ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ


29 Νοεμβρίου 2018 ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του 2019 στην περιφέρεια Αττικής.

12 Δεκεμβρίου 2018 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας εγκρίνει κατά πλειοψηφία την σκοπιμότητα εκπόνησης μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», προϋπολογισμού 52.280,26 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το κείμενο


Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο:
«ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» προεκτιμώμενης αμοιβής 42.161,50 € (χωρίς ΦΠΑ).


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το κείμενο


Όσο και αν έψαξα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν βρήκα τίποτα σχετικά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ενώ υπάρχουν 2 πληρωμές χωρίς να αναφέρονται σε ποιον (δε θα έπρεπε?) οι οποίες αφορούν την συγκεκριμένη μελέτη. 13/12/2018 το ποσό των 5.000 ευρώ και 02/01/19 αλλά καταχωρημένο στο πρωτόκολλο 05/02/2019, δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά είναι λίγο περίεργο σε πρώτη ανάγνωση.
Πατήστε για να δείτε τις αποφάσεις 1 2

Ακούστε τι είπε ο Μπάμπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα…

«πρέπει να σας πω ότι πριν από λίγους μήνες καταθέσαμε σχετικές μελέτες κυκλοφοριακή, ομβρίων, πολεοδομική, ρυμοτομική εγκρίθηκαν από την περιφέρεια… είναι σε διαδικασία έγκρισης από την περιφέρεια, τα χρήματα είναι από την περιφέρεια των μελετών, και πριν από λίγες μέρες η περιφέρεια ενέταξε στον προυπολογισμό της και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων την ανακατασκευή της Λεωφόρου Ηρακλείου ένα έργο 4 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων ευρώ. Θεωρώ ότι αν όλα πάνε καλά περίπου σε έναν χρόνο από τώρα, το έργο αυτό θα μπορούμε να το δημοπρατήσουμε….»


Το βίντεο το ανάρτησε ένας οπαδός του Μπάμπαλου σε σελίδα για το Ηράκλειο Αττικής 10/04/19
με λεζάντα ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ της Δημοτικής αρχής για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ Λ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια 4.200.000 ΕΥΡΩ! .
Δεν γνωρίζω αν το βίντεο είναι καινούργιο ή παλιό, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, εφόσον έχουμε δεδομένα που μας σκανδαλίζουν.

Καταρχήν η διαδικασία για την μελέτη ξεκίνησε αφού είχε ήδη ψηφιστεί ο προυπολογισμός του 2019 από την περιφέρεια. Η διαδικασία ξεκίνησε σε εορταστική περίοδο… Ας πούμε ότι ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης άμεσα θέλετε μετά τα Φώτα? Αρχές Ιανουαρίου λοιπόν, έχουμε 10 Απριλίου και σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην περιφέρεια και η περιφέρεια με την σειρά της ενέκρινε την υλοποίηση του έργου και όλα αυτά μέσα σε 3 μήνες!!!!!!!

Όταν σε άλλο βίντεο ο Μπάμπαλος έλεγε συγκεκριμένα για τις ασφαλτοστρώσεις ότι χρειάζονται 2 χρόνια περίπου από την ώρα της μελέτης μέχρι την υλοποίηση του έργου.

Κάτι δε κολλάει στην όλη υπόθεση…
Εφόσον ο προυπολογισμός της περιφέρειας ψηφίστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018 (Δείτε ΕΔΩ σχετικό άρθρο), τότε μάλλον κάποιο λάθος έκανε ο δήμαρχος μας λέγοντας ότι το έργο εντάχθηκε στον προυπολογισμό της περιφέρειας…
με ποια μελέτη, αφού η μελέτη εγκρίθηκε και ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και μάλλον χρειάζεται 1 χρόνο για να ολοκληρωθεί αφού η 3η δόση της αποπληρωμής της εκπίπτει στο οικονομικό έτος του 2020.


Επίσης κάτι που έκανε λάθος ο δήμαρχος ήταν που είπε ότι το κόστος της μελέτης θα το αναλάβει η περιφέρεια ενώ σε σχετικό έγγραφο του δήμου αναρτημένο στην διαύγεια αναφέρει ότι το κόστος της μελέτης το επωμίζεται ο δήμος.



Στην επίσημη σελίδα της περιφέρειας, δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετική με την λεωφόρου Ηρακλείου, παρά μία εισήγηση που είχε κάνει ο Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα την πρωταπριλιά του 2016 (Δείτε ΕΔΩ).

Στις 28/10/2018 σε άρθρο στην ιστοσελίδα του 94FM με τίτλο "Άλμα για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου: Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πέτυχε να μπει στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας για το 2018" ο δήμαρχος είχε πει τα ίδια ακριβώς με το βίντεο...

"Εκφράζω τη μεγάλη ικανοποίηση μου για την ένταξη της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Ηρακλείου στο Πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με ποσό 4.150.000 ευρώ. Επιτέλους, μετά από δεκαετίες, ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων του Ηρακλείου μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος και συμπληρώνει: «Αφού ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε τις απαραίτητες μελέτες, εξασφαλίσαμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε η Λεωφόρος Ηρακλείου να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές (δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα), να αλλάξει όψη και – κυρίως – να γίνει περισσότερο ασφαλής και οδηγούς και πεζούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στη Δήμο Ηρακλείου για την συμβολή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την τόσο αποτελεσματική συνεργασία μας. Με σωστό σχεδιασμό, συστηματική προσπάθειας, θέληση και αποφασιστικότητα πέρα από τις πολλές τοπικές παρεμβάσεις, προχωράμε και στην υλοποίηση μεγάλων έργων, υπηρετώντας το βασικό μας στόχο. Κάθε μέρα και περισσότερο, το Ηράκλειο γίνεται μια πόλη που αξίζει να ζεις"

Εδώ έχουμε σοβαρές ανακρίβειες από τον δήμαρχο, που αν δεν δοθούν εξηγήσεις ή διορθώσεις από τον ίδιο, τότε δε θα μιλάμε για απλές ανακρίβειές αλλά για ξεκάθαρη δημαγωγία με σκοπό να παρουσιάσει προεκλογικά ως επιτυχία κάτι που θεσμικά δεν είναι κατοχυρωμένο.