ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΞ

Συνεχίζεται το σίριαλ με το κτήμα φίξ…

Ο μπάμπαλος σε ρόλο φώσκολου προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερο εντυπώσεις από ότι να πετύχει τον «τεράστιο» στόχο της απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ από τον δήμο.

Επειδή η ιστορία έχει κουράσει, επειδή οι δημότες δεν έχουν την ίδια πρεμούρα με τους δημοτικούς συμβούλους, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους χτυπιέται στο να αποκτηθεί το κτήμα ΦΙΞ με οποιοδήποτε κόστος…

Το οποιοδήποτε κόστος δεν είναι υπερβολή, αφού μία δανειακή σύμβαση που θα δεσμεύσει άγνωστο ποσοστό από τα έσοδα των ανταποδοτικών τελών για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι την εξόφληση του δανείου, σε μία περίοδο που ακόμη δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορονοιό.

Διαβάζω και ακούω διάφορους πομπώδεις χαρακτηρισμούς για το κτήμα ΦΙΞ, την ιστορία του, την πολυπολιτισμικότητα, την πολιτιστική διάσταση του, ότι πρόκειται για έναν πνεύμονα πρασίνου, που θα ανοίξει τις πόρτες του στους Ηρακλειώτες αλλά και στους κατοίκους των όμορων δήμων και θα τους δώσει την ευκαιρία να αναπνεύσουν το οξυγόνο!!!!!

Αλήθεια εσείς που λέτε αυτές τις μπούρδες τις πιστεύετε?

Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει η ιστορία του κτήματος ΦΙΞ, γιατί πολύ απλά δεν συνδέεται η ιστορία του με τους κοινούς θνητούς, αλλά με βασιλιάδες, πρίγκιπες, αυλικούς, σταβλίτες κτλ. οι οποίοι φυτεύτηκαν στην χώρα μας, χωρίς να ερωτηθεί κανείς από τους τότε Έλληνες πολίτες.

Ακόμα και το πρώτο εργαστήριο μπύρας, από το οποίο ξεκινάει η παραγωγή της μπύρας ΦΙΞ, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των Βαυαρών, και αργότερα εξελίχθηκε η εμπορική δραστηριότητα…

Βλέπετε πουθενά Ηράκλειο?

Πραγματικά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός η διάθεση της μπύρας στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Ακόμη και η καθολική εκκλησία του Αγ. Λουκά, αφορά αποκλειστικά τους καθολικούς στο θρήσκευμα συντοπίτες μας, που σε μεγάλο ποσοστό ή εξ’ ολοκλήρου, είναι απόγονοι των κατοίκων της εποχής του Όθωνα. Τι είναι η εκκλησία του Αγ. Λουκά? ή Αγ. Σοφιά, τι συμβολισμό έχει που μπορεί να αποτελεί στοιχείο πολιπολιτισμικότητας ή πολιτισμού.

Η συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών δογμάτων και εθνικοτήτων, είναι κάτι που συμβαίνει χιλιάδες χρόνια, αλλά κάποιοι που βλέπουν παντού εθνικιστές, φασίστες και χριστιανοταλιμπαν, είναι φυσικό να τους εντυπωσιάζει ότι οι άνθρωποι ζούσαν και ζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Τι από όλα αυτά που συνδέονται με το κτήμα ΦΙΞ, ενδιαφέρουν ή προκαλούν την περιέργεια στους Ηρακλειώτες?

Λες και είμαστε λαός χωρίς ιστορία και πάμε να επινοήσουμε ή να δανειστούμε μεγαλεία και μεγαλειοτάτους για να δώσουμε υπόσταση ή αξία σε έναν εγκαταλειμμένο χώρο, πλην περιφραγμένο.

Νομίζω ότι θα ήταν αρκετό και μόνο το γεγονός ότι αυτός ο χώρος θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος στους δημότες, ούτε γιατί αν το περπατήσει κάποιος θα αναπνεύσει περισσότερο οξυγόνο, εξάλλου το οξυγόνο δεν περιορίζεται στον χώρο… έξω από την μάντρα να κάτσεις και να παίρνεις βαθιές ανάσες, την ίδια ποσότητα οξυγόνου θα εισπνεύσεις.

