ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ


Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία του Π. Βλασσόπουλου με τον Γ. Μαστοράκο…
Μία κίνηση από πλευράς του Βλασσόπουλου που σίγουρα εξέπληξε φίλους της παράταξης αλλά και στελέχη…

Το δύσκολο είναι να πούμε, αν τους εξέπληξε ευχάριστα ή δυσάρεστα.

Εννοείται πως ο Γ. Μαστοράκος είναι μία εμβληματική προσωπικότητα για τον δήμο μας, είναι άνθρωπος που έχει ασχοληθεί σε βάθος με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά παράλληλα το όνομα του εκτός από τα 16 χρόνια που ήταν στο τιμόνι του δήμου, έχει συνδεθεί και με επιλογές του, που αρκετοί Ηρακλειώτες του χρεώνουν για πολλά από τα προβλήματα που έχει σήμερα η πόλη, και πολλά από αυτά δεν είναι αναστρέψιμα.

Η κίνηση του Π. Βλασσόπουλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σπασμωδική ή ευκαιριακή αφού έγινε ένα περίπου πριν τις εκλογές, και ενώ ο Γ. Μαστοράκος μάλλον δεν κατάφερε ή δε προλάβαινε να συγκεντρώσει τα 33 ονόματα που θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιο του.

Βέβαια θα πουν από το στρατόπεδο του Βλασσόπουλου ότι είχαν γίνει διεργασίες και στο παρελθόν για την συνεργασία κτλ…

Έχουν πέσει στην αντίληψη μου κάποιες (όχι πολλές) αντιδράσεις από φίλους της παράταξης του Βλασσόπουλου, που διαφωνούν έντονα με την συνεργασία, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που χρυσώνουν το χάπι μεν, αλλά δεν πείθουν ότι βαθιά μέσα τους το έχουν δεχθεί.

Ο Βλασσόπουλος από το ξεκίνημα του ως υποψήφιος δήμαρχος, είχε το άγχος και την έννοια, η σύσταση της παράταξης να είναι ακομμάτιστη μεν αλλά με στελέχη που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους με κοινό σκοπό το καλό του Ηρακλείου. 

Κάπως έτσι έγινε ο αρραβώνας με τον Βλαντή στις εκλογές του 2010, που παρότι συγκατοίκησαν στην διοίκηση για 4 χρόνια, στο τέλος της θητείας και προεκλογικά του 2014, η συνεργασία αυτή άφησε πικρή γεύση εκατέρωθεν, με τον Βλαντή μάλιστα να σε συνέντευξη του να κάνει λόγο για πολιτικές διαφορές, κάτι που ήταν μεγάλο πλήγμα για το περί ανεξάρτητης παράταξης.

Και να έρθω στην συνέντευξη τύπου που έγινε στις 15 Απριλίου με την οποία εδραιώθηκε και επίσημα η συνεργασία Μαστοράκου – Βλασσόπουλου…

Από τα 47 λεπτά που διήρκεσε, τα 9 μίλησε ο Βλασσόπουλος και τα υπόλοιπα ο Μαστοράκος!!!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ολόκληρη την συνέντευξη τύπου

Ο οποίος χρησιμοποίησε αρκετό χρόνο για να αναφερθεί στα 16 χρόνια θητείας του ως δήμαρχος, ήταν εκείνος που έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις, με απλά λόγια είχε ηγετική παρουσία στην κοινή συνέντευξη τύπου.

Αυτό βέβαια είναι λογικό, καθώς δεν έχει καμία σχέση το εκτόπισμα αλλά και το κύρος των δύο πρώην δημάρχων.
Ίσως να μην ενδιαφέρει τον Βλασσόπουλος η εικόνα που δημιουργείται προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για την εκλογή του ως δήμαρχος.

