ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


Ένα πολύ σοβαρό θέμα έχει αποκαλυφθεί και αφορά τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 94FM…

Με την ανάληψη των καθηκόντων ως δήμαρχος (Σεπτέμβριο 2014) ο Μπάμπαλος έκανε τις πρώτες απολύσεις στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό (Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2014), με την αστεία αιτιολογία, η οποία δεν αναφέρθηκε καν στην καταγγελία σύμβασης, τον εξ ορθολογισμό της επιχείρησης!!

Πριν κάνει τις 5 απολύσεις οι οποίες είχαν στόχο 2 εργαζόμενους (ο ένας ήμουν εγώ), οι 3 ήταν για προπέτασμα καπνού, αφού δεν ήταν Ηρακλειώτες και δεν ήταν αρεστοί στους κουμπάρους δημοσιογράφους που επέδειξαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μετακινήθηκαν σε θέσεις στον δήμο για 2+2 χρόνια 12 υπάλληλοι από το ραδιόφωνο. Μετά τις 5 απολύσεις άλλοι 3 εργαζόμενοι στο ίδιο πλαίσιο του 2+2 θα μεταφερθούν στο δήμο. (Δείτε την σχετική ανάρτηση)

Οι ειδικότητες των απολυμένων ήταν ένας ηχολήπτης, 3 δημοσιογράφοι και ένας μουσικός παραγωγός.

Ειδικά για την ειδικότητα του ηχολήπτη, η οποία σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ (2006) κρίθηκε ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί οργανική θέση, που για να είναι αορίστου χρόνου θα πρέπει να περάσει η διαδικασία από ΑΣΕΠ!

Οπότε μιλάμε για καταγγελία σύμβασης που αφορούσε οργανική θέση, και η οποία είναι άγνωστο πόσο νόμιμα καλύπτεται με συμβασιούχους και με ποια ειδικότητα… ας το αναζητήσει η νέα διοίκηση της επιχείρησης…

Το 2006 η τότε διοίκηση του 94FM είχε ζητήσει από τον ΑΣΕΠ να κρίνει και να επικυρώσει τις συμβάσεις ειδικοτήτων που αφορούσαν την λειτουργία του μέσου. Σε εκείνη την απάντηση το ΑΣΕΠ εκτός από τους ηχολήπτες δεν έκρινε ότι και οι δημοσιογράφοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ώστε να χαρακτηριστούν οι συμβάσεις τους αόριστου χρόνου και οι θέσεις τους οργανικές.


Ανάμεσα στους 15 εργαζομένους που μεταφέρθηκαν στον δήμο για 4 χρόνια, ήταν δημοσιογράφοι, διοικητικοί, ΑΜΕΑ, καλλιτέχνες κτλ… Το ότι αναγράφονται σαν δημοσιογράφοι δεν σημαίνει βέβαια ότι είχαν κάποια σχέση με το αντικείμενο ή προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ποτέ με αυτόν τον ρόλο στο μέσο…

Αυτοί οι 15 εργαζόμενοι δεν αντικαταστάθηκαν από κάποιους άλλους αφού μετά τις μεταφορές και τις απολύσεις είχαν μείνει στο ραδιόφωνο 11 άτομα!!!

Οι 15 εργαζόμενοι λοιπόν που μεταφέρθηκαν στον δήμο αποδείχθηκε ότι δεν κατείχαν οργανικές θέσεις και αυτό ήταν που επέτρεψε στην διοίκηση να τους πάρει από το ραδιόφωνο να τους μεταφέρει στον δήμο χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του επιχείρησης.

Με απλά λόγια αυτοί οι εργαζόμενοι όπως αποκαλύπτεται δεν ήταν χρήσιμοι για το ραδιόφωνο στο οποίο εργάζονταν επί σειρά ετών, και γι’ αυτό τον λόγο μεταφέρθηκαν σε θέσεις στον δήμο, και επιπλέον δεν έλειψαν από τις υπηρεσίες του 94FM που από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί κανονικά.

Στην περίπτωση του ηχολήπτη, χρειάστηκε άμεσα πρόσληψη αντικαταστάτη (συμβασιούχου), όπως ανέφερα και παραπάνω μόνο μέσω ΑΣΕΠ μπορεί να κάνει κανονική πρόσληψη ο 94FM, και είναι άγνωστο τι ειδικότητα παρουσιάζει για τους συμβασιούχους που καλύπτουν θέση ηχολήπτη, αφού ο ΑΣΕΠ ορίζει ότι η θέση του ηχολήπτη καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να σημειώσω ότι ο 94FM δεν είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που σημαίνει ότι υπάγεται στους κανονισμούς που αφορούν τον δημόσιο τομέα.

