20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ


Κρεσέντο ανευθυνότητας και αδιαφορίας θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το σίριαλ που παίζεται για περισσότερα από 20 χρόνια, με την ασφάλεια των παιδιών - μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου.

Το κείμενο είχε συνταχθεί πριν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά για τεχνικούς λόγους δεν αναρτήθηκε από το www.4goneis.gr.

Στην ουσία είναι το πρώτο μέρος του χρονικού που αφορά την απίστευτη περίπτωση του 4ου δημοτικού του δήμου μας!!!

....

Ένα απίστευτο θέμα που σέρνεται σε βάθος 20ετίας, και αφορά την ασφάλεια παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα, χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από τις διοικήσεις του δήμου, από το 1999 μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια γίνονταν ενέργειες για να θορυβηθούν οι διοικούντες, μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις προσώπων έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά μέχρι το σημείο που είχαν αρμοδιότητα.

Εμπλεκόμενοι είναι και σημερινοί πρωταγωνιστές που διεκδικούν την δημαρχεία ή την επιλογή των πολιτών για εκλογή τους ως δημοτικοί σύμβουλοι. Εκτός από τους αιρετούς, σίγουρα έχουν ευθύνη τόσο υπάλληλοι του δήμου.

Το θέμα δεν έχει καμία προεκλογική σκοπιμότητα…

Παρόλα αυτά θα αναδείξει την αδιαφορία αλλά και την ανευθυνότητα των πρωταγωνιστών που γνώριζαν και είχαν την δυνατότητα να επιλύσουν το πρόβλημα στις διοικήσεις που πέρασαν αλλά για δικούς τους λόγους αγνόησαν την σοβαρότητα της περίπτωσης βάζοντας άλλες προτεραιότητες από την ασφάλεια των παιδιών.

Είναι θέμα τύχης το ότι δεν έχει συμβεί κάποιο δυστύχημα όλα αυτά τα χρόνια…

και επειδή είναι πολλά τα χρόνια δεν είναι καθόλου φρόνιμο να εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στην τύχη…

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κτίριο το οποίο ανεγέρθηκε στην δεκαετία του 30, ήταν το πρώτο σχολείο του δήμου μας, το οποίο σαφώς και έχει ιστορική αξία, αλλά δε μπορεί αυτή να είναι πάνω από την ασφάλεια των μαθητών.

Λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, κρίνοντας από το ιστορικό, φαντάζομαι ότι και εσείς δεν θεωρείτε να έχει γίνει επιμελής συντήρηση, πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε ότι το 1999 μετά τον σεισμό στην Αττική, το κτίριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο και όλα αυτά τα χρόνια σύλλογος γονέων και διευθυντές προσπαθούν να εγείρουν το φιλότιμο των διοικούντων για τα αυτονόητα.

Από 1999 έχουν γίνει κάποιες επισκευές, αλλά λόγω της παλαιότητας δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί την ασφάλεια του κτιρίου, που εκτός από την φθορά στο χρόνο δεν έχουν γίνει και οι απαραίτητες επισκευές – βελτιώσεις.

Ενώ είχε αποφασιστεί σε δημοτικό συμβούλιο (2009) η κατεδάφιση του κτιρίου και η ανέγερση νέας πτέρυγας, κάτι στάθηκε εμπόδιο και τελικά δεν προχώρησε η απόφαση, εδώ κάπου μπορεί να είναι κρυμμένο το Δεσποινάκι…

Ακολουθεί το απίστευτο χρονικό… δείξτε ψυχραιμία…

Λίγα λόγια για το 4ο Δημοτικό Ηρακλείου όπως αναφέρονται στην σελίδα του σχολείου στο FB…

Το σχολείο βρίσκεται στο Παλαιό Ηράκλειο Αττικής στα σύνορά του με τη Μεταμόρφωση, περιβάλλεται από τις οδούς Γ. Ιακωβίδη, Πίτλιγκερ και Κορυτσάς και αποτελείται από δύο κυρίως κτίρια και ένα βοηθητικό.

Το πάνω κτίριο του 4ου Δημοτικού σχολείου και το βοηθητικό που βρίσκεται από πίσω του εγκαινιάστηκαν το 1939 από τον Ιωάννη Μεταξά και κτίστηκαν με δαπάνη της οικογένειας Ιωάννου Φιξ (γνωστή οικογένεια βιομηχάνων μπύρας με μεγάλη συνεισφορά στο Ηράκλειο προπολεμικά) μετά την παραχώρηση του οικοπέδου των 5 στρεμμάτων από την οικογένεια Πίτλιγγερ.

