ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ


"Υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει οικειοθελώς στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Εσωτερικών Ελέγχων που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών" μπλα μπλα μπλα… (παραπομπή)

27 Φεβρουαρίου δημοσίευσε ο δήμος με καμάρι ότι επιλέχθηκε στο πρόγραμμα εσωτερικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Δε ξέρω τι σημαίνει αυτό, όπως και κανένας πιστεύω, ωραίο ακούγεται, φαίνεται πως η διοίκηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα τόσο που προσφέρθηκε και από πάνω να ελεγχθεί, αν και δεν νομίζω ότι πρόκειται για έλεγχο όπως θα ήθελε ο Μπάμπαλος να πιστέψουμε.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου ήταν άλλη μια επικοινωνιακή μπαρούφα της διοίκησης, κάτι που απέδειξε η ίδια με τα παρακάτω γεγονότα που ακολούθησαν…
22 Μαρτίου σε δημοσίευση του ο χτύπος, αποκαλύπτει ότι ορκωτός λογιστής που διενεργεί υποχρεωτικό έλεγχο στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι εκπρόσωπος σε λογιστική εταιρία η οποία είχε αναλάβει την λογιστική και φοροτεχνική υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης. (παραπομπή

Φυσικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή απάντηση από μεριάς της δημοτικής αρχής, και μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει… στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας του Μπάμπαλου.
Χθες το βράδυ 27 Μαρτίου και πάλι ο χτύπος, δημοσίευσε ένα έκτακτο παράρτημα, ενώ ήταν σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο, για την στάση της διοίκησης που αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει όπως οφείλει αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλων των πληρωμών, ανεξαρτήτου ποσού, που έχουν γίνει από την ΚΕΑΕΔΗΑ Α.Ε. από την αρχή της χρονιάς… και τις προπληρωμές μέχρι τις 31-7-19… (παραπομπή)

Η απαίτηση αυτή δεν αφορούσε μόνο την ΚΕΑΕΔΗΑ αλλά και τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, που στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, ανακοινώθηκαν 13 νέες συμβάσεις.
Αυτή η άρνηση δεν έχει να κάνει με αρχές της διαφάνειας και λογοδοσίας, που έτσι και αλλιώς ο Μπάμπαλος τα 5 χρόνια που διοίκησε όχι μόνο ήταν αρνητικός στο να απαντάει στα δημοτικά συμβούλια σε κρίσιμά ερωτήματα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο να αγνοεί την τυπική διαδικασία αιτημάτων της αντιπολίτευσης ώστε να έχει πρόσβαση σε φακέλους και έγγραφα αποφάσεων, αλλά να λοιδορεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης θεωρώντας εαυτόν θεσμό και τον δήμο Ηρακλείου τσιφλίκι του μέχρι το τέλος της θητείας του.

Πάντως μοιάζει με ανέκδοτο, η διοίκηση του Μπάμπαλου να προσπαθεί να δείξει σημάδια αγνότητας και ανιδιοτέλειας…

Υπάρχει ενδιαφέρον υλικό που εκθέτει την διοίκηση και θα δημοσιευθεί προσεχώς…