ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ - ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!


Ούτε 6 μήνες δεν πέρασαν και οι κυβόλιθοι θέλουν αντικατάσταση, στην Μ. Μερκούρη.

Η κατάσταση στο οδόστρωμα είναι επικίνδυνη κυρίως για τους μοτοσυκλετιστές, αλλά και για πεζούς που μπορεί να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο. 
Η διάβρωση του οδοστρώματος στην περίπτωση των κυβόλιθοι είναι σαν ντόμινο, που αργά ή γρήγορα θα επεκταθεί. 


Σημαντική είναι η μέριμνα του υποστρώματος στις περιπτώσεις που ένας δρόμος στρώνεται από πλάκες ή κυβόλιθους, ίσως το 50% της αποτελεσματικότητας του έργου, αφού αν το υπόστρωμα έχει υποστεί διάβρωση που στην συνέχεια γίνεται εμφανής στην επιφάνεια με κυβόλιθους να εξέχουν, να βουλιάζουν κτλ. τότε θα πρέπει να ξηλωθούν όλες οι πλάκες στα m2 που εντοπίζεται το πρόβλημα και να φροντιστεί το υπόστρωμα. Δε μιλάμε δηλαδή για απλή αντικατάσταση των προβληματικών πλακών... 


Για αυτά τα προεκλογικά έργα φωνάζαμε, που προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, έγιναν βιαστικά και ενδεχομένως χωρίς να τηρηθούν οι προδιαγραφές κατά περίπτωση. 

Σε λιγότερο από 6 μήνες διαπιστώνουμε σοβαρά προβλήματα σε πλακόστρωτους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ακόμα και σε πεζοδρόμια που άλλαξαν πλάκες τον τελευταίο χρόνο, φανταστείτε να ξεκινήσουν και οι βροχές, διότι όλη αυτή την περίοδο δεν έχει ρίξει ούτε σταγόνα. 

Τελικά όπως φαίνεται λεφτά υπάρχουν για πέταμα, αλλά όχι για την συντήρηση των σχολείων, ή για αθλητικές δομές που εξυπηρετούν χιλιάδες δημότες, και κάθε τόσο βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που εμφανίζονται κυρίως από την έλλειψη συντήρησης και πρόληψης.