Παρότι έγινε πρόσληψη συμβασιούχου τεχνικού, οι ώρες και πάλι δεν έβγαιναν, διότι ένας 2ος τεχνικός που αρχικέ του έγινε καταγγελία σύμβασης, άλλαξε η απόφαση και μεταφέρθηκε στον δήμο.

Το ραδιόφωνο σε εκείνη την φάση βρέθηκε με 3 ηχολήπτες, που ακόμα και για τους πιο άσχετους, ραδιοφωνικός σταθμός χωρίς τεχνικούς δε δουλεύει.

Συνοψίζοντας, εκδιώχθηκαν τότε 2 ηχολήπτες που κατείχαν οργανική θέση, ο ένας την γλίτωσε, και 15 εργαζόμενοι που έλειπαν από το ραδιόφωνο για 4 χρόνια και επέστρεψαν ήταν απαραίτητοι και για αυτόν τον λόγο μάλλον δεν απολύθηκαν!!

Βγάζετε νόημα?

Εκτός του ότι αποκαλύπτεται η καταχρηστική απόφαση της διοίκησης χωρίς κριτήρια να επιλέξει 5 εργαζόμενους καταγγέλλοντας τις συμβάσεις τους, προφανώς εκείνοι που μεταφέρθηκαν στον δήμο ήταν ημέτεροι, και αυτοί που έμειναν ήταν οι λεγόμενοι κουμπάροι (δημοσιογράφοι) παντός καιρού και μάλιστα οι 3 στους 5 δεν είναι δημότες Ηρακλείου.

Όταν «αναγκάζεται» μία επιχείρηση να κάνει απολύσεις για τον ορθολογισμό της, το πρώτο κριτήριο είναι οι αμοιβές, 2ο κριτήριο είναι η αναγκαιότητα της θέσης εργασίας και από κει και πέρα, η παραγωγικότητα κτλ…

Στην περίπτωση του 94FM δεν υπήρχε κανένα κριτήριο, αντίθετα όλη η διαδικασία έγινε τόσο άτσαλα, που σήμερα αποδεικνύεται ότι υπήρχε σκοπιμότητα έναντι συγκεκριμένων εργαζομένων και έγινε διάκριση υπέρ ημετέρων, που ενώ ήταν οι πρώτοι που θα επιλέγονταν λόγο ρόλου και θέσης τους στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, όχι μόνο δεν καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις τους, αλλά βρέθηκαν να καλύπτουν θέσεις στο δήμο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μέλλον… πάντως σε ότι αφορά την σχέση τους με το ραδιόφωνο η επιστροφή τους από το 2+2 πρέπει να τους θέσει σε αξιολόγηση.

Δε μπορεί να γίνονται από την μία απολύσεις και από την άλλη να συμβαίνει αυτό το εξόφθαλμο και να μην θίγεται ΚΑΝΕΙΣ!

Αντίθετα υπήρχαν κάποιοι που πανηγύριζαν με τις απολύσεις των 5 για τους 2 όμως που ήταν ο στόχος και η πρεμούρα και ίσως το τάμα του Μπάμπαλου όταν θα γίνονταν δήμαρχος.

Αντί να ντρέπονται για αυτή την ξεφτίλα, πανηγύριζαν, χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μεταβόλισαν στο κεφάλι τους όλη αυτή την αδικία σαν μία δίκαιη επιλογή χωρίς να έχουν ιδέα για το πως προήλθε!!!!!

Αυτούς ψηφίσατε και αυτούς θα ψηφίζετε!

Και δε μιλάω μόνο για τους συμβούλους του Μπάμπαλου, μιλάω και για εκείνους της αντιπολίτευσης που δέχθηκαν αυτή την αυθαιρεσία, χωρίς να αντιδράσουν μόνο και μόνο για λόγους ηθικής, ή εκτός αν είναι σύμφωνοι στην κατάχρηση εξουσίας για προσωπικούς λόγους.

Είσαστε σύμφωνοι σε αυτό το «δικαίωμα» κύριοι αιρετοί?
Αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο θα το δεχτείτε με την ίδια ελαφρότητα?

και μόνο για πολιτική αξιοποίηση θα μπορούσαν κάποιοι να το χρησιμοποιήσουν το θέμα των απολύσεων, αλλά ο Μπάμπαλος γι’ αυτό βιάστηκε και το έκανε με το που ανέλαβε την δημαρχεία.
Τι να αξιοποιήσει κάποιος όταν έχει να περιμένει 4 χρόνια μέχρι να ενεργοποιηθεί??