Το κτήμα δεν είναι όπως το παρουσιάζουν…
σαν παρθένο δάσος, ίσως και ζούγκλα ακόμα, για την έκταση του έχει πολύ λιγότερα δέντρα από όσα σας αφήνουν οι περιγραφές των μπουρδολόγων να φαντάζεστε…


Τι είναι αυτό άραγε που κάνει κάποιους να μπουρδολογούν για να φουσκώσουν την σημασία του κτήματος στην συνείδηση του κόσμου, ο οποίος εδώ και χρόνια περνάει απέξω αδιάφορος, και όσοι έχουν μπει μέσα, διαπίστωσαν ότι δεν έχει τίποτα το ιστορικό ή το μαγικό να δεις…

Ίσως οι μπουρδολογίες, να είναι χρήσιμες να δείξουν ότι τα 5 εκατομμύρια είναι ελάχιστα στην πραγματική αξία του κτήματος.

Η αξία ενός κτήματος που είναι μηδέν, που μόνο κοστίζει (150.000 ενφια τον χρόνο), και δε μπορεί να αξιοποιηθεί για καμία χρήση, ούτε καν για κοινής ωφελείας δραστηριότητα.

Αυτό και μόνο αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για το ότι το κτήμα θα παραμείνει ένας ανοικτός χώρος, με τα δεντράκια του όπως είναι σήμερα, και θα μπορούμε να παίρνουμε τις τζούρες οξυγόνου περπατώντας έστω και  περιμετρικά του κτήματος.


Να σας πω την αλήθεια προσωπικά προτιμώ το καθεστώς όπως έχει, διότι όπως είπε ο μπάμπαλος οραματίζεται το κτήμα ΦΙΞ σαν ένα μικρό κτήμα Σταυρός Νιάρχος… με τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, τις διάφορες δράσεις κτλ… Το Σταύρος Νιάρχος έχει 6-7 τεράστιες αίθουσες για διαφορετικές χρήσεις, είναι 200 στρέμματα με ανοικτούς υπαίθριους χώρους, που θα μπορούσαν να στηθούν μικροφωνικές και ολόκληρες εξέδρες… που τα οραματίζεται άραγε ο Μπάμπαλος όλα αυτά στο κτήμα ΦΙΞ?

Από την άλλη έσκασε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο το επιχειρηματική μελέτη 280 σελίδων που κόστισε γύρω στα 22 χιλιάδες ευρώ, την οποία την κρατούσε κρυφά ο Μπάμπαλος από τους δημοτικούς συμβούλους, που όταν αποκαλύφθηκε προσπάθησε να την απαξιώσει λέγοντας ότι δε δεσμεύεται ο δήμος από τις προτάσεις και τις αναλύσεις της μελέτης!!!!!

Και αναρωτιέται ο δημότης… τότε ποιος ο λόγος που παρήγγειλε την επιχειρηματική μελέτη ο δήμαρχος?

Αλλά δεν είναι μόνο η αποκάλυψη της μελέτης… ο δήμαρχος καρφώθηκε σε αυθόρμητη συνέντευξη στονΧΤΥΠΟ καθώς πήγε να χρεώσει σε εκείνους που τρέφουν επιφυλάξεις για το κτήμα ΦΙΞ (όσο δεν υπάρχουν δεδομένα, και όσο εμφανίζονται κρυφές ατζέντες, όπως η μελέτη) ότι Κάποιοι, απομόνωσαν τη μία αυτή πρόταση, που ξαναλέω το πιθανότερο είναι να μην υιοθετηθεί κιόλας, διάβασαν το «επιχειρηματικότητα» ως «επιχείρηση» και έσπευσαν να φωνάξουν «ιδιωτικοποίηση».


Το οξύμωρο με τον Μπάμπαλο είναι ότι εκπλήσσετε από την υποψία που δημιουργείται σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους περί εκμετάλλευσης του κτήματος ΦΙΞ με σκοπό την επιχειρηματικότητα, όταν ο ίδιος ο Μπάμπαλος, Ιδιωτικοποίησε την καθαριότητα στους αθλητικούς χώρους 150.000, ιδιωτικοποίησε την υπηρεσία πρασίνου με 500.000, Ιδιωτικοποίησε την φύλαξη στα σχολεία κάνοντας την περιπολία με 140.000, Ιδιωτικοποίησε την Γυμναστράδα 20.000 και αυτά είναι ένα δείγμα καθώς θα ήθελε πολύ να ιδιωτικοποιήσει συνολικά την καθαριότητα στον δήμο…

Δε συζητάμε για χώρους που «χάρισε» σε καφετεριάρχες και σουβλατζήδες, φτιάχνοντας και πεζοδρόμια ακόμα για να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα…

Δείτε και αυτό για το καλαμπουρίσουμε κομμάτι…


Προσωπικά απορώ όσοι τον στηρίζουν, δεν έχουν κατά νου αυτό το παρελθόν αλλά και τις προθέσεις του? Δεν έχει περάσει ούτε μία 10ετία που έχουν συμβεί αυτά και κάποιοι κάνουν ότι δε θυμούνται ή ότι δε τα είδαν ποτέ?

