ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙA ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ


Όπως έχω ξαναπεί ο Μπάμπαλος καταφέρνει να δίνει υλικό για κριτική αλλά και για αποκατάσταση της αλήθειας, από τα δελτία τύπου των τελευταίων μηνών αλλά και από τα αποσπάσματα τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Με ένα απόσπασμα που αφορά τον 94FM θα ασχοληθώ σήμερα, καθώς δεν είναι μόνο αυτά που αφορούν τα 5 χρόνια της θητείας του, αλλά και πολλά χρόνια πριν, που μάλλον ξέφυγε του Μπάμπαλου και ανέφερε «όταν έχεις μία επιχείρηση που όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχες μία επιχείρηση όχι για να εξυπηρετεί το ραδιόφωνο, αλλά το ραδιόφωνο να εξυπηρετεί σκοπούς άλλης επιχείρησης που κάλυπτε ή που έκανε πράγματα που δεν μπορούσε να καλύψει ο δήμος…»¨

Εδώ ήμαστε…
Είναι γνωστό ο Μπάμπαλος επιδίωξε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει το παρελθόν που είχε στην διοίκηση του δήμου επί αυτοκρατορίας Μαστοράκου…

Αν ο απερχόμενος δήμαρχος δε θέλει να θυμάται, θα του θυμίσουμε εμείς, με την ευκαιρία να το μάθουν και οι δημότες, ότι ένα μεγάλο διάστημα είχε διατελέσει Πρόεδρος της ΔΕΤΕΗΑ.
Η ΔΕΤΕΗΑ είναι μάλλον η επιχείρηση που αναφέρθηκε στο βίντεο, (που δεν ήταν η μοναδική που τροφοδοτούνταν από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό) στην οποία πήγαιναν εμβάσματα από το ταμείο του ραδιοφώνου προς την ΔΕΤΕΗΑ δανεικά και αγύριστα.
Μάλιστα βρέθηκε εκτεθειμένη μετά από χρόνια, στενή συνεργάτης και φανατική υποστηρίκτρια του Μπάμπαλου, λόγω ανυπαρξίας παραστατικού δανεισμού του 94 προς την ΔΕΤΕΗΑ, είχε τιμωρηθεί με ένα σεβαστό πρόστιμο, το οποίο φυσικά δεν πληρώθηκε από την ίδια, αλλά μάλλον με δικά μας χρήματα… (δε φαντάζομαι να έβαλε το χέρι στην τσέπη ο Μπάμπαλος να καλύψει ο ίδιος το χρηματικό πρόστιμο).

Το ραδιόφωνο στην δεκαετία του 90 ήταν όντως το τρένο χρηματοδότησης για επιχειρήσεις του δήμου που δεν είχαν με την τότε νομοθεσία δικαίωμα επιχορήγησης από τον δήμο Ηρακλείου.
Το ραδιόφωνο ήταν και είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που σημαίνει ότι είχε πολλά παραθυράκια για αλχημείες τα οποία φυσικά και δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα.

Με την ευκαιρία του άρθρου πολλοί δημότες να μάθουν ότι οι παχυλές επιχορηγήσεις προς το ραδιόφωνο τότε και μέχρι η επιχείρηση να μπει στην διαύγεια, δεν είχαν να κάνουν με μισθοδοσία ή λειτουργικά έξοδα, αλλά με υπόγειες εξυπηρετήσεις άλλων σκοπών.

Ακούγαμε οι εργαζόμενοι στον 94FM να μας χρεώνουν ότι λαμβάνουμε παχυλούς μισθούς και ενώ πληρωνόμασταν μισθούς της πλάκας μία φορά το 3μηνο ή το 4μηνο, φυσικά αυτή η σύγχυση δημιουργήθηκε από τους προϋπολογισμούς του δήμου που εμφάνιζαν υψηλά ποσά επιχορήγησης προς το ραδιόφωνο.

Μάλιστα για την διαχειριστική περίοδο από το 1996 μέχρι το 2002 ή 2000 αν θυμάμαι καλά, επιβλήθηκε πρόστιμο στην επιχείρηση ραδιοφωνίας 2 εκατομμύρια ευρώ για κακή χρήση του ΦΠΑ και ανυπαρξίας παραστατικών. Αυτό το κοστούμι έσκασε (αν θυμάμαι καλά) μεταξύ 2005 – 2010
άλλα κερατιάτικα που χρεώθηκε το ραδιόφωνο για τις εξυπηρετήσεις και την υπόγεια χρηματοδότηση άλλων δραστηριοτήτων του δήμου.

Οι 30 εργαζόμενοι που ανέφερε ο Μπάμπαλος που δεν ήταν τόσοι…
εκτός από 3-4 που προϋπήρχαμε πριν το 1996 οι περισσότεροι ήταν κληρονομιά της επινοικίασης της συχνότητας στην «Πληροφορία» του Μαγγαναδέλη μεταξύ 1994 – 1996 η οποία εκτός από τα χρέη ο δήμος κληρονόμησε και εργαζόμενους.