Το κάτω κτίριο λειτούργησε το 1987, ενώ συστεγάστηκε με το 12ο Δημοτικό από το 1975 έτος σύστασης του έως το 1997 που μεταφέρθηκε στο καινούριο κτίριο της οδού Πευκών, αυτός είναι και ο λόγος που στο όνομα του προφίλ υπάρχουν και τα δύο σχολεία.

Πρέπει να αναφερθεί ότι το πρώτο Δημοτικό σχολείο στο Π. Ηράκλειο λειτούργησε το 1925 σε σπίτι που βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Ηρακλείου & Αλωνίων, το οποίο σώζεται μέχρι στις μέρες μας.

Οι μαθητές του σχολείου είναι περίπου κατά το 1/4 Μεταμορφωσιώτες, λόγω της εγγύτητάς του με το γειτονικό μας Δήμο και συγκεκριμένα με τη συνοικία Άσπρα χώματα.

Σήμερα το σχολείο έχει μεγάλα κτιριακά & λειτουργικά προβλήματα με έντονα τα σημάδια της διάβρωσης και της υγρασίας στα δύο παλιά κτίρια του ’39, δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και εργαστηρίων, ενώ το βοηθητικό μικρό κτίριο έχει καταστεί εντελώς άχρηστο για οποιαδήποτε χρήση, αν όχι επικίνδυνο. (www.facebook.com/4o12odimotikosholioirakleiou/)

Αν σας έλεγα ότι η τελευταία πρόταση περιγράφει κομψά την επικίνδυνη κατάσταση που αφορούν τις 2 παλιές δομές του σχολείου, και εννοείται πως μας ενδιαφέρει εκείνη που στεγάζει περίπου 120 μαθητές, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά στο έλεος του θεού.

Από το 1999 σέρνεται ένα θέμα με το 4ο δημοτικό σχολείο που αφορά την ασφάλεια των παιδιών που έχουν στεγαστεί από τότε μέχρι σήμερα…

Με τον σεισμό του 1999 στην Αττική, διαπιστώθηκαν διαμπερής ρωγμές, διαγώνιες και οριζόντιες στην φέρουσα τοιχοποιία των δύο αιθουσών (παλαιού κτηρίου), όπως αναφέρει η 2η αυτοψία που έγινε στις 28/9/1999 από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κτήριο να χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλο για χρήση (ΚΙΤΡΙΝΟ).

Προφανώς έγιναν κάποιες επισκευές το σχολείο λειτούργησε κανονικά και ο θεός βοηθός…

Στις 15/05/2003 ο Δήμος Ηρακλείου αποστέλλει στον ΟΣΚ έγγραφο με θέμα «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 4ουΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ»


Στο οποίο ενημερώνει για την αυτοψία που έγινε στις 12/05 στο 4ο Δημοτικό σχολείο και οποία κατέληξε στα εξής:
Η φέρουσα τοιχοποιία φέρει βλάβες από τον σεισμό της 9ης Σεπτεμβρίου του 1999 οι οποίες παρουσιάζουν επιδείνωση με την πάροδο του χρόνου
Η Φ.Τ. δεν φαίνεται να έχει περιφερειακά σενάζ στην περίμετρο της στέγης
Η Στέγη του εν λόγω κτηρίου παρουσιάζει υποχώρηση στο Β.Δ. τμήμα της που υποδηλώνει ότι υπάρχει υποχώρηση τμήματος της στέγης η οποία λόγω παλαιότητας πρέπει να επεκτείνεται στο σύνολο της.
Η Ψευδοροφή στο εσωτερικό του κτίσματος παρουσιάζει διαβρώσεις που φανερώνουν την παρουσία εισερχομένου ύδατος από βροχόπτωση η χιονόπτωση.

Γενικότερα κρίνουμε ότι το κτήριο είναι επικίνδυνο για την λειτουργία σχολικών δραστηριοτήτων ενώ θα πρέπει να εκτιμηθεί το ασύμφορο της επισκευής του, λόγω παλαιότητας και έλλειψης σύγχρονου σχεδιασμού που απαιτείται σήμερα. Επίσης επισημαίνεται ότι το υπόλοιπο τμήμα (κατασκευής 1939) το οποίο παρουσίασε βλάβες στο σεισμό της 9-9-99 πρέπει να εκτιμηθεί έτσι ώστε να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

4 χρόνια μετά ο δήμος ασχολήθηκε με το 4ο δημοτικό σχολείο, από την αυτοψία του 2003 δε φαίνεται να έγινα σοβαρές ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών μετά τον σεισμό του 99, και αυτό κρίνεται από την πρώτη παράγραφο της αυτοψίας που αναφέρεται σε επιδείνωση (υποθέτω ρωγμών) στην φέρουσα τοιχοποιία.

