Ή ΤΣΙΜΕΝΤΟ Ή ΤΙΠΟΤΑ


"Ο χώρος ανήκει αρχικά στην ΚΕΑΕΔΗΑ δηλαδή την δημοτική επιχείριση.
Ο Δήμος χρησιμοποιουσε τον χώρο ως παιδική χαρά έως ότου έκλεισε αφού ούτε πιστοποιημενη ήταν ούτε χαρακτηρισμενη ήταν ως παιδική χαρά -σημειώστε το αυτό

Έκτοτε ο Δήμος σε συνεργασία με την επιχείρηση κίνησε διαδικασίες αγοράς του οικόπεδου προκείμενου να μεταστεγαστει το 5ο Νηπιαγωγείο. Σε αυτοψία με τις αρμόδιες αρχές που πραγματοποιηθηκε μας επισημάνθηκε η ύπαρξη μετασχηματιστη της ΔΕΗ στην συμβολή Ανατολής και Ναυαρινου το οποίο ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα στην αδειοδότηση του χώρου -εκκρεμεί επίσημη απάντηση

Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από την επιχείρηση είτε να παραδώσει προς χρίση πλήρως πιστοποιημένη παιδική χαρά στον Δήμο κρατώντας την συντήρηση είτε κάτι άλλο θα το δούμε
Ο Δήμος λοιπόν δεν μπορούσε να εντάξει στις παιδικές χάρες ιδιοκτησία που δεν ήταν δίκη του.

Επομένως τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη προχωράμε αργά άλλα σταθερά..
ΥΓ. Η πόρτα κάτω που είναι κλειστή με ηλεκτροκολληση έγινε διότι υπήρχε κόσμος που έμπαινε με κατοικίδια σύμφωνα με καταγγελίες των περίοικων.
"

Αυτή ήταν η άμεση αντίδραση - απάντηση (στην ανάρτηση) από τον Κο Βαβουράκη αντιπρόεδρο της ΚΕΑΕΔΗΑ αν δεν κάνω λάθος.

Καταρχήν έπεσα μέσα, σχετικά με το ότι κάποιος περίοικος είχε κάποιο θέμα ζήτησε ο χώρος να κλειδωθεί και έγινε το χατίρι στον εκλεκτό δημότη... δηλαδή 1200 τετραγωνικά μέτρα να μην είναι προσβάσιμα στους δημότες γιατί κάποιος ενοχλούνταν γενικώς. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο εκλεκτός δημότης, γνώριζε την πρόθεση της διοίκησης να κάνει τον χώρο τσιμέντο... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 

Αν είναι περισσότεροι από ένας δημότης που έκανε το αίτημα για να σφραγιστεί ο χώρος φαντάζομαι στο πρωτόκολλο θα υπάρχει το αντίστοιχο αίτημα περιοίκων για να δούμε πόσοι ήταν αυτοί που το αιτήθηκαν και γιατί έλαβε τόσο σοβαρά το αίτημα ο δήμος ή η ΚΕΑΕΔΗΑ. 

Στον χώρο ριμάδι πράγματι μπορεί να τον χρησιμοποιούσαν (ελάχιστοι) δημότες με τα ζωντανά τους, αφού επέτρεπε να καθίσουν σε ένα παγκάκι και να αφήσουν ελεύθερο (χωρίς λουρί) το ζωντανό να ξεμουδιάσει ελεύθερο και ασφαλές για το ίδιο και τον κόσμο.
Κατά τα άλλα ο δήμος μας είχε την ευαισθησία να δημιουργήσει και να διαφημίσει το πάρκο ειδικά για δεσποζόμενα ζώα...


Φυσικά τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει... η γνώμη των δημοτών είναι σεβαστή μόνο όταν θα βρεθούν στην κάλπη, στο διάστημα που μεσολαβεί μόνο οι εκλεκτοί έχουν να περιμένουν κάτι... 
Έκανε κάποια δημόσια διαβούλευση ο δήμος για το αν οι περίοικοι και όχι μόνο συμφωνούν ο χώρος να γίνει τσιμέντο προκειμένου να στεγάσει νηπιαγωγείο?

Αντίθετα ο δήμος το αίτημα 1-2 περιοίκων να αποκλειστεί η πρόσβαση στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, γιατί κάτι τους ενοχλούσε το εκτέλεσε και παραμένει 4 χρόνια περίπου.

Θεωρούν εκεί στον δήμο ότι οι υπόλοιποι περίοικοι συμφωνούν με αυτή την απόφαση?
τους ρώτησε κανείς?
επιπλέον ο χώρος έχει 3-4 παγκάκια, πλέον έχει γίνει σχεδόν καθημερινή συνήθεια για πολλούς δημότες να περπατούν στους αφιλόξενους δρόμους της πόλης, η ανατολής δεν έχει άλλον χώρο που να έχει έστω ένα παγκάκι για να μπορεί κάποιος να κάνει μία στάση και να ξεκουραστεί. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος δεν αφορά μόνο τους περίοικους αλλά και όσους δημότες θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν και αυτό ισχύει για όλους τους δημοτικούς χώρους της πόλης μας.

Αν ο δήμος τσιμεντώσει αυτά τα 1200 τετραγωνικά ελεύθερου χώρου μπορεί να τα αντικαταστήσει?
φυσικά και όχι, διότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, είναι να γκρεμίζουμε για να εξασφαλίζουμε ελεύθερους χώρους και όχι να θυσιάζουμε τους ελάχιστους που έχουν απομείνει!