Σχετικά με εκείνους που απομένουν και εμφανίστηκαν στο ραδιόφωνο στα τέλη του 90, ήταν συμβάσεις από την πίσω πόρτα… πιο συγκεκριμένα, κάποια στιγμή τότε ξεκίνησε η εκπομπή δημοτικές διαπλοκές, η συμφωνία ήταν ότι θα αμείβονται 2 δημοσιογράφοι και για τις ανάγκες της εκπομπής θα χρησιμοποιούν εκπαιδευόμενους δημοσιογράφους. Μετά από μερικούς μήνες, οι 2 δημοσιογράφοι ζητούσαν να βγαίνει ένα χαρτζιλίκι για τους εκπαιδευόμενους για να καλύπτουν τα οδοιπορικά…

Από ένα σημείο και μετά είχαν διαπιστώσει οι 2 δημοσιογράφοι ότι δε μπορούσαν να κρατήσουν τους εκπαιδευόμενους για πολύ καιρό αφού κάποια στιγμή και χωρίς να βλέπουν φως έφευγαν μόνοι τους.

Μετά είχαμε την πατέντα των υπερωριών!!!
είχε φτάσει η ιστορία στο απίστευτο βαθμό… ας πούμε ένας εκπαιδευόμενος, εισέπραττε σαν χαρτζιλίκι 100 ευρώ, οι υπερωρίες του ήταν 500 ευρώ!!!! Δηλαδή αν είχε σύμβαση πλήρους απασχόλησης θα κόστιζε λιγότερο!!!!!

Με αυτή την πατέντα λοιπόν η τότε διοίκηση του ραδιοφώνου εξαναγκάστηκε να κάνει τις συμβάσεις στους εκπαιδευόμενους, μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος του Μπάμπαλου.

Μία άλλη περίπτωση που αξίζει να αναφέρω είναι εκείνη μιας δημοσιογράφου, της οποίας η μητέρα ζήτησε από τον τότε πρόεδρο της επιχείρησης όχι να προσληφθεί, αλλά να απασχολείται αμισθί, γιατί είχε μία ερωτική απογοήτευση, είχε χάσει και την δουλειά της και θα της έκανε καλό αυτή η ενασχόληση…
Σωστά μαντέψατε… μετά από μερικούς μήνες, όχι πολλούς, απαιτήθηκε να γίνει πρόσληψη της συγκεκριμένης…

Εκτός από 3-4 οι υπόλοιποι 30 προέρχονται από εκείνη την περίοδο και παραμένουν μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι δεν είναι ή δεν ήταν Ηρακλειώτες, γιατί κάποιοι μετακόμισαν στο Ηράκλειο…

Και φανταστείτε ότι επί Γεωργόπουλου 2006 – 2010 είχαν λυθεί καμιά 30αρια ακόμη συμβάσεις που αφορούσαν μουσικούς παραγωγούς που αμείβονταν οι οποίοι ήταν και αυτοί προίκα της περιόδου διαχείρισης του 94FM από ιδιώτες.

Αν έχουν δαπανηθεί για το ραδιόφωνο, ας πούμε, 10 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 15ετία, θέλετε να υπολογίσουμε την μισθοδοσία μαζί με τις εισφορές στα 350.000 ευρώ τον χρόνο?

Τα μισά από αυτά διατέθηκαν σε μισθούς, τα υπόλοιπα εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς, μεταξύ άλλων βαριά πρόστιμα εξαιτίας κακής διαχείρισης των διοικήσεων.

Ο Μπάμπαλος ουσιαστικά με το πρόβλημα που ανέφερε στην τηλεοπτική εμφάνιση ότι ο 94FM χρηματοδοτούσε ατύπως άλλους, μεταξύ των άλλων και για κάποια χρόνια κυρίως, ήταν η ΔΕΤΕΗΑ που μεσουράνησε ο απερχόμενος δήμαρχος.

Πάμε τώρα στην συνταγή που εφάρμοσε ο Μπάμπαλος και έβγαλε τον 94FM από το οικονομικό αδιέξοδο…

Έκανε κάποιες καταγγελίες συμβάσεων με πόνο ψυχής, αλλά και μετακινήσεις εργαζομένων του 94FM στον δήμο που είχε νομικό δικαίωμα, καθώς μετά το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο, δημιουργούνταν κενά σε οργανικές θέσεις εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων, μεταθέσεων κτλ. Οπότε ο δήμος είχε το δικαίωμα προκειμένου να καλύψει αυτές τις οργανικές θέσεις να μεταφέρει από την δημοτική επιχείρηση για 2+2 χρόνια εργαζόμενους που περίσσευαν από το ραδιόφωνο???

