ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 5.952 EU!!!!


Για να έρθουμε τώρα σε ένα άλλο θέμα...
Προεκλογικά ο Μπάμπαλος το έπαιζε ότι έχει φιλοζωικές ανησυχίες, και μάλιστα για να το αποδείξει, επί θητείας του δημιουργήθηκε το πρώτο πάρκο αποκλειστικά για σκύλους!!

Αυτή η πρωτοποριακή κίνηση (θα μπορούσε να έκανε ένα πάρκο αποκλειστικά για χελώνες) διαφημίστηκε αρκετά από διάφορα μέσα και όχι μόνο από εκείνα που ασχολούνται αποκλειστικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις αυτή η καινοτομία του δημάρχου ανάλογη με το μπόλιασμα των νεραντζιών που θα μεταλλάσσονταν τα νεράντζια σε λεμόνια...


Δείτε σχετική αναφορά από την ΕΡΤ 

Αυτά συνέβησαν στον Ιούνιο του 2018, και όπως μας έχει συνηθήσει ο δήμαρχος και η παρέα του είναι μανούλες στα κούφια δελτία τύπου, και στις επικεφαλίδες - τίτλους εντυπωσιασμού, αλλά στην ουσία μέχρι και τα αντίθετα είναι ικανοί να πράξουν, από αυτά που επικαλούνται χάριν εντυπωσιασμού.

Η αναντιστοιχία λόγων και έργων έχει καταγγελθεί από τη ΕΠΑΦΗ «ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ το 2015 (ανακοίνωση) στην οποία γίνεται λόγος για μη τήρηση του ισχύοντος νόμου.


Με κάθε συμπάθεια στα μέλη της ΕΠΑΦΗΣ, θα έπρεπε να γνώριζαν ότι εφόσον ήρθαν (με το δίκιο τους) σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Μπάμπαλο, από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν είχαν και δεν έχουν καμία ελπίδα να πετύχουν κανέναν στόχο που περνάει από το χέρι της διοίκησης του δήμου.

Στις 8/10 λάβαμε ένα δελτίο τύπου από την ΕΠΑΦΗ...

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, την 25-9-2019, ο πρόεδρος του φορέα μας κατήγγειλε την στάση του Δήμαρχου κου Μπάμπαλου να μην αξιοποιήσει o Δήμος Ηρακλείου τα 300.000 ευρώ που χορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε κάθε Δήμο, για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και να επιμένει να συμμετάσχει στο καταφύγιο που προγραμματίζει να ιδρύσει στο Μαρκόπουλο ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη
Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) χωρητικότητας μόλις 80 θέσεων για τις ανάγκες 14 δήμων (λίγες θέσεις δηλαδή για κάθε δήμο) την στιγμή μάλιστα που για την συμμέτοχη αυτή δεν έχει υπάρξει απόφαση ΔΣ, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα σχετικά με την στάση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου ως προς το θέμα αυτό. 


Αντί τεκμηριωμένων απαντήσεων, ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει ως
θέμα στο επόμενο ΔΣ. Με έκπληξη όμως ενημερωθήκαμε ότι στην 17η πρόσκληση Δημοτικού
Συμβουλίου 2019 για πολλοστή φορά απουσιάζει ως θέμα συζήτησης η κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων, που αποτελεί και υποχρέωση του Δήμου.

Την στιγμή που θα έπρεπε ο Δήμος μας να ενεργεί ταχύτατα από τον Ιούνιο του 2019, όταν και ενημερώσαμε σχετικά τον κο Δήμαρχο, σε μεταξύ μας συνάντηση και σε πνεύμα καλής συνεργασίας, ώστε να αξιοποιήθει η σημαντική αυτή χρηματοδότηση που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών, παρατηρείται εδώ και τέσσερίς μήνες, από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, μια ανεξήγητη άρνηση για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον φορέα μας, άρνηση ενημέρωσης
του ΔΣ του Δήμου Ηρακλείου, μια εν γένει ολιγωρία ακόμα και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που γεννά πλήθος εύλογων ερωτημάτων. 

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, να σταθούνε στο ύψος τον περιστάσεων, ώστε να μην απολεσθεί η σημαντική αυτή χρηματοδότηση και να τηρηθούν οι αποφάσεις του 2013 των ΔΣ των Δήμων Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και
Πεύκης για την ίδρυση διαδημοτικού καταφυγίου.

Γιατί τέτοια άρνηση από πλευράς του δημάρχου...
300.000 δεν είναι και λίγα για την δημιουργία μιας δομής με καλό σκοπό!
Εξάλλου ο Μπάμπαλος δημιούργησε το πρώτο πάρκο αποκλειστικά για σκύλους, και εδώ του δίνονται 300.000 και αδιαφορεί?

Το παράδοξο είναι ότι στις 3/10 λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό...

Στις 11/11 ο δήμαρχος αποφασίζει το παρακάτω...


Την έγκριση λέει μελέτης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με τίτλο "Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων"!!!!!

Εδώ κάποιο λάθος θα έχει γίνει σίγουρα...
Η Παγκόσμια ημέρα των Ζώων ήταν στις 4 Οκτωβρίου... από την άλλη η μελέτη τι μπορεί να αφορά που να έχει σχέση με την παγκόσμια ημέρα των ζώων? και μάλιστα να απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 5.952 ευρώ!!!!!!

Δε μπορεί, ο τίτλος θα είναι λάθος, δεν εξηγείται διαφορετικά... όπως και να έχει εδώ είναι ο σύνδεσμος στην διαύγεια
Εδώ υπάρχει ένα ακόμη οξύμωρο, ο δήμαρχος κάνει τον κινέζο για χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, αλλά με ευκολία αποφασίζει δαπάνη 6 χιλιάδων ευρώ για θέμα που αφορά μεν τα ζώα, αλλά ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με την φροντίδα τους...

Το έγγραφο είναι φρέσκο μόλις χθες αναρτήθηκε, αύριο είναι Κυριακή, από Δευτέρα πιστεύω θα έχουμε νεότερα για αυτό το απίστευτο νέο στοιχείο!!