Αυτοί που στηρίζουν τον Μπάμπαλο για το κτήμα ΦΙΞ, γνωρίζουν λεπτομέρειες για την διαδικασία απόκτησης του κτήματος? Πως δίνουν οι ίδιοι λευκή επιταγή και ακόμη χειρότερα πως γίνεται να κράζουν εκείνους που ζητάνε να μάθουν λεπτομέρειες και δεν έχουν πάρει ούτε μία απάντηση…

Στηρίζετε έναν τύπο που δεν απαντά, όπως οφείλει (δεν είναι δικαίωμα του), σε κρίσιμα ερωτήματα που κατατίθενται από δημοτικούς συμβούλους…

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ?
ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?

Δηλαδή αυτοί που δίνουν λευκή επιταγή στον Μπάμπαλο είναι υπεύθυνοι και οι άλλοι που έχουν επιφυλάξεις και ρωτούν για να τις διαλύσουν, αλλά απάντηση δεν παίρνουν και όπως είναι λογικό οι επιφυλάξεις παραμένουν ΑΥΤΟΙ είναι ανεύθυνοι?

Ο Μπάμπαλος που δεν απαντάει, αλλά θέλει παρόλα αυτά, εξαιτίας της κρισιμότητας του θέματος, την εξουσιοδότηση του δημοτικού συμβουλίου είναι σοβαρός?

Που συνεργάζεται ο Μπάμπαλος για προσπεράσει τα εμπόδια της συναίνεσης του Δ.Σ.
Μήπως τελικά ο Μπάμπαλος θέλει να «πουλήσει» στον κόσμο ότι οι υπαίτιοι που χάνεται αυτή η ευκαιρία με την αγορά του ΦΙΞ, και δεν τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα η απόκτηση του χώρου?

Γιατί δεν συνεργάζεται, που το μόνο που έχει να κάνει είναι να λύσει απορίες και να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα, διότι μπορεί να είναι ευκαιρία τα 5 εκατομμύρια, αλλά δεν είναι λίγα, και πόσο μάλλον οι ρήτρες και οι υποχρεώσεις που θα έχει ο δήμος απέναντι στην δανειακή σύμβαση.

Όσο θυμάμαι από την αρχή της διοίκησης του Μπάμπαλου, πάντα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφραζαν το παράπονο ότι ο Μπάμπαλος απαξίωνε τον ρόλο τους, με το να μην δίνει απαντήσεις που όφειλε να δώσει κάνοντας στην ουσία κατάχρηση εξουσίας.

Και ξαφνικά με μερικούς συμμάχους που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν που πάνε τα 4, αν ξέρουν ας δώσουν εκείνοι τις απαντήσεις που θέτουν οι συνάδελφοι τους στο Δ.Σ. αντί να τους επικρίνουν για το ότι είναι επιφυλακτικοί. Λες και ο κάθε σύμβουλος δεν έχει το δικαίωμα της γνώμης ή να είναι επιφυλακτικός, και αυτό το δικαίωμα μεταφράζεται ως μικροπαραταξιακά συμφέροντα και κουραφέξαλα.


Έχει συμφέρον κάποιος που προσπαθεί να πάρει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα για να έχει ολοκληρωμένη άποψη, και δεν έχει συμφέρον εκείνος που με κλειστά μάτια και χωρίς καμία απορία εξουσιοδοτεί τον μεσάζοντα.

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο φαίνεται…
καθώς στα παραταξιακά έχουν δημιουργηθεί περίεργες συμμαχίες, παράδοξες συμπάθειες, μέχρι χθες «επαναστάτες» έχουν γίνει τεχνοκράτες, κάποιοι για μια θεσούλα ή για κανένα χαρτζιλικάκι, στη ζούλα, από επικριτές έχουν γίνει «εθελοντές»…