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, το θέμα είναι άκρως ηθικό και πολιτικό.

Ηθικό διότι η δίωξη των 2 εργαζομένων έγινε για λόγους πολιτικούς, επειδή είχαν διαφορετική πολιτική θέση από τον δήμαρχο, και πολιτικό διότι, ο δήμαρχος έκανε κατάχρηση εξουσίας για κλείσει μία προσωπική του αντιπαλότητα!!! Επιπλέον όπως αποδείχθηκε έκανε διακρίσεις υπέρ εργαζομένων με να τους απαλλάξει από την αξιολόγηση που αφορούσε τον ορθολογισμό της επιχείρησης, ενώ δεν είχαν (όπως αποδείχθηκε) οργανική θέση στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Και μη βγει κανένας ευαίσθητος να μιλήσει για κανιβαλισμό και μένος προς αυτούς τους εργαζόμενους λόγω πικρίας (όπως έχουν σχολιάσει κάποιοι παλαιότερα), είναι θέμα τάξης και ηθικής.
Και αν ο οποιοσδήποτε ευαίσθητος θιχτεί από τα γραφόμενα μου, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ευαισθησία και το δίκαιο δε πάει ούτε με την συμπάθεια ή την αντιπάθεια, ούτε ποσοτικά…

Να προσθέσω σε όλο αυτό, το ότι υπήρχε εργαζόμενος, ο οποίος από τότε (επί Γεωργόπουλου) εμφανίστηκε το όνομα του στις μισθολογικές καταστάσεις του 94FM δεν έχει δουλέψει ποτέ για το ραδιόφωνο, κατευθείαν πήγαινε όπου ήταν το Δεσποινάκι (που το τιμήσατε και αυτό)…

Φανταστείτε ότι στα μέσα της θητείας του Βλασσόπουλου, ο εργαζόμενος, ανακοίνωσε ότι δε ξαναπατάει στον δήμο μέχρι να βγει άλλος δήμαρχος, όπως και έγινε… και το γνωρίζουν και οι πρώην και οι νυν, αλλά ο Σάββας είναι ακόμα εκεί, και παραμένει άγνωστο αν τελικά πληρώνονταν για τα 2 χρόνια που δε γούσταρε να πατάει στο δήμο… 


Όπως το διαβάζεται… βρίσκετε να υπάρχει θέμα με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο, ο οποίος μερικές εβδομάδες νωρίτερα από τις απολύσεις ήταν ανάμεσα σε εκείνους που θα ανέβαιναν στο δήμο με το 2+2!!!!!

Μπορείτε να φύγετε εσείς για 2 χρόνια από την εργασία σας, να βρείτε κάποιον να σας χτυπάει την κάρτα ή εκτός αν δουλεύατε για χόμπι, να πληρώνεστε κανονικά και να επανέλθετε 2 χρόνια μετά και ο εργοδότης σας να σας επιβραβεύει με το να σας μεταφέρει σε πλεονεκτικότερη θέση?

Στον δήμο Ηρακλείου γίνεται!!!
Και το γνωρίζουν όλοι οι αιρετοί, διοικούντες και μη…
γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι σήμερα????
ΑΓΝΩΣΤΟ

Όσο δεν έκαναν όταν έγιναν οι άδικες απολύσεις τόσο δεν έκαναν όταν μάθαιναν για περιστατικά που αφορούσαν κατάφωρη διάκριση υπέρ εργαζομένων…

Εδώ ο Μπάμπαλος έχει κάνει στέλεχος στην ΚΕΑΗΔΗΑ κλακαδόρο, πρώτη μούρη στα προεκλογικά περίπτερα της παράταξης του το 2014 με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων λογιστικών, εξειδικευμένων και ιδιαιτέρων εργασιών και κανένας δεν είδε δεν άκουσε δε μίλησε… 


Οι συμβάσεις για τον συγκεκριμένο, φυσικά ανανεώνονται και για 4 ακόμη χρόνια θα απολαμβάνει την επιβράβευση για την προεκλογική στήριξη του Μπάμπαλου με τα χρήματα των Ηρακλειωτών φυσικά.  (Εδώ ολόκληρο το άρθρο)

Βλέπετε όπως δίνεται το δικαίωμα στον δήμαρχο να απολύει όποιον δεν γουστάρει, έτσι του δίνεται το δικαίωμα να προσλαμβάνει όποιο γουστάρει και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα, και χωρίς καμία αντίδραση από πουθενά.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι γνωρίζοντας αρκετούς από τους ανθρώπους που είναι σήμερα στην αντιπολίτευση, δεν είναι άνθρωποι που έχουν ανάλογες αντιλήψεις με αυτές τους Μπάμπαλου, ίσα ίσα, είναι πολύ πιο ταπεινοί και ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν αδικίες και αταξίες σαν αυτές που συμβαίνουν στον δήμο μας…

Την αδράνεια τους δε μπορώ να την εξηγήσω…
ντρέπονται, θεωρούν όποια αντίδραση τους δε θα έχει νόημα… και δε βγάλει κάπου, οπότε τσάμπα κόπος?

