ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ, ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟ


Παρακολουθώντας τα αποτελέσματα που είναι στο 45% με ξεκάθαρη επικράτηση του Μπάμπαλου, έναντι των αντιπάλων του, αναρωτιέμαι αν αυτή η καθολική επικράτηση οφείλεται στις εύστοχες κινήσεις του Μπάμπαλου ή στην αδράνεια των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Προσωπικά δε περίμενα με τίποτα αυτό το αποτέλεσμα, και περισσότερο αυτό που νιώθω είναι ότι είμαι εκτός τόπου και χρόνου σε ότι αφορά το κριτήριο των δημοτών…
Δεν έχω παρά να σεβαστώ την απόφαση τους, παρότι δε την επικροτώ διότι γνωρίζω και έχω παρουσιάσει ζητήματα που θα έπρεπε να βάρυναν εξίσου, όπως η πλάκες του πεζοδρομίου ή η άσφαλτος…

Φυσικά το μπλοκ απευθύνεται, αναλογικά, σε ένα μικρό ποσοστό Ηρακλειωτών, που ενημερώνονται από το διαδίκτυο, και που το έχουν εντοπίσει.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ούτε συκοφάντης υπήρξα, ούτε λασπολόγος, ούτε εμπαθής με τον Μπάμπαλο.
αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους χρησιμοποιούσαν άτομα που δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να διαβάσουν ένα ολόκληρο κείμενο… τώρα αν το διάβασαν και δεν άλλαξε τίποτα στην άποψη για τον Μπάμπαλο αυτό είναι δικό τους θέμα.

Για ότι αναρτώ στην σελίδα έχω πριν βεβαιώσει ότι είναι έγκυρο και μάλιστα με στοιχεία, ώστε να μην εκτεθώ σε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά το κυριότερο διότι δεν θέλω να διαβάλλω πρόσωπα χωρίς να έχουν δώσει δικαίωμα.

Εν κατακλείδι γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε από οποιαδήποτε πλευρά, ότι όσα αναφέρονται στο μπλοκ δεν είναι αυθαίρετα σενάρια, αλλά βασίζονται σε στοιχεία που όπως θα έχετε παρατηρήσει κάνω τις ανάλογες παραπομπές με συνδέσμους…

Δεν δικαιούται κανείς λοιπόν αναφερόμενος στο πρόσωπο μου ότι είμαι λασπολόγος ή συκοφάντης…
έχω υποστεί τον διασυρμό από στελέχη της διοίκησης Μπάμπαλου προκειμένου να δικαιολογήσουν την εκδικητική και αναίτια (υπηρεσιακά) απόλυση μου, θέμα το οποίο θα λυθεί στα δικαστήρια.
Δεν έχω καμία διάθεση να ανεχτώ αυθαίρετους χαρακτηρισμούς από άτομα που η κρίση έχει περιορισμένο εύρος.

Καταλήγω λέγοντας ότι το μπλοκ θα συνεχίσει να είναι ενεργό και μετά την ερχόμενη Κυριακή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, γιατί πάνω από όλα είμαι δημότης, γέννημα θρέμμα, νιώθω τυχερός που μεγάλωσα σε αυτή την πόλη, και ως ανήσυχο πνεύμα και αντισυμβατικός έχω μία πιο τετράγωνη λογική που δε μπορεί να δεχθεί το στρογγύλεμα χάριν πολιτικής.

Ας έρθουμε τώρα στα αποτελέσματα μέχρι στιγμής…
στο 50% των τμημάτων:
Μπαμπαλος: 44,03 / 5.029
Παπαδημητρίου: 16,17 / 1847
Βλασσόπουλος: 14,44 / 1649
Κουτρούλης: 9,27 / 1059
Τζίβα: 8,12 / 927
Ζαχάρος: 6,40 / 731
Ράγκος: 1,58 / 181

Μέχρι αυτή την ώρα περίμενα να δω αν θα υπήρχαν διαφορές αποτελεσμάτων ανάλογα από πιο εκλογικό κέντρο προέρχονταν.

Δεν βλέπω καμία μεταβολή, καμία διαφορά… Ο Μπάμπαλος σχεδόν στις μέχρι τώρα περιπτώσεις δεν πέφτει κάτω από 100 ψήφους ανά εκλογικό κέντρο… δεν αντιλήφθηκα μέχρι τώρα να είναι δεύτερος σε ψήφους στα 40 τμήματα που έχουν καταγραφεί.

Ο Μπάμπαλος και οι ένθερμοι υποστηριχτές του δικαιούνται να πανηγυρίζουν, για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι, ότι κέρδισε περίπου 4.000 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2014 (όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θα φτάσει τους 10.000 ψήφους)
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κατατρόπωσε τους αντιπάλους του, ενώ έχει πολλά ράμματα για την γούνα του, που λόγω της αδράνειας και της καθυστερημένης προεκλογικής κινητοποίησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δε πρόλαβαν να προβάλλουν σημαντικά θέματα τα οποία είχα ήδη δημοσιευθεί από την σελίδα. Μάλιστα αν θυμάστε 2 φορές κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχα εκφράσει την απορία μου για την στάση των υποψηφίων απέναντι σε θέματα που είχαν χρέος να αναδείξουν… 06 Απριλίου και 11 Απριλίου

Ίσως να φοβήθηκαν μη τους χαρακτηρίσουν λασπολόγους ανεγκέφαλοι αναγνώστες, φανατικοί υποστηριχτές τους Μπάμπαλου…

Όπως και να έχει η αδράνεια της αντιπολίτευσης άφησε το περιθώριο για την θριαμβευτική νίκη του Μπάμπαλου, της αδιαφάνειας, των διπλών συμβάσεων, των ρουσφετιών, της αλαζονείας κ.τ.λ.