Η στέγη ήταν υπό κατάρρευση, με αποτέλεσμα να μπάζει νερά, τα οποία συντέλεσαν στην διάβρωση εσωτερικά του κτίσματος…

Ο ΟΣΚ αναλαμβάνει να κάνει αυτοψία στο κτήριο στις 11 Ιουνίου 2003 και ενημερώνει με έγγραφο του τον δήμο Ηρακλείου στις 02/07/2003…

Μεταξύ άλλων και συγκεκριμένα για το παλαιό κτίσμα αναφέρει…

Στο Β.Δ. τμήμα της στέγης του εν λόγω κτιρίου η επικεράμωση που σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από τον δήμο το 1992, εμφανίζει σημαντική τοπική υποχώρηση. Στις τοιχοποιίες εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου εμφανίζονται λίγες τριχοειδείς ρωγμές.

Επίσης σύμφωνα με το κείμενο της αυτοψίας διαπιστώθηκε και η υγρασία στη ψευδοροφή.

το έγγραφο καταλήγει… Θεωρούμε αναγκαία την άμεση αποκατάσταση τόσο της επικεράμωσης της στέγης και των λοιπών φθορών του παλιού ισογείου κτίσματος (Γ) όσο και της στεγανότητας του δώματος του κτιρίου (Β) προκειμένου να εξασφαλισθούν άμεσα οι δύο επί πλέον αίθουσες καθώς και οι συνθήκες που κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Η αποκατάσταση των παραπάνω φθορών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Στις 9/2/04 από την επιτροπή παιδείας στέλνεται έγγραφο με θέμα «Επισκευαστικό πρόγραμμα σχολικών κτιρίων έτους 2004»

Σε ότι αφορά το 4ο δημοτικό το αίτημα είχε να κάνει με την αποκατάσταση της κεραμοσκεπής, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί παρά τα βεβαιωμένα προβλήματα που δεν φροντίστηκαν από το 1999, και φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2005 που γίνεται νέα αυτοψία από τον ΟΣΚ και διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

Ο οπλισμός της πλάκας του λεβητοστασίου έχει αποκαλυφθεί και έχει διαβρωθεί.
Υπάρχουν διαγώνιες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία
Δεν υπάρχει στεγανοποίηση της πλάκας.
Ο λέβητας – καυστήρας – κυκλοφορητής είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω παλαιότητας
Δεν υπάρχουν προβλήματα επικινδυνότητας από την θέση του λεβητοστασίου.
Προτείνεται να γίνει άμεσα προγραμματισμός για την πλήρη επισκευή ή επανακατασκευή του λεβητοστάσιου στην ίδια θέση.

Αυτή η αυτοψία αφορά τον χώρο του λεβητοστασίου, το οποίο αποτελεί επιπλέον πρόβλημα για το συγκεκριμένο

ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ
Στις 8/1/2006 έγινε ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο τα Κύθηρα και ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική.

Το γεγονός αυτό θορύβησε τους γονείς του 4ου Δημοτικού και μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 3 ημέρες μετά αποστέλλουν έγγραφο στον ΟΣΚ και στον Δήμο Ηρακλείου με θέμα: Έλεγχος σεισμικής αντοχής.

Με αυτό το έγγραφο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητούσε γραπτώς τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου που διενεργήθηκε από μηχανικούς (Ε.Μ.Π και ΟΣΚ).

Ζητούσε επίσης να γίνει άμεσα νέος έλεγχος και κλείνοντας της επιστολή την διαβεβαίωση του συλλόγου γονέων για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου.

Μάλιστα μέσω της επιστολής ο σύλλογος γονέων αναφέρει ότι οι γονείς είναι αναστατωμένοι σε βαθμό να προβούν σε κινητοποιήσεις αν δεν λάβουν τις παραπάνω βεβαιώσεις.

Πέρασε και αυτό…

Στις 6/6/2006 η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου ενημερώνει την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μ. Λυτζεράκου τα παρακάτω…

…όσον αφορά στην επικινδυνότητα του κτιρίου Α του 4ου δημοτικού σχολείου σας ενημερώνουμε και γραπτώς ότι προαφανείς ενδείξεις για δομική αστοχία τμημάτων του κτιρίου δεν υπάρχουν (καθιζήσεις, ρωγμές κλπ) ωστόσο επειδή το εν λόγω όπως αναφέρεται και στο έγγραφο σας είναι κατασκευασμένο στη δεκαετία του 1930 δε μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το κτίριο αυτό δεν θα παρουσιάσει προβλήματα στο μέλλον.

