Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ


Κάνοντας μια βουτιά στο παρελθόν θυμήθηκα ένα απίστευτο γεγονός που συνέβη στον δήμο μας, επί δημαρχίας Στ. Γεωργόπουλου…
Όπως έχω ξαναγράψει ο κατά τα άλλα θεσμός εισήγαγε πρωτόγνωρα ήθη και έθιμα στο ήσυχο Ηράκλειο Αττικής, ορμώμενος μάλλον από την πειραιώτικη μαγκιά του…
Ο Γεωργόπουλος έκανε ότι γούσταρε, καλή ώρα όπως κάνει ο Μπάμπαλος, δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν, δεν υπολόγιζε κανέναν, ένιωθε περισσότερο πλανητάρχης παρά δήμαρχος.

Διαβάστε λοιπόν τι έγινε το 2007 ένα γεγονός το οποίο πρέπει να είχα αναρτήσει στο μπλοκ πάνω από 20 φορές σε διάστημα 1-2 χρόνων, και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν διαπίστωσε κάτι το περίεργο ή επιλήψιμο, και όταν αναφέρομαι στο ΚΑΝΕΝΑΣ μιλάω για αντιπολίτευση, αλλά και τοπικό τύπο!!!

Το γεγονός αφορούσε την ξεκάθαρη πλαστογραφία που είχε κάνει ο Στ. Γεωργόπουλος στο φυλλάδιο για την οικονομική κατάσταση του δήμου στο οποίο σύμφωνα με πλαστογραφημένο δημοσίευμα της εφημερίδα ΗΜΕΡHΣΙΑ παρουσίαζε τον δήμο μας να έχει χρέος 20.000.000 ευρώ.



Αυτό το ποσό ο Στ. Γεωργόπουλος το χρησιμοποιούσε σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και μετά το τέλος της θητείας του, όπως έλεγε ο ίδιος είχε φτάσει στα 28.000.000 ευρώ.

"Την 1/1/2007 ανέλαβα τη Διοίκηση του Δήμου. Σε λίγες ημέρες ήλθαν στο γραφείο μου εκπρόσωποι της εταιρείας «ΣΠΑΙΝΤΕΡ» και Δικαστικοί Επιμελητές, οι οποίοι μου γνώρισαν ότι θα προβούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, λόγω οφειλών. Με προσωπικές μου ενέργειες αποφύγαμε την κατάσχεση και τη διαπόμπευση.

Την 1η Ιανουαρίου 2007, το χρέος του Δήμου ανερχόταν σε 21 εκατ., συν 3 εκατ. τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, συν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, έφθανε πολύ ψηλά. Με τη λελογισμένη μας διαχείριση μειώσαμε τις υποχρεώσεις του Δήμου σε δάνεια, προμηθευτές, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς κατά 3 εκατ. ευρώ.

Η διαχείρισή μας επέφερε το 2007 πλεόνασμα 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ το 2006 υπήρχε έλλειμμα 380 χιλ. ευρώ.
"

Από την ομιλία του Γεωργόπουλου 23/02/2014

Το θέμα δεν σταματάει στο αισχρό φυλλάδιο του Γεωργόπουλου, καθώς πάνω σε αυτό το χρέος στηρίχθηκε η οικονομική διαχείριση του δήμου από τον Παντελή Βλασσόπουλο…

Εδώ τίθεται ένα σοβαρό θέμα…
Αν τελικά το χρέος όπως το επικαλούνταν ο Γεωργόπουλος, (σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε δεν ίσχυε) τότε τι χρέος παρέλαβε ο Βλασσόπουλος, που όλη την 4ετία του ακόμα και σήμερα αναφέρεται σε αυτό?

