ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΦΙΝΕΤΣΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αναλαμβάνουμε να προετοιμάσουμε τα σχολεία της πόλης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για τους μαθητές. Δουλεύουμε μεθοδικά και με ένταση όλο το καλοκαίρι για να διορθώσουμε καταστάσεις που προέκυψαν μέσα στην σχολική χρονιά που πέρασε αλλά και να συνεχίσουμε την εκστρατεία της διαρκούς αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων. Για το μέλλον των παιδιών δεν κάνουμε εκπτώσεις.

Αυτά έγραψε ο Μπάμπαλος στις 16 Ιουλίου, παρουσιάζοντας κάτι αυτονόητο, ότι οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται καλοκαιριάτικα για να προετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις των σχολείων ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς...

Πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο αυτό που ανέβασε ο δήμαρχος, λες και μπορούν οι εργασίες να γίνουν κάποια άλλη εποχή εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι εκτός λειτουργίας για 3 μήνες!!!

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην ίδια ανάρτηση υπήρχαν δημότες που ρωτούσαν για εργασίες που σε σχολεία που είχαν προβλήματα στο παρελθόν και δεν τους δόθηκε καμία απάντηση...

Ο διάολος έσπασε το ποδάρι του και μετά από 3 ημέρες από την ανάρτηση του δημάρχου, έγινε ο σεισμός στη Μαγούλα, ο οποίος έβγαλε τελικά ακατάλληλα σχολεία του δήμου μας, που κατά διαβολική σύμπτωση, ανάμεσα τους ήταν και αυτά που ρωτούσαν οι δημότες, δημοσίως, τον Μπαμπάλο και εκείνος δε τους απάντησε ποτέ!!!!


Εντωμεταξύ Τρίτη 16 Ιουλίου θα γίνονταν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις δημοτικές εκλογές, το οποίο αρχικέ κρίθηκε κατεπείγων!!

Ανάμεσα στα θέματα του... Κατανομή ποσού 129.300,00 € από τους ΚΑΠ έτους 2019, για την κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ποσό αυτό είναι άγνωστο πότε θα εκταμιεύονταν, πως θα διανέμονταν, και πότε θα γίνονταν οι απαραίτητες εργασίες... Δε θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και να είχε ήδη δοθεί στις σχολικές επιτροπές πριν το καλοκαίρι, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες???
Για να έχει γίνει προυπολογισμός, αυτό σημαίνει ότι ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοι γνώριζαν πολύ καλά τα προβλήματα που υπήρχαν, και απλά δε περίμεναν ότι καλοκαιριάτικα θα γίνονταν ο σεισμός στη Μαγούλα και βγήκαν ξεβράκωτοι.

Ένα άλλο θέμα στην ίδια συνεδρίαση αφορούσε τα "ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2019"...
Το κατεπείγον του θέματος εντοπίζεται στον χρονικό περιορισμό, της διοργάνωσης Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2019» (13/9), που προκύπτει αναφορικά με την αδυναμία πραγματοποίησης τακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την 1 η Σεπτεμβρίου 2019 και την συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως διαπιστώνετε εδώ υπήρξε μία χαρά πρόληψη, για 2 μήνες μετά προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τις εκδηλώσεις...


Να και μια αναμνηστική φωτό, την οποία θεώρησε σημαντικό να αναρτήσει ο δήμαρχος στην σελίδα του στο FB!!!
Το ερώτημα είναι... από τους 2 άντρες της φωτογραφίας ποιος νιώθει ότι παίρνει κύρος από τον άλλον... πάντως ο ένας από τους 2 την ανάρτησαν στο προφίλ του!!!! 

Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης για την ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, και εξειδίκευση της πίστωσης ποσού 4.361,20 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Κατεπείγον και αυτό το θέμα!!! και εδώ τα αντανακλαστικά της διοίκησης ήταν άμεσα, η ορκωμοσία θα γίνονταν 30 Αυγούστου, και δε μπορούσε να μην έχει φροντιστεί η συγκεκριμένη δαπάνη, η οποία τι να αφορούσε άραγε και γιατί ήταν απαραίτητη...