Η διευθύντρια του 4ου δημοτικού Βασιλική Τριανταφύλλου ζητά με έγγραφο της προς τον δήμο Ηρακλείου και την Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών που έκανε εκ νέου αυτοψία στις 6/6/2006, (με τα παραπάνω συμπεράσματα) ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με την ασφάλεια των 2 αιθουσών που βρίσκονται στο παλαιό κτίριο του σχολείου.

Ήρθε το καλοκαιράκι του 2006, τα σχολεία έκλεισαν το πρόβλημα δε λύθηκε για ακόμα μία φορά με αποτέλεσμα να επανέλθει στις 6/9/2006 η διευθύντρια ζητά με αίτημα της στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου, επανέλεγχο της οροφής του κτηρίου Α για κίνδυνο καταπτώσεως και γραπτή διαβεβαίωση για την ασφάλεια των μαθητών.

Στις 11/9/2006 έρχεται το απαντητικό από την Τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία αναφέρει με (λίγα λόγια) ότι στον επανέλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη αυτοψία 6/6 και καταλήγει το έγγραφο με την επισήμανση της υπηρεσίας για τακτικό καθαρισμό των υδρορροών του κτιρίου (από φύλλα, κουκουνάρια κτλ.) προκειμένου να μην δημιουργούνται λιμνάζοντα ύδατα στο δώμα και προκαλέσουν αστοχίες στα επιχρίσματα!!!

Κατά τα άλλα όλα καλά!!!! (λέμε εμείς)

Έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια από τον σεισμό του 1999 και ακόμα γονείς και διευθύντρια προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τον δήμο Ηρακλείου προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών τους!!!

Το 2006 εκλέγεται ό Στ. Γεωργόπουλος δήμαρχος Ηρακλείου, και μαντέψτε ποια ήταν Αντιδήμαρχος Παιδείας???

Το ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ!!!!!!!

Η Δέσποινα Αιβατζίδου, η οποία είναι και στις μέρες μας 13 χρόνια μετά…

ενώ το 4ο δημοτικό σχολείο παραμένει στο έλεος του θεού, για την ακρίβεια η ασφάλεια των μαθητών είναι στο έλεος του θεού… που αν η Δέσποινα διέθετε το ένα δέκατο από την αποζημίωση που λαμβάνει ως αντιδήμαρχος τα τελευταία 5 χρόνια, τα παλιά επί Γεωργόπουλου τις τα χαρίζουμε, θα είχε γίνει τουλάχιστο η περιβόητη μόνωση στο δώμα του επίμαχου κτιρίου.

Ο Γολγοθάς της Κας Τριανταφυλλοπούλου συνεχίζεται παρά την αλλαγή στην διοίκηση του δήμου…

στις 21/01/2007 στέλνει έγγραφο με θέμα «προτάσεις για σχολική στέγη 2008-2012» με αποδέκτη την τότε αντιδήμαρχο παιδείας Δ. Αιβατζίδου.

Μεταξύ των προτάσεων αναφέρεται και στο θέμα με το παλαιό κτίριο που στεγάζει 2 αίθουσες αμφιβόλου ασφάλειας για τους μαθητές.

Στις 18/5/2007 ο σύλλογος γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου στέλνει προσωπική επιστολή στον τότε δήμαρχο Στ. Γεωργόπουλο, ενημερώνοντας τον για την κατάσταση, αλλά και την μακροχρόνια κωλυσιεργία από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα ένα μείζον πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου να παραμένει δυσεπίλυτο.


Ο διευθυντής του σχολείου αλλάζει και αναλαμβάνει ο Κος Σαλιάρης ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια να γνωστοποιήσει στην δημοτική αρχή τις ανάγκες και επισκευές που οφείλουν να δρομολογηθούν… με έγγραφο του 19/6/2008

9/10/2008 και πάλι αίτημα προς τον δήμο Ηρακλείου για την οροφή του κτιρίου

Στις 13/11/2008 ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου λαμβάνει απάντηση σχετικά με τον επανέλεγχο του κτιρίου από την Τεχνική υπηρεσία, η οποία για ακόμη μία φορά είναι καθησυχαστική, δεν διαπίστωσε

τίποτα σοβαρό όπως και στους προηγούμενους ελέγχους και επισημαίνει την μέριμνα για τον καθαρισμό των υδρορροών από φύλλα και κουκουνάρια, για να μη λιμνάζουν τα νερά στο δώμα του κτιρίου.