Και αν υποθέσουμε ότι ο Βλασσόπουλος παρέλαβε το χρέος που έλεγε, εφόσον αυτό που παρουσίασε ο Γεωργόπουλος ήταν πλαστό, τότε ο Γεωργόπουλος φέσωσε τον δήμο 20 + εκατομμύρια ευρώ, και αν έγιναν έτσι τα πράγματα, εδώ μιλάμε ότι σκόπευε να το κάνει εξ αρχής, αφού το δήθεν χρέος παρουσιάστηκε μόλις ένα χρόνο από την εκλογή του σαν δήμαρχος και τελικά παρέδωσε πραγματικό χρέος… 


Προσέξτε, εκτός από την απόδειξη της πλαστογραφίας που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε τέτοιο χρέος για τον δήμο μας, (μέχρι και το 2007) όλα τα υπόλοιπα είναι υποθετικά, και οι εμπλεκόμενοι είναι υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουν τα γκρίζα σημεία αντί να νιώθουν ότι βάλλονται αδίκως.

Πάμε να πιάσουμε την ιστορία από την αρχή…
Ο δήμος Αμαρουσίου είχε δημοσιοποιήσει ένα φυλλάδιο το οποίο διανεμήθηκε στους δημότες του τον Μάρτιο του 2007 στο οποίο παρουσιάζονταν ο δήμος Αμαρουσίου ως ο πιο χρεωμένος δήμος της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ 28/02/2007. 

Τα στοιχεία στο φυλλάδιο του Αμαρουσίου ήταν όπως ακριβώς αναφέρονταν στο δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ με την διαφορά ότι ο 10ος πιο χρεωμένος δήμος, στο δημοσίευμα αναφέρονταν στον Δήμο Βύρωνα με 5.7 εκατομμύρια ευρώ ενώ στο φυλλάδιο του δήμου Αμαρουσίου ήταν ο δήμος Καισαριανής με 6 εκατομμύρια ευρώ… 



Μερικούς μήνες μετά εμφανίζεται ένα παρόμοιο φυλλάδιο για τον δήμο Ηρακλείου, το οποίο τυπώθηκε με χρήματα από το ταμείο του δήμου και με σκοπό να διανεμηθεί πόρτα – πόρτα (φαντάζεστε για πόσα αντίτυπα μιλάμε).

Για την ακρίβεια το φυλλάδιο του Γεωργόπουλου, δεν ήταν παρόμοιο με αυτό του δήμου Αμαρουσίου, αλλά πανομοιότυπο… εκτός μιας σημαντικής λεπτομέρειας… ότι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. 



Είχε πέσει στα χέρια μου το φυλλάδιο του Πατούλη μέχρι τότε, και έτσι μπήκα στην διαδικασία να κάνω κάποιες συγκρίσεις, και τελικά διαπίστωσα ότι ενώ και τα δύο φυλλάδια είχαν σαν πηγή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ 28/02/2007, τα στοιχεία ήταν διαφορετικά, στους δέκα πιο χρεωμένους δήμους δεν υπήρχε το Ηράκλειο στο φυλλάδιο του Αμαρουσίου, ενώ στο δικό μας του Ηρακλείου έδειχνε τον δήμο Ηρακλείου στην 9η θέση με χρέος 20 εκατομμύρια ευρώ!!!!!

Μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά, και έπρεπε να βρω άκρη, να διαπιστώσω αν το Μαρούσι ή το Ηράκλειο είχε παραποιήσει το δημοσίευμα…
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ήταν στον όμιλο Μπόμπολα, οπότε πήγα στο ΕΘΝΟΣ για να ζητήσω αντίγραφο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος…
Όπως θα φαντάζεστε δε πίστευα στα μάτια μου, όταν είδα ότι τελικά η παραποίηση είχε γίνει από τον τότε δήμαρχο Στ. Γεωργόπουλου.
Δε συζητάω ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα, πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για δημόσιο φυλλάδιο με την σφραγίδα του δήμου, που στην ουσία ενημερώνει ψευδώς, μέσω της παραποίησης δημοσιεύματος χιλιάδες Ηρακλειώτες. 