Και το δίκιο ρε παιδιά???
Υπάρχουν σήμερα χιλιάδες άνεργοι στον δήμο μας, που ούτε κλακαδόροι ήθελαν να γίνουν, ούτε αντιπρόσωποι (αυτοί και οι συγγενείς τους) της παράταξης του δημάρχου στα εκλογικά κέντρα…
και μάλιστα με πολλά περισσότερα προσόντα από τον κάθε σφουγκοκωλάριο.

Και αν παραθέτω όλα αυτά, είναι για να καταλάβετε επιτέλους τι ψηφίζετε…
Μπορεί να σας έκανε μία εξυπηρέτηση ο δήμαρχος την προηγούμενη τετραετία, αλλά δεν υπολογίσατε ότι το παιδί σας είναι άνεργο ή σπουδάζει για να έχει καλύτερη τύχη όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, ενώ η λογική και η νοοτροπία του δημάρχου είναι να βολεύει άεργους υποστηριχτές του με τα δικά σας χρήματα!!!!

Αυτό θέλουμε σαν κοινωνία??
Αυτό το παράδειγμα θέλετε για τα παιδιά σας?

Αρκεί να μαζεύονται τα σκουπίδια, από τους δρόμους και να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του δημαρχείου με συμβάσεις των 1000 ευρώ χωρίς κανένα προσόν, χωρίς αξιοκρατική επιλογή… 


Και για να είμαι ακριβής…
ΚΑΜΙΑ διάκριση για κανέναν…
ούτε καν στην σκέψη…

Να γίνει άμεσα απολογισμός και αξιολόγηση για όσους εργάζονται στο ραδιόφωνο, και αν διαπιστωθεί αδικία σε σχέση με τους 5 αποδιοπομπαίους εργαζόμενους που απολύθηκαν να διορθωθεί άμεσα και όσοι δεν έχουν οργανική θέση και ουσιαστικά αντικείμενο εργασίας ή ειδικότητα που να αφορά το δημοτικό ραδιόφωνο να τηρηθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, δε με ενδιαφέρει να επιστρέψω ως μισθωτός στο ραδιόφωνο του δήμου, θέλω να μου δοθούν όσο δικαιούμαι από την απόλυση του 2014... από τότε είμαι σε δικαστική διότι δεν μου αναγνώρισαν 9 χρόνια προυπηρεσίας. Οπότε αναφέρομαι για την επιστροφή των 4 απολυμένων που θα αξιολογηθούν μαζί με τους υπόλοιπους σε νέα βάση, και όχι στην βάση της εκδικητικής εκκρεμότητας του Μπάμπαλου και κατά πόσο είναι αρεστοί οι συνάδελφοι στους κουμπάρους. 


σε όλες τις καταστάσεις προσωπικού που αποστέλλονταν στην επιθεώρηση εργασίας από το 2000 μέχρι το 2014, η προυπηρεσία μου ήταν από 1991. Η φωτογραφία απεικονίζει την κατάσταση προσωπικού το 2014, που αναφέρει ημερομηνία πρόσληψης 2000 (14) + προυπηρεσία (9), ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με επίσημα επικυρωμένα έγγραφα, ενώ κέρδισα το δικαστήριο τον Απρίλιο, μετά από αναβολές, καθυστερήσεις κτλ... εξακολουθώ να ταλαιπωρούμε μέχρι να αποδειχθεί το αυτονόητο...

Τουλάχιστο σε τοπικό επίπεδο ας προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μία πιο ισότιμη και αξιοκρατική διαχείριση, και ο μόνος που μπορεί να το φροντίσει αυτό είναι η αντιπολίτευση με την συνδρομή του κόσμου που μπορεί να την πάτησε στις δημοτικές εκλογές (επειδή δεν ήξερε, επειδή νόμιζε…) αλλά δεν κάνει πίστωση στο αξιακό του σύστημα περιμένοντας τις επόμενες δημοτικές εκλογές σε 3μιση χρόνια για να διορθώσει την κατάσταση.