Έτσι λοιπόν έγιναν 14 μετακινήσεις από το ραδιόφωνο στον δήμο, εδώ καρφώθηκε ο Μπαμπαλος, αφού 14 περίσσευαν και κάποιος καλώς θα αναρωτηθεί 4 χρόνια που έλειψαν από τις υπηρεσίες του ραδιοφώνου τι σκατά έκαναν τα προηγούμενα χρόνια πριν μετακινηθούν, που δεν χρειάστηκε να κάνουν για 4 ολόκληρα χρόνια? ενώ απολύθηκαν 6 που είχαν ειδικότητα, προϋπηρεσία, δείγματα δουλειάς κτλ. που αφορούσαν του αντικείμενο.

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά…

Και για να μη πεταχτεί κανείς πονηρός να πει, και εσύ ρε μεγάλε, ήσουν 2 χρόνια στην γραφείο διακυβέρνησης του δήμου…
Όπως έχω πει δεν εγκατέλειψα τα καθήκοντα μου στο ραδιόφωνο, ήμουν συνεπής σε ότι απαιτούνταν εξάλλου ένας όροφος ήταν το γραφείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με τις εγκαταστάσεις του 94FM, ήμουν συνεπής ακόμα και στην ραδιοφωνική μου εκπομπή για την οποία ποτέ δεν αξίωσα αμοιβή, και ήταν 9 ώρες την εβδομάδα.

Οι μετακινήσεις και οι απολύσεις έγιναν χωρίς καμία αξιολόγηση, και πιο συγκεκριμένα οι 2 ήταν παράπλευρες απώλειες, για να γίνουν 3 στοχευμένες απολύσεις που είχαν να κάνουν με εμπάθεια λόγω παραταξιακών διαφορών.

Το τραγικό είναι ότι οι δύο από τους τρεις (ο τρίτος είμαι εγώ) που απολύθηκαν, έγιναν στόχος εξαιτίας της υποψίας που είχαν οι Μπαμπαλικοί ότι σχετίζονται με το Blog, ενώ ποτέ δεν είχαν καμία σχέση, ούτε είχαν πρόσβαση σε αυτό.

Είναι τόσο ξεφτίλες με πρώτο τον Μπάμπαλο, που χωρίς να είναι βέβαιοι, χρησιμοποίησαν την εξουσία που τους έδωσαν οι δημότες και δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να πετάξουν στον δρόμο εργαζόμενους επειδή ΝΟΜΙΖΑΝ ότι είχαν σχέση με το Blog που θεωρεί ο Μπάμπαλος ότι του στέρησε την νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Τέτοια ατιμία, τέτοια μικροπρέπεια, τέτοια ανεύθυνη και απάνθρωπη συμπεριφορά, που βασίστηκε στο ΝΟΜΙΖΩ και είχε τόσο δυσάρεστο αντίκτυπο σε ανθρώπους που δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με αυτό που ΝΟΜΙΖΑΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ… το δικό σας?

Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι στηρίζουν αυτή την ξεφτίλα, αυτές τις πρακτικές, αυτούς τους ανεύθυνους τύπου, εκείνους που έκαναν χρήση του αξιώματος που τους χάρισε ο Ηρακλειώτης για να βλάψουν ανθρώπους που δεν έφταιγαν!!!!!!!

Αυτοί είναι που παρουσιάζουν προεκλογικά το κοινωνικό έργο της 5ετίας, αυτοί είναι που σταυροκοπιούνται κάθε Κυριακή στις εκκλησίες, έχουν διαπράξει, με πλήρη επίγνωση, θανάσιμα αμαρτήματα σε βάρος συνανθρώπων τους.

Για μένα το Ηράκλειο ήταν πάντα ένα προάστιο που είχε κάτι το ιδιαίτερο, είχε μια ξεχωριστή αύρα, ένιωθα όμορφα που γεννήθηκα και έμενα σε αυτή την πόλη.
Για μένα τέτοιοι τύποι με τέτοιες πρακτικές δεν έχουν και δε μπορούν να προσφέρουν τίποτα για τον δήμο μας. Την ίδια δυσάρεστη εικόνα είχαμε αντιμετωπίσει για πρώτη φορά με την διοίκηση Γεωργόπουλου, επίσης αλαζονική συμπεριφορά, τουπέ, αρχηγιλίκι, τα ίδια όπως σήμερα με τον Μπάμπαλο… 

Δεν έχει ανάγκη το Ηράκλειο κουτσαβάκια, και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα δυτικά προάστια, άμα θέλουν ο Γεωργόπουλος και ο Μπάμπαλος και ο κάθε Μπάμπαλος ας βάλουν υποψηφιότητα κατά εκεί, εξάλλου ο Γεωργόπουλος από τον Πειραιά μας μπαστακώθηκε για 4 χρόνια φέρνοντας πρωτόγνωρα ήθη και έθιμα στον δήμο μας.