Τώρα για ποιον λόγο έκανε κάτι τέτοιο ο Γεωργόπουλος ας το απαντήσει ο ίδιος, όπως και η επόμενη διοίκηση που παρέλαβε ένα χρέος που τουλάχιστο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007 δεν υπήρχε.
και όχι μόνο δεν υπήρχε αλλά εφόσον ο 10ος πιο χρεωμένος δήμος ήταν ο δήμος Βύρωνα με χρέος 5.7 εκατομμύρια, τότε σίγουρα ο δήμος Ηρακλείου είχε λιγότερα από 6 εκατομμύρια χρέος…

Είναι πραγματικά μία γκρίζα υπόθεση, από την οποία προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά, τα οποία εκκρεμούν μέχρι σήμερα, αφού με την ανάληψη της δημαρχίας από τον Μπάμπαλο, λες και έγινε οικονομικό θαύμα στον δήμο Ηρακλείου… ενώ παρέλαβε χάος, χρέος που καμάρωνε ο Βλασσόπουλος ότι μείωσε από τα 30 εκατομμύρια στα 15 χωρίς κατά τα άλλα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, όπως ο ίδιος ο Μπάμπαλος περιγράφει σε συνεντεύξεις ότι ο δήμος χρωστούσε σε όποιον μιλούσε Ελληνικά κ.α.

Τελικά ο Βλασσόπουλος χωρίς να το θέλει έκανε μάγκα τον Μπάμπαλο, αλλά και ο Μπάμπαλος από την άλλη δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να δικαιολογήσει το οικονομικό θαύμα, και το μόνο που λέει είναι ότι ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς…
Ο σοφός λαός λέει ότι τα πολλά λεφτά δεν γίνονται με κόπο, αλλά με κόλπο…

Εδώ λοιπόν υπάρχουν πολλά κενά, περίεργες πρακτικές, μυστήρια αποτελέσματα, και φυσικά ποτέ κανένας από τους αιρετούς κυρίως της αντιπολίτευσης δεν σκανδαλίστηκε και δεν έθεσε ποτέ το θέμα του χρέους σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο μήπως και ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα…

Επαναλαμβάνω ότι το θέμα δημοσιεύονταν από το μπλοκ για περισσότερο από 1μιση χρόνο, με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε… ακόμα και ο Γεωργόπουλος, μετά από τόσες δημοσιεύσεις επέμενε να τσαμπουνάει τα ίδια περί χρέους…

Ξέρετε πως είναι να βλέπεις να έχουν δει χιλιάδες αναγνώστες τις σχετικές αναρτήσεις και να μην μιλάει ΚΑΝΕΝΑΣ???

Φυσικά ο Π. Βλασσόπουλος δεν έχει καμία δικαιολογία ακόμα και αν αποδείξει ότι το χρέος που παρέλαβε ήταν 30 εκατομμύρια, διότι αυτό το χρέος θα είχε δημιουργηθεί μέσα σε 3 χρόνια, και σίγουρα αυτά τα χρήματα δεν είχαν ανταποδοτικό αντίκρισμα.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Βλασσόπουλος κάλυψε τον Γεωργόπουλο, και με την ευκαιρία έκανε και εκείνος το θέμα του χρέους καραμέλα.

Τελικά τι παίζει ρε παιδιά??
τι μπλέξιμο είναι αυτό?

Έλεγε ο Βλασσόπουλος σε συνέντευξη το 2014

«Παραλάβαμε το Δήμο στα όρια της χρεοκοπίας με χρέος 30.000.000 ευρώ. Καταφέραμε να το μειώσουμε κατά το 1/3 και σήμερα να βρίσκεται στα 19 περίπου, με μέτρα που στόχευαν στην εξάλειψη της σπατάλης, ενώ δεν συνάψαμε καμία νέα δανειακή σύμβαση για να μην υποθηκευτεί για άλλη μια φορά το μέλλον της Πόλης. Κι αυτά κάτω απ’ τις πιο αντίξοες συνθήκες. Με μειωμένη κρατική επιχορήγηση κατά 65% και ανταποδοτικά τέλη κατά 35% λόγω της αδυναμίας των φτωχοποιημένων από την κρίση νοικοκυριών ν’ ανταπεξέλθουν.»