Κατά τα άλλα όλα καλά (λέμε εμείς)
18/11/2008 Ο διευθυντής του 4ου δημοτικού αποστέλλει έγγραφο στον ΟΣΚ με αιτήματα που αφορούν την κτιριακή υποδομή των αιθουσών.

Στις 2/12/2008 νέο αίτημα του διευθυντή προς τον δήμο Ηράκλειου καθώς μετά από έλεγχο που έγινε στο κτίριο διαπιστώθηκαν φθορές και ζητά τον προγραμματισμό των εργασιών καθαίρεσης και αποκατάστασης της οροφής.

Και ερχόμαστε στο 2009 2/6
οπού μετά την εισήγηση του τότε αντ/χου Γ. Παπαδημητρίου, αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο την κατεδάφιση της παλαιάς πτέρυγας του 4ου δημοτικού σχολείου, στην εισήγηση είχε αναφερθεί ότι ο ΟΣΚ είχε συντάξει προμελέτη για την ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση της παλιάς πτέρυγας.

Στις 16/6/2009

Η τεχνική υπηρεσία γνωστοποιεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι κυβερνήσεις φεύγουν μα το πρόβλημα εξακολουθεί να σέρνεται…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕ ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ
Αλλάζει η διοίκηση του δήμου και αναλαμβάνει δήμαρχος ο Π. Βλασσόπουλος…

έχουμε στην διάθεση μας 2 έγγραφα του διευθυντή του 4ου δημοτικού προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου…

23-12-2013 και πάλι ο Κος Σαλιάρης με έγγραφο – υπενθύμιση προς τον δήμο Ηρακλείου και την τεχνική υπηρεσία, ζητάει για ακόμα μία φορά έλεγχο, αλλά και άμεσες εργασίες και επισκευές που αφορούν την λειτουργικότητα του σχολείου.

Κάτι πήγε να γίνει στους 2 επόμενους μήνες αλλά δεν ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα τα προβλήματα να εξακολουθούν και ο διευθυντής του 4ου δημοτικού να πρέπει να ενοχλήσει και πάλι τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων… με έγγραφο του στις 19/3/2014.

Στις εκλογές του 2014 άλλαξε για ακόμα μία φορά η διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Ν. Μπάμπαλο και με σατανική σύμπτωση, Αντ/ρχο Παιδείας την Δ. Αιβατζίδου.

Το πρόβλημα δε λύθηκε, εξάλλου η Δέσποινα ήταν της άποψης, επειδή το 4ο δημοτικό είναι το πρώτο δημοτικό σχολείο που λειτούργησε στο Ηράκλειο, και πολλοί Ηρακλειώτες έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με το κτίριο που μάλιστα είναι δωρεά της οικογένειας ΦΙΞ (όπως ανέφερε σε ένα δημοτικό συμβούλιο όταν πάρθηκε η απόφαση για την κατεδάφιση του κτιρίου και την ανέγερση νέας πτέρυγας) και έκανε την φοβερή πρόταση να διατηρηθεί το κτίσμα και να γίνει μουσειακό κομμάτι για τους Ηρακλειώτες…

(Μου θυμίζει μία άλλη περσόνα δημοτική σύμβουλο, που επανήλθε μετά από χρόνια… όταν συζητιόνταν να γίνει ο σταθμός του ΗΣΑΠ υπόγειος, είχε σηκώσει παντιέρα, λέγοντας ότι δε θα στερήσετε τον ήλιο μας…)

Πως να διατηρηθεί βρε Δέσποινα που είναι εγκαταλελειμμένο στο έλεος του θεού, που καθημερινά στεγάζει 120 παιδιά που από θαύμα δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα, και δεν έχει ιδρώσει το αυτάκι σου, ενώ ήσουν Αντ/χος παιδείας επί Γεωργόπουλου αλλά και επί Μπάμπαλου???

Πως θα διατηρηθεί??

ή μήπως εννοείς, ότι εφόσον κριθεί διατηρητέο, θα βρεθούν τα χρήματα για να το σενιάρουν, τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν εδώ και 20 χρόνια για μερεμέτια…

Βέβαια το θέμα του κτιρίου αποτελεί δεξαμενή ψήφων, ιδίως για τους παλαιο-Ηρακλειώτες, που είναι λίγο περισσότερο του δέοντος τοπικιστές…