ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ...


Είναι τραγελαφικό όταν κάποιος που δε το έχει και σε καλό να σκέφτεται να προσπαθεί να σε εγκαλέσει ως άσχετο κτλ…

Όλοι αυτοί οι άσχετοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο δήμαρχος όλων των Ηρακλειωτών Ν. Μπάμπαλος κατάφερε να πείσει μόλις το 28% του εκλογικού σώματος.

Έγραψε ένας βλάκας…
- είσαι 5 χρόνια πίσω.... 65% έγραψε το κοντέρ....

- σύνολο ψηφοφόρων.. 25000..... άρα στις 25 πήρε 10 και κάτι... Το ίδιο θα είχε συμβεί εάν ήταν 100000..... δεν το γυρίζεις το Ποτάμι....

- Αυτά είναι δικά σου μαθηματικά... Όλη η Ελλάδα έτσι ψηφίζει...

Είναι δικά μου μαθηματικά λοιπόν, είπε ευθαρσώς ο βλάκας, θέλοντας να μη χαλάσει το παραμύθι του πλασματικού ποσοστού που όλοι γνωρίζουμε πως προκύπτει…
Ο Βλάκας δε σταματάει πουθενά το παίζει εξυπνάκιας πάντοτε, αφού τον πιάνει αλλεργία όταν σκέφτεται. Τέτοιοι βλάκες είναι στο 28% που θα διοικήσει τον δήμο.
Τώρα καταλαβαίνετε εσείς που ήσασταν το πραγματικό 33% την 1η Κυριακή και το 48% την 2η και εννοώ το ποσοστό της αποχής, δώσατε σε τέτοιους βλάκες το περιθώριο να το παίζουν και πάλι εξυπνάκηδες.

Αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα, αλλά μη νομίζετε ότι η βλακεία σταματάει είναι αέναη…

Δημοσίευσα σε 5 κείμενα την προσωπική εμπειρία που είχα με τον Μπάμπαλο, με κάθε λεπτομέρεια και απόλυτη ειλικρίνεια. Ο βλάκας φυσικά δε μπορεί να διακρίνει την ειλικρίνεια όπως και πολλά άλλα, αντίθετα την χαρακτήρισε κλάψιμο, απωθημένο, εμπάθεια και ένα σωρό άσχετα επίθετα, που στην ουσία αποκάλυπταν την αστοχία της ανάγνωσης και ακόμη πιο πολύ την αστοχία του συμπεράσματος.

Βέβαια από έναν βλάκα δεν περιμένεις κάτι λιγότερο, αλλά ο βλάκας έχει και ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό... είναι όπως η μύγα που ενώ έχει όλη την πλάση να πάει όπου θέλει, πηγαίνει εκεί που ενοχλεί. Ο Βλάκας θέλει να δείχνετε, θεωρεί ότι έχει πρεστίζ που πρέπει να το προβάλει, όσο το προσπαθεί τόσο δεν καταλαβαίνει ότι γίνετε ρόμπα, αλλά δε τον νοιάζει γιατί είναι βλάκας.

Επανέρχομαι στο χρονικό της εμπειρίας μου με τον Μπάμπαλο που οδήγησε στην προαποφασισμένη απόλυση μου τον Δεκέμβριο του 2014.
Αυτό που δεν κατάλαβαν οι βλάκες πως το χρονικό δεν είχε να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με ανήθικα χαρακτηριστικά ανδρός που οι δημότες του έκαναν την τιμή τότε να τον εκλέξουν για δήμαρχο.

Φυσικά ούτε ανηθικότητα διέκριναν, ούτε εμπάθεια, ούτε κατάχρηση εξουσίας.
Στάθηκαν στα πρόσωπα, και βάσει των προσώπων έκριναν, λες και δε διάβασαν μία γραμμή.
Για να περιγράψω ακόμα πιο γλαφυρά το μέγεθος της βλακείας…
ας πούμε ότι ήταν ένα διήγημα (το χρονικό) χωρίς να αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα (μήπως και δώσει την ευκαιρία στους βλάκες να δουν πέρα από αυτά) και χωρίς να αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένο δήμο της χώρας.

Τι πιθανότητες θα είχε κάποιος από αυτούς τους βλάκες να ήταν με το μέρος της εξουσίας?
γιατί εκτός των άλλων οι βλάκες το παίζουν ανθρωπιστές, επίκαιροι, προοδευτικοί, ανοικτόμυαλοι, δίκαιοι κτλ.

Καμία πιθανότητα δε θα είχε βλάκας να ταχθεί ενάντια στον «αδύναμο».

Μη θυμώνετε και κυρίως μη θίγεστε οι βλάκες που διαβάζετε το κείμενο… δείτε το σαν μία ευκαιρία να κάνετε κάτι γι’ αυτό, γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί θεραπεία για την βλακεία.

