ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.


Για τον Μπάμπαλο ποτέ δεν είχα την γνώμη ότι διακρίνεται για την ευφυΐα του.

Ο απερχόμενος δήμαρχος έχει όμως ένα καλό… όταν βάζει στόχο για κάτι θα δουλέψει σκληρά και θα το πετύχει, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Αυτό φυσικά δεν είναι προιόν ευφυίας αλλά στοιχείο χαρακτήρα που δεν έχει πάντα θετικό πρόσημο, ενδεχομένως να μην έχει και ποτέ.

Έχω γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, όσα δελτία τύπου ή ανακοινώσεις έχει βγάλει ο Μπάμπαλος κατά την προεκλογική περίοδο (από τον Ιανουάριο) εκτός από άστοχα είναι και αυτοκαταστροφικά.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και κάποια βίντεο που αναρτά ο ίδιος ο δήμαρχος στην σελίδα του στο FB από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος.

Είναι ξεκάθαρο πλέον. όλη η στρατηγική της θητείας του και της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, βασίζεται στη φαινομενικότητα της παρουσίασης και όχι στην πραγματικότητα. Το ερώτημα εδώ είναι αν και ο ίδιος πιστεύει αυτά που λέει ή δημοσιοποιεί μέσα από τα δελτία τύπου.

Έχουμε πολλά παραδείγματα για αυτή την ξεπερασμένη τακτική, και την χαρακτηρίζω ξεπερασμένη γιατί πλέον με το διαδίκτυο και την αμφίδρομη λειτουργία του, δε φτουράνε τέτοιες μαιμουδιές… άλλο να έχεις 1-2 τοπικές εφημερίδες στην δούλεψη σου που είναι και η μοναδική πηγή πληροφόρησης, και άλλο να βρεθείς ξεβράκωτος στο αχανές διαδίκτυο.

Πάμε όμως να δούμε πιο συγκεκριμένα τι είπε ο μπάμπαλος σε δύο βίντεο.


Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, από την εκπόνηση μιας μελέτης μέχρι την υλοποίηση του έργου απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια. Η μελέτη αποκατάστασης των οδοστρωμάτων είναι του 2017

Φαντάζομαι ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά μόνο την περίπτωση των ασφαλτοστρώσεων αλλά κάθε περίπτωση που μία δημοτική αρχή επιδιώκει να λάβει χρηματοδότηση…

Και ας πούμε ότι είναι έτσι όπως το περιγράφει ο Μπάμπαλος…
αυτό σημαίνει ότι τα 2 πρώτα χρόνια της θητείας του, ότι έργα έγιναν, δρομολογήθηκαν από την απελθούσα διοίκηση καθώς για να χρεωθεί σύμφωνα με αυτή την λογική έργα της θητείας του, αυτά μπήκαν μπροστά το 2014-2016 για να υλοποιηθούν το 2017-2019!!!

Δε το λέω εγώ, ο μπάμπαλος το είπε… αν και το 2014 προεκλογικά άλλα έλεγε τώρα που μάλλον τον αφορούν περισσότερο τον ίδιο σήμερα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πάμε παρακάτω που έχει τεράστιο ενδιαφέρον… 


2014 - Ο Δήμος μας όπου μιλούσε χρωστούσε...
2019 - Ο Δήμος μας δεν χρωστάει σε κανέναν, διαθέτει πλέον ισχυρό αποθεματικό.

Ο Δήμος Ηρακλείου πριν τον Μπάμπαλο σε οποίον μιλούσε χρωστούσε… όπως αναφέρει ο ίδιος,

ο δήμος Ηρακλείου πληρώνει προμηθευτές – εργολάβους σε 30 μέρες το πολύ…

έχουμε στο ταμείο μας ένα ισχυρό αποθεματικό…

Θα με ρωτήσει κάποιος… Δήμαρχε όλα αυτά έγιναν με μαγικό ραβδάκι?
(εδώ έχουμε την εξήγηση για κάτι που ούτε ο ίδιος δε το πιστεύει και γι’ αυτό τον λόγο έχει την ανάγκη να εξηγήσει… αλλά τελικά δεν εξήγησε πως)

(και εδώ έρχεται μία άκυρη αναφορά που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την εξήγηση) Μία σειρά έργων σήμερα στο Ηράκλειο εκτελέστηκαν έργα εκατομμυρίων ευρώ, αλλά περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ έργα ήταν χρηματοδοτούμενα περιφέρεια, ΕΣΠΑ, πράσινο ταμείο, καταθέσαμε μελέτες και χρηματοδοτήθηκαν.
Αυτά τα λεφτά αν δε τα παίρναμε για έργα από τους φορείς μέσα από διάφορα προγράμματα και δεν είχαν μελέτες δε θα μπορούσαν να γίνουν στο Ηράκλειο.
Τι μας επέτρεψε αυτό? Μας επέτρεψε με τα δικά μας χρήματα να ενισχύσουμε την καθαριότητα τον στόλο μας, μας επέτρεψε να πληρώσουμε τις οφειλές μας, μας επέτρεψε είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε περίπου 4μιση στρέμματα τους επόμενους μήνες για να τα αποδώσουμε στους δημότες ελεύθερα σε κοινή χρήση ή μας έδωσε την δυνατότητα να αγοράσουμε 3 στρέμματα και να γίνουν ελεύθερος χώρος στο παρελθόν (???)

