ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ


Με τα δεδομένα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέλημα όλων μας οφείλει να είναι η βέλτιστη προσπάθεια και παραγωγή έργου προς χάριν της τοπικής μας κοινωνίας.

Σκοπός να απαντήσουμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος με οξυδέρκεια, σύνεση και σεβασμό προς τους πολίτες του Ηρακλείου.

Προσωπική μου πεποίθηση ότι με σύνθεση απόψεων και συνέργειες μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά την πόλη μας.

Στόχος, θεσμικός αλλά κυρίως προσωπικός, είναι να διερευνήσουμε κοινά σημεία αναφοράς και προτεραιότητες δράσης ενόψει της νέας δημοτικής θητείας.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σε καλέσω σε μία συνάντηση εργασίας.
Στο διάλογο αυτό, σε χρόνο που θα προσδιορισθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καταθέτοντας και τις δικές σου προγραμματικές αλλά εξειδικευμένες προτάσεις.

Στη νέα δημοτική θητεία, εκτιμώ πως οφείλουμε όλοι να δηλώσουμε ένα δημιουργικό παρών και να σταθούμε με ανιδιοτέλεια και πνεύμα συνεργασίας απέναντι στα μικρά και μεγάλα ζητούμενα του δήμου Ηρακλείου.

Με εκτίμηση
Νίκος Μπάμπαλος
Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Αυτή ήταν η επιστολή του Μπάμπαλου που είχε αποδέκτη τον Π. Βλασσόπουλο, φαντάζομαι ότι η ίδια επιστολή, εστάλλει και στους υπόλοιπους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης... 

Να σας πω την αλήθεια όταν διάβασα το κείμενο αναρωτιόμουν αν ήταν κάποιου είδους φάρσα γιατί διαφορετικά έπρεπε να το αποδώσω στην κοσμάρα του Μπάμπαλου...

5 χρόνια απαξίωσε την αντιπολίτευση και συνολικά την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου...
σε βαθμό που χρειάστηκε δημοτικός σύμβουλος να παραλάβει έγγραφα με εισαγγελική παραγγελία...
Ποτέ δεν απάντησε σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, και όταν έμπαινε στον κόπο αντί για απάντηση τους λοιδορούσε!!!!

Προεκλογικά απαξίωσε την πρόσκληση στους αρχηγούς των παρατάξεων σε κοινή συζήτηση με ερωτήματα που θα γίνονταν από δημότες. 

Έχοντας στα χέρια του δημοσκοπήσεις (θα άξιζε τον κόπο να μαθαίναμε κάποια στιγμή ποιος τις πλήρωσε) με ποσοστό 55-60% που σήμαινε ότι από την πρώτη Κυριακή θα εκλέγονταν δήμαρχος, και τότε ειρωνεύονταν όποιον αναφέρονταν στα κακώς κείμενα της διοίκησης του... ενδεικτικά   


Τελικά εκεί οφείλονταν το άγχος και οι σπασμωδικές ενέργειες του Μπάμπαλου τις τελευταίες εβδομάδες των δημοτικών εκλογών... Έβλεπε το ποσοστό του να πέφτει κάτω από 50% οπότε έχανε την δυνατότητα να κάνει παιχνίδι μόνος του την ερχόμενη 4ετία.

Δε μπορούσε να χωνέψει το μυαλό αυτή την αλαζονική στάση, και φυσικά μου ήταν ακόμα πιο δύσκολο να δεχτώ ότι το 1/3 των δημοτών, παρά το απαράδεκτο προφίλ του, του έκανε για 2η φορά το δώρο να τον κάνει δήμαρχο... γιατί όπως έχω αναφέρει και δεν αφορά μόνο τον Μπάμπαλο, άτομα με τέτοια ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά δε τους αξίζει να τους αναδεικνύουν, τόσο για το σύνολο, όσο και για τους ίδιους...

Όσο λοιπόν ο Μπάμπαλος είχε στα χέρια του δημοσκοπήσεις που τον έβγαζαν καβάλα στο άλογο από την 1η Κυριακή, φυσικά και δεν είχε καμία ανησυχία "για σύνθεση απόψεων και συνεργασίες" αντίθετα ξόρκιζε την πιθανότητα που θα χρειάζονταν να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, δηλαδή να χρειαστεί να συνεργαστεί για την διοίκηση του δήμου τα επόμενα 4 χρόνια.

Τα κοινά δεν είναι μόνο μόστρα, μπλα μπλα, χαιρετούρες κ.α.
Όταν πρόκειται για μία τοπική κοινωνία, που όλοι γνωρίζονται λίγο ή πολύ, είναι απαραίτητο να υπάρχουν ηθικά στεγανά για όσους μετέχουν σε αυτά...
Όπως έχετε διαπιστώσει εδώ και χρόνια έχει απαξιωθεί το κύρος του δημάρχου στην συνείδηση των δημοτών...
Το 1/3 των δημοτών αδιαφορεί για το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του στο δημοτικό συμβούλιο...
Ένα σεβαστό ποσοστό επιλέγει τα πρόσωπα με γνώμονα την προσωπική εξυπηρέτηση...

Να σας πω την αλήθεια δεν μπορώ να υπολογίσω το ποσοστό που πριν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει το βασανίζει λίγο παραπάνω.
Το θέμα είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα πελατειακό σύστημα το οποίο εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμα και με το 1/3 του εκλογικού σώματος...

Πόσο δημοκρατική συνείδηση πρέπει να έχει κάποιος που βασίζεται σε αυτό με μοναδικό σκοπό να αποκτήσει την εξουσία...
Αυτό θα είναι το κεντρικό θέμα σε ένα από τα κείμενα που θα ακολουθήσουν...