Και μετά τι έγινε Παντελή??
ήρθε η ανάπτυξη και έσκασε στην 5ετία του Μπάμπαλου?
πως εξηγεί ο Βλασσόπουλος ότι ο Μπάμπαλος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, ακόμα και με το ραδιόφωνο που επί βλασσόπουλου είχαν μπει 12 μήνες μέσα οι εργαζόμενοι?
Σε αυτή την περίπτωση ο Μπάμπαλος όχι μόνο κράτησε το ραδιόφωνο, αλλά το ξεχρέωσε και οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε μήνα στην ώρα τους, ενώ ο Βλασσόπουλος το είχε βάλει μέσα και είχε σκοπό με την επανεκλογή του να το κλείσει!!!

Ο Βλασσόπουλος ήθελε να ξεχρεώσει το ΔΝΤ (που λέει ο λόγος) και όχι να διαθέσει τα χρήματα σε υποχρεώσεις του δήμου…

Και για να μη νομίζει ο Μπάμπαλος ότι είναι κανένας φοβερός διαχειριστής… απλά έχει κάνει τα αυτονόητα, που είναι και ο σκοπός του κάθε δημάρχου, να φροντίζει την σωστή διαχείριση, υπάρχουν βέβαια και διάφορα κόλπα τα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν σαν ενίσχυση των εσόδων ενός δήμου.

Και αναρωτιέται ο ποιητής…
Ο Βλασσόπουλος γιατί θέλει να επανεκλεγεί δήμαρχος???
για να μηδενίσει το χρέος και να χρωστάει σε κόσμο?

Επειδή, θεωρούσα την επιλογή του Βλασσόπουλου την καταλληλότερη το 2010, και αυτό το γνωρίζουν αρκετοί, από τις αρχές ακόμα της θητείας του είχα διαφοροποιηθεί για επιλογές και αποφάσεις, και μάλιστα αυτά είναι αναρτημένα στο μπλοκ και μπορείτε να το διαπιστώσετε από το αρχείο, και τις αναρτήσεις από το 2010 – 2014.

Ο καθένας κρίνεται επί το έργο και από αυτό, μπορεί να σου προκαλεί εμπιστοσύνη κάποιος όσο είναι κοινός θνητός, να έχει ενδιαφέρουσες απόψεις και αντιλήψεις, και όταν βρεθεί στον θρόνο, να φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι ποιος αποφασίζει όταν κάποια πράγματα δεν ταιριάζουν με εκείνα που ήξερες και για το οποία έκανες την επιλογή…

Εγώ φίλοι μου, το πριν και το μετά το θέλω το ίδιο…
και όταν κάποιος κάνει μαλακία ακόμα και κολλητός μου να είναι δε θα κάνω τα στραβά μάτια…
γιατί αν τα κάνω, αυτομάτως γίνομαι καραγκιόζης…
Δε μπορεί να έχω επιλέξει έναν ρόλο όπως είναι αυτός του μπλοκ, που θα θίξω τις παρατυπίες του ενός, αλλά δε θα το κάνω για άλλους επειδή μου είναι συμπαθείς.

Και εδώ είναι ένα θέμα σημαντικό να το αναφέρω…
Όταν θίγεις κακώς κείμενα κάποιου και αυτό γίνεται με στοιχεία, και όχι με εικασίες ή μπουρδολογίες, αυτό δεν ορίζεται εμπάθεια.

Επανέρχομαι στο θέμα μας, το οποίο ελπίζω κάποια στιγμή να τεθεί επί τάπητος, και μόνο ένας τρόπος υπάρχει... να γίνει έλεγχος από σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, αλλά σε τέτοια περίπτωση θα κλάψουν μανούλες…

Οπότε τίποτα δε θα αλλάξει…
ούτε ένας εργαζόμενος στο τάκο… ούτε ένας πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, ούτε ένας αντιδήμαρχος, ούτε ένας δήμαρχος…

Όλες οι διοικήσεις των τελευταίων 40 χρόνων ήταν ΑΡΙΣΤΕΣ!!!
όλα αυτά τα χρόνια το σύστημα λειτουργούσε ρολόι...

Δεν συνέβη η παραμικρή παρατυπία… όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου, και όλοι οι εμπλεκόμενοι έκαναν στο ακέραιο το χρέος τους…

...και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...