Αυτό ίσως υποκρύπτει την λαχτάρα του να επανέλθει στην διοίκηση του δήμου, εξαντλώντας όλα τα μέσα που θεωρεί ότι θα τον οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα…

Δε τον νοιάζει αν θα είναι καπελωμένος, ή θα στέκεται δίπλα σε έναν ογκόλιθο που τον κάνει να μοιάζει με γατάκι…
το θέμα είναι πως θα πάρει πίσω την διοίκηση…

Κακό σημάδι αυτό, από όπου και αν προέρχεται, η προσωπική φιλοδοξία δεν συνάδει πάντα με την ανησυχία και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό, διότι το κίνητρο έχει να κάνει πρωτίστως με το εγώ και όχι με το εμείς.

Προσωπική εκτίμηση για την συνεργασία…

Θα είναι ζημιογόνα για τον Βλασσόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που εξελέγην δήμαρχος άρχισε να ψάχνει για νέους φίλους, κρατώντας αποστάσεις από εκείνους που τον στήριξαν εξ αρχής στην πολύ δύσκολη εκλογή του. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τις αποχωρήσεις στελεχών και υποστηριχτών αλλά και με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2014, παρότι φαίνεται ότι έλαβε περισσότερους σταυρούς αλλά σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2010 ψήφισαν περίπου 2.000 περισσότεροι…

Η εκλογή του Βλασσόπουλου το 2010 ήταν δώρο των Ηρακλειωτών, βεβαίως και οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για την νίκη έκπληξη τότε της ΑΚΕΠ.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο επικεφαλής μίας παράταξης μπορεί να μεταλλαχθεί όταν θα έχει πετύχει τον στόχο του.
Αυτό έκανε και ο Βλασσόπουλος και ας μη το παραδέχεται, παρότι δεν ήθελε να χαλάσει την εικόνα του καλού παιδιού, από την άλλη δεν είχε πρόβλημα να αφήσει εκτεθειμένους συνεργάτες, απαξιώνοντας τους στην πρώτη δυσκολία.

Το Ηράκλειο ψάχνει δήμαρχο μετά τον Μαστοράκο, δεν είναι τυχαίο οι δήμαρχοι μετά το 2006 δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν για 2η φορά, και μάλλον αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί…

Οι δημότες έδωσαν ευκαιρία σε τρεις δημάρχους και εκείνοι ενώ τους έπεισαν προεκλογικά, με την διαχείριση και την διοίκηση που άσκησαν δεν κατάφεραν να πείσουν ότι αξίζουν δεύτερη ευκαιρία.

Αυτό το γνώριζαν και οι τρεις, αλλά κάτι γίνεται όταν αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του δημάρχου… λες και στρίβει κάποια βίδα και το μυαλό τους παίρνει ανάποδες στροφές. Νομίζουν ότι η θητεία τους θα κρατήσει 50 χρόνια, αλλά τα 4-5 περνούν πολύ γρήγορα.

Έχω την απορία τι έχει να πει ο Βλασσόπουλος, σχετικά με τα οικονομικά επί διοίκησης του…
οι εργαζόμενοι στον 94FM είχαν φτάσει 12 μήνες απλήρωτοι, ενώ ο Μπάμπαλος τους πληρώνει κανονικά…
Μάλιστα ο Βλασσόπουλος ήθελε να το κλείσει το ραδιόφωνο για να απαλλαγεί από αυτό το βαρίδι, και θα το έκανε αν επανεκλέγονταν το 2014.
Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με μία άλλη κατάσταση που όχι μόνο δεν έκλεισε το ραδιόφωνο αλλά χρηματοδοτείται με συνέπεια.

Με την επιλογή της αποπληρωμής του αόριστου χρέους του δήμου, ο Βλασσόπουλος κάνει σήμερα τον Μπάμπαλο μάγκα, και συγκρινόμενος βγαίνει δεύτερος, και μάλιστα 2ος από τον χαμένο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αυτή η ιστορία με το χρέος του δήμου επί Γεωργόπουλου, αλλά και την απίστευτη απάθεια από μέρους της τότε αντιπολίτευσης θα την μνημονεύσω σε επόμενη ανάρτηση.

Κλείνοντας η συνεργασία Βλασσόπουλου – Μαστοράκου, μου φέρνει στο μυαλό τους δύο άντρες εν χορώ μαζί με τους συνεργάτες τους να πέφτουν από την κορυφή του Ζαλόγγου.