Αυτή είναι η περιβαλλοντική ευαισθησία του Μπάμπαλου?
Αλλά αφήστε τον Μπάμπαλο, δήμαρχος είναι και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει...
από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που είναι και αυτοί κάτοικοι του Ηρακλείου, τους είναι τόσο περίπλοκο να σκεφτούν ότι τέτοιους χώρους είναι να τους προστατεύουμε και να τους φροντίζουμε και όχι να τους κάνουμε τσιμέντο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ

Φυσικά το να φροντιστεί ο χώρος και όχι απαραίτητα να γίνει παιδική χαρά, θα μπορούσε να έχει 3-4 ξύλινα τραπέζια με πάγκους, απαιτεί πολύ λιγότερα χρήματα από το να κτιστεί ολόκληρο νηπιαγωγείο, είναι λίγα τα λεφτά Άρη...


Πάμε τώρα σε αυτό που ανέφερε ο Κος Βαβουράκης, σχετικά με το που ανήκει το οικόπεδο.
Η ΚΕΑΕΔΗΑ μπορεί να είναι Α.Ε. αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανεξάρτητη από τον δήμο. Νομικά και λογιστικά μπορεί να υπάρχει αυτονομία αλλά στην ουσία είναι κομμάτι του δήμου, γι' αυτό τον λόγο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος είναι αιρετοί άσχετα από το ότι οι 2 αυτές θέσεις εξασφαλίζουν αποζημίωση - αμοιβή.

Δε μπορεί η ΚΕΑΕΔΗΑ να κάνει χορηγίες για εκδηλώσεις στον δήμο και να μην μπορεί να έναντι συμβολικού ενοικίου να παραχωρήσει έναν χώρο στον δήμο... κάποιοι θα γελάτε που το διαβάζετε, αλλά ακόμα και για το τυπικό της υπόθεσης υπάρχει τρόπος η χρήση ενός χώρου ακόμα και αν ανήκει σε μία δημοτική επιχείρηση να μπορεί με συνοπτικές διαδικασίες να παραχωρηθεί προκειμένου να είναι στην διάθεση των δημοτών. 

Αν τώρα θέλουμε να δυσκολέψουμε τα πράγματα αλλά όχι για όφελος των δημοτών, μπορούμε να βρούμε δεκάδες νομότυπα αδιέξοδα για να αποκλείσουμε κάποια δυνατότητα. 

Φυσικά και είναι απαράδεκτο ο χώρος αυτός να είναι αποκλεισμένος επειδή περιμένουν απάντηση από την ΔΕΗ σχετικά με τον μετασχηματιστή που εμποδίζει την προοπτική της τσιμεντοποίησης των 1200 τετραγωνικών, που μάλλον αυτό που περιμένουν 4 χρόνια είναι αν η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα να μεταφέρει σε άλλο σημείο τον μετασχηματιστή... που σημαίνει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και περιμένουμε το πράσινο φως για να προχωρήσει... 


Εδώ υπάρχει και μία πονηρή ιστορία... δηλαδή ο χώρος παραμένει σφραγισμένος, για να μη το συνηθίσουν τίποτα ενοχλητικοί δημότες και μετά διαμαρτύρονται που θα γίνει τσιμέντο.
Έτσι και αλλιώς διασχίζουμε την Ανατολής δεκάδες φορές κάθε μήνα, δε βλέπουμε κανέναν μέσα στον χώρο, μη γνωρίζοντας ότι ο χώρος είναι κλειδωμένος... η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι ο χώρος πάει χαμένος αφού δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον και δε τον χρησιμοποιούν ούτε καν οι περίοικοι... Γιατί λοιπόν να μη γίνει ένα νηπιαγωγείο με χρωματιστά τσιμέντα και με παιδάκια που θα δώσουν ζωντάνια στην γειτονιά? 

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...
Γιατί ο χώρος είναι κλειδωμένος?
Ποιος δίνει το δικαίωμα στην οποιαδήποτε δημοτική αρχή, στον οποιοδήποτε υπάλληλο να στερεί έναν δημοτικό χώρο 1200 τετραγωνικών μέτρων από τους δημότες που στην ουσία είναι οι ιδιοκτήτες?
Ο χειρισμός της διοίκησης αυτά τα 4 χρόνια, που ωφέλησε τους κατοίκους της περιοχής που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο?
Δεν είναι εμπαιγμός όταν επίσημα μετά από 4 χρόνια, η διοίκηση δηλώνει ότι δεν έχει αφεθεί στην τύχη του ο χώρος αλλά προχωράμε αργά αλλά σταθερά?

Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από έργα που έχουν να κάνουν με μπετά και τσιμέντα, αλλά με έργα πρασίνου που θα δώσουν κυριολεκτικά ανάσα στους δημότες και δημοτικούς χώρους φροντισμένους που θα γίνουν ελκυστικοί για χρήση.

Η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει κάθε χρόνο μόνο λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά εξαιτίας ότι οι ελάχιστοι χώροι πρασίνου καλύπτονται από τσιμέντο. Αυτό θα προκαλέσει εντονότερη αίσθηση της  θερμοκρασίας, αποπνιξίλα, υγρασία, βρώμικο αέρα κτλ...
3-4 μέρες καύσωνα να κάνει, τα ντουβάρια η άσφαλτος τα τσιμέντα έχουν ποτιστεί από την ζέστη, όσο περιορίζεται το πράσινο, και να πέσει η θερμοκρασία 10 βαθμούς θέλει περισσότερες από 24 ώρες για να γίνει αισθητή η μείωση. 


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
Με τα έργα σας σκοτώνεται το προάστιο μας.