Όλα αυτά δεν έγιναν στον αυτόματο πιλότο
γίναν με προσπάθεια γίναν με δουλειά με πολύ κόπο…
στη συνέχεια αναφέρεται στους εργαζόμενους του δήμου για την βοήθεια τους και την συνεργασία τους μπλα μπλα μπλα…

Τελικά τι είπε ρε παιδιά ο Μπάμπαλος?
κατάλαβε κανείς κάτι? Εξήγησε τίποτε?
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι με τις χρηματοδοτήσεις εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να γίνουν έργα και έτσι ο δήμος είχε την ευχέρεια να πορευτεί με τα δικά του χρήματα... (άλλα αντί άλλων)
χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ από ιδίους πόρους... όλα τα είχε η μαργιορή ο φερετζές της έλειπε.

Αλλά για να πιάσουμε την πραγματικότητα…
Ο δήμος μας όπως και οι περισσότεροι δήμοι πανελλαδικά, έχουν οφειλές σε δάνεια πολλών ετών, τα οποία πολλαπλασιάζονται όπως είναι γνωστό, αφού τα δάνεια αφορούν μεγάλα ποσά που αντιστοίχως έχουν και μεγάλους τόκους.

Τα ξεπλήρωσε τα δάνεια ο Μπάμπαλος?
Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πως γίνεται κάποιος που χρωστάει 20 εκατομμύρια ευρώ να παρουσιάζει απόθεμα στο ταμείο του?

Αλλά να το πάμε από την αρχή…
Ο Μπάμπαλος αναλαμβάνει έναν δήμο που χρωστάει της Μιχαλούς…
δε προλαβαίνει να ξεχρεώνει σε τράπεζες, προμηθευτές κτλ…
Τα έσοδα που έχει να λάβει ο δήμος δεν έχουν αλλάξει… γιατί αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καλύτερο επιχείρημα για την διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες διοικήσεις…

Με μηδέν ευρώ παραπάνω αλλά με μερικές απολύσεις στο ραδιόφωνο, ο δήμος κατάφερε να αποπληρώσει την Μιχαλού και όχι μόνο αυτό να αποπληρώσει τους εργαζόμενους του 94FM που ήταν 13 μήνες απλήρωτοι, να έχει και περίσσευμα ώστε να μπορεί να ρίξει χρήματα στην υπηρεσία περιβάλλοντος ενισχύοντας τον στόλο, να διαθέσει χρήματα για μελέτες που ήταν απαραίτητη προυπόθεση να εισπράξει χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα ΚΑΙ να έχει και απόθεμα στο ταμείο του δήμου…

Όλα αυτά μόνο με πολύ κόπο και πολύ δουλειά…

Αλήθεια αυτά τα 5 χρόνια πήρε κανένα δανειάκι ο δήμος μας, που θα προστεθεί στα 20 εκατομμύρια περίπου που χρωστάγε τουλάχιστο μέχρι το 2014?

Ή εκτός αν ο Σώρος (όχι ο Σώρρας) έβαλε στο μάτι το δήμο Ηρακλείου και στέλνει πακέτα υπόγειας χρηματοδότησης…

Δε βγαίνουν τα κουκιά δήμαρχε…

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα…
έτσι όπως την περιγράφει την κατάσταση ο απερχόμενος δήμαρχος χωρίς καμία εξήγηση βεβαίως βεβαίως, μόνο με μαγικό ραβδάκι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί μας είπε και αυτό ο μπάμπαλος…
κάποιες διαδικασίες για να γίνουν πράγματα, για να μπει ο δήμος μας σε προγράμματα χρηματοδότησης, χρειάζεται χρόνος, υπάρχουν εμπόδια, μπορεί να χρειαστούν και 2 χρόνια…

Το θαύμα του δήμου Ηρακλείου μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος σαν προσωπικό επίτευγμα και είμαι σίγουρος ότι έχει τεράστιες πιθανότητες να αναλάβει το μάνατζμεντ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με πολύ περισσότερες απολαβές από την αποζημίωση του δημάρχου