Αυτές οι εκλογές μέχρι πριν τα πρώτα αποτελέσματα όλα έδειχναν ότι θα είχαν μεγάλο σασπένς…
Τελικά έγινε το αντίθετο… όσο και αν περίμενε κάποιος να ανατραπούν τα ποσοστά (δε μιλάω για εντυπωσιακές διακυμάνσεις) να μίκραινε το ποσοστό της ψαλίδας μεταξύ του 1ου και του 2ου, με την ροή των αποτελεσμάτων διαπίστωνε ότι όλες οι περιοχές του Ηρακλείου ήταν υπέρ του Μπάμπαλου και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα…

Ο Βλασσόπουλος στις εκλογές του 2010 είχε τερματίσει 2ος με 4.369 ψήφους και ποσοστό 22.32 έναντι 22.86% του Σπυρόπουλου. Την δεύτερη Κυριακή συγκέντρωσε 8.488 ψήφους και με ποσοστό 58.73% έγινε δήμαρχος της πόλης…

Το 2014 ο Βλασσόπουλος και πάλι δεύτερος με 5.640 ψήφους (1270 περισσότερους σε σχέση με το 2010) και ποσοστό 25.62% έναντι του 28.21% του Μπάμπαλου.

Την δεύτερη Κυριακή ο Μπάμπαλος εξελέγην δήμαρχος με ποσοστό 51.90% και 10.673 ψήφους.

Στις εκλογές του 2014 είχε κατέβει και ο Μαστοράκος ως υποψήφιος δήμαρχος, πετυχαίνοντας 7.77% 1.710 ψήφους.

Με πρόχειρους υπολογισμούς ο Βλασσόπουλος θα συγκεντρώσει περίπου 3.400 ψήφους…
που σημαίνει απώλεια 2.240 ψήφοι σε σχέση με το 2014!!!

Εδώ υπάρχει και το άλλο ανορθόδοξο…
Η συνεργασία με τον Μαστοράκο έγινε στην βάση του να συνεισφέρει αφενός σαν προσωπικότητα στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕΠ, και αφετέρου να παρασύρει τον πυρήνα των ψηφοφόρων του σε αυτό το εγχείρημα. Με αυτό το σκεπτικό οι απώλειες είναι περισσότερες από 2.200 ψήφοι. Μένει να δούμε πόσους ψήφους θα καταγράψει ο Μαστοράκος για να διαπιστώσουμε την διαρροή…

Ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχε σκεπτικισμός μέχρι και δυσαρέσκεια για αυτήν την συνεργασία από ανθρώπους της παράταξης του Βλασσόπουλου, αλλά από την άλλη υπήρχε η ελπίδα ότι το ισοζύγιο θα είχε θετικό πρόσημο με την συμβολή του Μαστοράκου και του Φίλανδρου στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕΠ.

Ο Παπαδημητρίου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Βλασσόπουλο στις εκλογές του 2014, είχε συγκεντρώσει 673 ψήφους περίπου το 1/8 του συνόλου των ψήφων της παράταξης…

Όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Παπαδημητρίου ο οποίος θα τερματίσει 2ος θα συγκεντρώσει περίπου 3.500 ψήφους.

Ο μόνος ελαφρώς κερδισμένος φαίνεται να είναι ο Κουτρούλης με το ποσοστό είναι 1% περισσότερο από εκείνο του 2014, με την μέχρι τώρα εκτίμηση θα ξεπεράσει για λίγο τους 2.000 ψήφους καταγράφοντας όμως μια ανεπαίσθητη άνοδο.

Απώλειες είχε και το Δίκτυο Πολιτών η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ…
αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο για όσους δεν ήταν κομματικά λοβοτομημένοι.

Από 2.990 ψήφους και ποσοστό 13.58% που είχε συγκεντρώσει η Κατσινοπούλου το 2014, η Αιμιλία μάλλον θα δε θα ξεπεράσει τους 2.000 σταυρούς με 8% ποσοστό.

Μικρή πτώση έχει και η παράταξη του ΚΚΕ του Ζαχάρου σε σχέση με το 2014 που ο Λύκουρας είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 1.670 ψήφους με ποσοστό 7.59% ενώ όπως φαίνεται η παράταξη του ΚΚΕ κινείται οριακά στους 1.500 ψήφους με ποσοστό 6.3%.

Λιγότεροι ψήφοι και για τον Ράγκο που θα κινηθεί περίπου στους 350 ψήφους με μικρό ποσοστό περίπου 1.6% όταν η παράταξη του χώρου με επικεφαλής τον Ταβουλάρη το 2014 συγκέντρωσε 708 ψήφους με διπλάσιο ποσοστό 3.22%

Όλοι χαμένοι εκτός από τον Κουτρούλη, και μόνος κερδισμένος ο Μπάμπαλος με εντυπωσιακή άνοδο 4.000 ψήφων (περίπου)!!!!!!

Όπως δείχνουν τα πράγματα ότι ψήφοι αγνοούνται από τους υπόλοιπους έχουν καταλήξει στον Μπάμπαλο!!!!

Για την επόμενη Κυριακή έχει προβάδισμα ο Μπάμπαλος έναντι του Παπαδημητρίου, και ακόμη πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα εφόσον ακόμα και αν ο Μπάμπαλος συγκεντρώσει και την δεύτερη Κυριακή το ίδιο ποσοστό χωρίς ούτε έναν ψήφο παραπάνω.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, την δεύτερη Κυριακή παρατηρείται περισσότερη αποχή από την πρώτη, κάτι που ευνοεί τον πρώτο, με δεδομένο ότι θα διατηρήσει την δυναμική του.

Οψόμεθα…