συνέχεια του ίδιου θέματος...
Σε συνέχεια του εκλογικού αποτελέσματος της 26 ης Μαΐου 2019 των Αυτοδιοικητικών Εκλογών καθώς και των επαναληπτικών αυτών της 2ας Ιουνίου 2019 και προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, κρίνεται απαραίτητο η λήψη απόφασης για τη διοργάνωση εκδήλωσης για τον σκοπό αυτό, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου μας «Βίλα Στέλλα».
Τι να πει κανείς...

Δείτε τα θέματα εκείνης της συνεδρίασης 

Η παραπάνω καταγραφή είναι χαρακτηριστική το πως λειτουργούσε και λειτουργεί η διοίκηση Μπάμπαλου. Εξάλλου τα προβλήματα στα σχολεία είναι λίγο πολύ γνωστά, βέβαια, οι αρμόδιοι χρεώνουν στους γονείς (συλλόγους γονέων) ότι υπερβάλλουν αιτούμενοι περισσότερο ενδιαφέρον από τις υπηρεσίες του δήμου σε ότι αφορά το κτιριακό, και τώρα???

Μπορεί να δημοσιεύσει ο δήμος την τελευταία αυτοψία της τεχνικής υπηρεσίας για τα σχολεία που τελικώς κρίθηκαν ακατάλληλα?

Με την ευκαιρία να αναφέρω, ότι η ιστοσελίδα του δήμου δεν είναι μόνο για να παρουσιάζει τα καινούργια προιόντα της εταιρίας, και τον διευθυντής της (μπάμπαλος) είναι για να επικοινωνεί με τους δημότες, να λαμβάνει ερωτήματα και να τα απαντάει δημοσίως για όλους τους δημότες.

να μία ευκαιρία να ξεκινήσει από την τελευταία αυτοψία των κτιρίων που υπέστησαν τις ζημιές σε βαθμό να κριθούν ακατάλληλα.

Με την ευκαιρία ρίξτε μία ματιά (αν δε το έχετε διαβάσει) στο απίστευτο χρονικό του 4ου δημοτικού, το οποίο εξακολουθεί να σέρνεται 20 χρόνια μετά!!!

Εκτός των άλλων και εφόσον οι κώλοι έσφιξαν μετά τον σεισμό της 19 Ιουλίου, η διοίκηση Μπάμπαλου για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση των χώρων για την μεταστέγαση των ακατάλληλων σχολικών μονάδων, προχωρά σε απευθείας ανάθεση έργου προϋπολογισμού 290.000 ευρώ σε εργολάβο με τον οποίο ο Δήμος συνεργάζεται ήδη μαζί του, με ποσοστό έκπτωσης μόνο 11% όταν σε όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα έργα δινόταν έκπτωση άνω του 40% (δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο).

Έτσι απλά...

παρά το ασύμφορο της ανάθεσης για τον δήμο μας, οι Γιώργος Πέτρου, Γιώργος Οικονομίδης, Μαριάννα Ζούρου, ψήφισαν υπέρ (σιγά μη τους ζόριζε η συνείδηση τους), να τους χαίρεστε εσείς τους ψηφίσατε... και το αναφέρω αυτό, διότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, δουλεύουν για το συμφέρον του δημάρχου, ακόμα και σε τέτοιες καραμπινάτες περιπτώσεις, ζημιάς για τον δήμο μας, και όχι για το συμφέρον των δημοτών...

Και για να το θέσω πιο ξεκάθαρα για εκείνους που κάνουν τους χαζούς...
Σε περίπτωση λάθους ή αβλεψίας του δημάρχου (καλή ώρα) με ποια πλευρά θα τάσσονταν, θα στήριζαν τον δήμαρχο (όπως έγινε) ή θα κρατούσαν αποστάσεις προκειμένου να μην πληρώσουν την νύφη οι δημότες?