργηθούν έλεγχοι σε παλαιότερες χρήσεις ώστε να διαλευκανθούν τα πάντα και να γνωρίζουν και οι πολίτες. Ο Δήμαρχος κος Νίκος Μπάμπαλος χρειάζεται να απαντήσει άμεσα για τα προηγούμενα ερωτήματα στην πορεία ενός ξεκάθαρου προεκλογικού αγώνα.

έγγραφο 1




έγγραφο 3




Από το www.xtypos.gr