ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ


Διάβασα… ο Βλασσόπουλος δεσμεύεται ρητά ότι θα φέρει στο φως όλα τα σκοτεινά σημεία της διοίκησης Μπάμπαλου…

Μάλιστα στην ανακοίνωση του, στέκεται σε 2 περιπτώσεις αυτή των LED και της δημοκοπικής εταιρίας… (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση).

Θα ήθελα να πιστέψω την δέσμευση του πρώην δημάρχου, αλλά δεν μου κάθεται με τίποτα…
Δε πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν ακόμα και από τον ίδιο τον Βλασσόπουλο, ο οποίος παρέλαβε(?) χρέος από τον Γεωργόπουλο 30 εκατομμύρια, και αντί να ζητήσει την συνδρομή ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, σέρνονταν μαζί με το χρέος μέχρι το τέλος της θητείας του… ακόμα και σήμερα μνημονεύει αυτό το χρέος που στάθηκε εμπόδιο να γίνουν πράγματα επί της θητείας του.

Γιατί τότε Παντελή δεν έκανες το αυτονόητο?
Γιατί δέχθηκες να παραλάβεις ένα χρέος 30 εκατομμυρίων, και σήμερα να είσαι εσύ εκείνος που πρέπει να αποδείξεις ότι, όντως, το χρέος ήταν όπως έλεγες και λες…

Και ποιος μπορεί να εγγυηθεί για τον Βλασσόπουλο, ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, δε θα παίξει το ίδιο βιολί, δηλαδή ότι παρέλαβε από τον Μπάμπαλο ασήκωτο χρέος που έτσι εξηγείται το οικονομικό θαύμα της προηγούμενης 5ετίας κτλ…

Μεταξύ μας Παντελή… είσαι σίγουρος ότι οι σύμβουλοι σου στα έλεγαν, όπως ήταν, τα πράγματα σχετικά με τα οικονομικά???
Γιατί αν τους θεωρείς αξιόπιστους, τότε θα πρέπει να τους ρωτήσεις πως εξηγείται το δήθεν οικονομικό θαύμα του Μπάμπαλου… και να μας το πεις και εμάς.

Εδώ ο ίδιος ο Μπάμπαλος όσες φορές τον ρώτησαν σε συνεντεύξεις, το μόνο που είχε να πει ήταν ότι το οικονομικό θαύμα έγινε εξαιτίας της σκληρής δουλειάς και της καλής συνεργασίας…

Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει πως έγινε αυτό, γιατί πολύ πιθανόν το αυτό ήταν η φυσιολογική κατάσταση, ενώ η ιστορία με το χρέος κατασκευασμένη από εποχής Γεωργόπουλου, και αυτό είναι αποδεδειγμένο με στοιχεία.

Παρόλο που επέμενα και ήμουν ο μοναδικός για το σκάνδαλο του Γεωργόπουλου σχετικά με το υποτιθέμενο χρέος, παρότι το θέμα είχε αναδημοσιευτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα δεκάδες φορές… ακόμα και σήμερα κανείς δεν έχει πάρει θέση, κανείς δεν έχει δηλώσει έστω την έκπληξη του για το γεγονός, κανένας δε θεωρεί το θέμα σοβαρό, ώστε να μη το αγνοεί επιδεικτικά.

Στον αντίποδα του παραπάνω, έρχεται ο Βλασσόπουλος να δεσμευτεί ότι θα ξεσκεπάσει όλα τα σκοτεινά σημεία της διοίκησης Μπάμπαλου, είπε όλα, αλλά ανέφερε μόνο 2, ίσως ενδεικτικά.

Όλα δε μπορεί μάλλον τα περισσότερα και το ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος.

Και ας πούμε ότι θα ξεσκεπάσει τα σκοτεινά σημεία, μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει??
να ενημερώσει απλά τους δημότες για τα πεπραγμένα της απελθούσας δημοτικής αρχής???
ή να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε έναν πρώην δήμαρχο??

Ξέρουμε όλοι μας, ότι για κάνει κάποιος αιρετός κάτι τέτοιο, θα πρέπει στη συνέχεια να είναι εξαιρετικά προσεκτικός, δε συζητάω να αφήσει περιθώρια για παρατυπίες ή να με διάφορα τρικ να προσπαθήσει να ξεγελάσει την νομιμότητα…

Για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο πρέπει να ήταν και να είναι Ακέραιος (με το άλφα κεφαλαίο).

Ο Βλασσόπουλος έχεις αυτό το «ήταν» που δε του αφήνει και πολλά περιθώρια να κάνει όσα δεσμεύτηκε.