Το χρονικό λοιπόν, θεώρησα σημαντικό να το δημοσιοποιήσω, διότι εδώ δεν μιλάμε για πρόσωπα σε ιδιωτικό επίπεδο, αλλά για πρόσωπα που εμπλέκονται με τα δημόσια. Αυτοί οι τύποι εκλέγονται από εμάς τους δημότες – πολίτες, και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ποιόν τους πριν τους επιλέξουμε.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που ήθελα και επέμεινα να δημοσιοποιήσω αυτή την προσωπική εμπειρία… Άνθρωποι που έχουν συμπλέγματα που δε μπορούν να τα κουμαντάρουν, που το προσωπικό ζήτημα παραμένει προσωπικό ενώ η ιδιότητα τους δε το επιτρέπει (δήμαρχος) διότι θα πρέπει να είναι ισότιμος και δίκαιος με όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους, αυτό το χαρακτηριστικό τον χρίζει ακατάλληλο παρά την καλή διάθεση που έχει ως αιρετός.

Επίσης ένας άνθρωπος ο οποίος καταλαμβάνει ένα αξίωμα και άμεσα το χρησιμοποιεί για να λύσει προσωπική διαφορά νομίζω ότι αυτομάτως δηλώνει ότι δεν του αξίζει οποιοδήποτε αξίωμα.

Τα παραπάνω φυσικά προϋποθέτουν ότι είναι ενεργό στην κοινωνία μας ένα αδιαπραγμάτευτο αξιακό σύστημα που δεν ορίζεται από συμπάθειες ή αντιπάθειες.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι βλάκες είναι ότι δεν περιμένω από την ανάγνωση του χρονικού να δικαιωθώ, ήδη έχω κερδίσει ένα δικαστήριο που αφορούσε 9 χρόνια προϋπηρεσίας που δε μου αναγνώρισαν χάριν καψωνιού, και φυσικά δεν πληρώθηκα ολόκληρη την αποζημίωση όταν απολύθηκα…

Οι βλάκες πρέπει επίσης να μάθουν, ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αν ένας απολυμένος δεν λάβει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης δεν θεωρείται απολυμένος… Αν δεν κατάλαβαν οι βλάκες τι σημαίνει αυτό, θα έρθει η ώρα που ο δήμος θα πρέπει να πληρώσει 5 χρόνια μισθούς, και αναρωτιέμαι αν θα πανηγυρίσουν και τότε ή θα με χαρακτηρίσουν λαμόγιο τα λαμόγια?

Εκτός από αυτό θα κατατεθεί και μία ακόμη αγωγή που αφορά ηθική βλάβη, και που θα γνωστοποιηθεί σύντομα σε 4-5 άτομα της διοίκησης.

Όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν τότε θα δούμε πρώτον ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, και δεύτερον αν θα εξακολουθούν κάποιοι να θεωρούν προϊόν προσωπικής πίκρας το χρονικό που ανάρτησα…

Εκτός από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και το οικονομικό, το οποίο θα πληρωθεί από το ταμείο του δήμου, ήδη οι προσαυξήσεις για την αποζημίωση μου είναι 4 χιλιάδες ευρώ!

Βέβαια επειδή είμαι ενεργός δημότης και αυτό ήταν το ατόπημα μου για τον Μπάμπαλο που περίμενε να γίνει δήμαρχος για να μου δείξει… όταν με το καλό θα πρέπει να αποπληρωθούν 5 ετών μισθοί, θα κάνω ως δημότης αγωγή, το ποσό αυτό να καταλογιστεί στους εμπλεκόμενους και να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου.

Σε ότι αφορά την ηθική βλάβη, αυτή αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα, οπότε και οποιοσδήποτε καταλογισμός θα αφορά τον καθένα ατομικά.

Οπότε όπως τελικά βγαίνει σαν συμπέρασμα μόνο για να κλαίγομαι δεν είμαι, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να ευχαριστήσω τον Μπάμπαλο, που πάνω στην θολούρα του για εκδίκηση, ξέχασε και τα νομικά και όλα και υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα, παρότι δικηγόρος, που ακόμα και αυτή δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για διοίκηση…

Βέβαια για τους βλάκες αυτά είναι ψιλά γράμματα, και σίγουρα θα συνεχίζουν να μπουρδολογούν, προσπαθώντας να το παίξουν εξυπνάκηδες, και να φιγουράρουν στις διάφορες ομάδες του FB για το Ηράκλειο… γιατί είπαμε… οι βλάκες θέλουν να δείχνονται.

Σε ότι αφορά το χρονικό (για τους βλάκες και αυτή η σημείωση) αν υπήρχε κάτι ανακριβές ή ψευδές δε θα ήταν τίποτα σε κάποιον να μου κάνει μήνυση και να διεκδικήσει το δίκιο του… Φυσικά και δεν υπάρχει η παραμικρή ανακρίβεια, αντίθετα τα πάντα είναι γραμμένα συνοδευόμενα από τις απαραίτητες λεπτομέρειες, οπότε ο μόνος τρόπος για αντιμετωπίσει κάποιος αλήθειες που δε τον συμφέρουν, επιστρατεύει βλάκες (καλοθελητές) που έτσι και αλλιώς δε παίρνουν χαμπάρι από νοήματα.