ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ, ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ

Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί με την ανακοίνωση της Ο.Μ. (οργάνωση μελών) ΣΥΡΙΖΑ η οποία παίρνει αποστάσεις από το Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου, που από όσο γνωρίζω είναι η επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νομίζω θα ήταν χρήσιμο κάποιος να μας ενημερώσει σχετικά με τις δύο οργανώσεις, που εμφανίζονται να έχουν βάση τον ίδιο πολικό χώρο... 

Η αλήθεια είναι ότι το δίκτυο πολιτών ακολούθησε ανεξάρτητη γραμμή από εκείνη του κόμματος, αφού λίγες μέρες πριν το δημοτικό συμβούλιο για το κτήμα ΦΙΞ για το πράσινο φως του Δ.Σ. για δανειακή σύμβαση για αγορά του κτήματος από τον δήμο, 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για το κτήμα ΦΙΞ στην βουλή και ζητούσαν να καταστεί ελεύθερα προσβάσιμος, δημόσιος χώρος. 

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο Πολιτών, όχι μόνο συμφώνησε στο να αγοραστεί ο χώρος με χρήματα των Ηρακλειωτών αγνοώντας τις λεπτομέρειες, δηλαδή, τι προβλέπει η δανειακή σύμβαση και οι υποχρεώσεις του δήμου, για παράδειγμα ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου, το ποσό που θα δεσμεύεται από τα ανταποδοτικά τέλη κ.α... αλλά το εντυπωσιακότερο ήταν η έντονη παρουσία και η αγωνία μέσα από τα λεγόμενα των δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξης, στην προσπάθεια τους να πείσουν τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου να εξουσιοδοτήσουν τον δήμαρχο για την σύναψη δανείου 5.000.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε στο Δ.Σ. 

Δείτε λοιπόν την ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου... 

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου Αττικής για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτήματος ΦΙΞ, η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής, δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνδράμει με κάθε μέσο για την απόκτηση του κτήματος από τον Δήμο Ηρακλείου και την απόδοσή του στην πόλη, στους κατοίκους και στις επόμενες γενιές ως ελεύθερου δημόσιου χώρου, το οποίο άλλωστε αποτελεί πάνδημο αίτημα των κατοίκων του Ηρακλείου.


Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου με σκοπό «την δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου, χώρου πρασίνου και αναψυχής για τους
κατοίκους της πόλης και την ανάπτυξη συναφών δραστηριοτήτων», προσφέρει τον απαραίτητο χρονικό ορίζοντα ώστε να διερευνηθεί και να αξιοποιηθεί κάθε είδους δημόσια χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω πάνδημο αίτημα. Ο Δήμος δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής και παθητικός αποδέκτης πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας ή άλλων δημόσιων φορέων.

Θεωρούμε ότι η ανάδειξη του θέματος λίγους μήνες πριν, από 27 βουλευτές/τριες του κόμματός μας
έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή και την ανάληψη δράσης και από το δημοτικό συμβούλιο.

Για το λόγο αυτό η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής δεσμεύεται να έρθει σε επαφή με τοπικές
οργανώσεις κομμάτων, Δημοτικές Παρατάξεις, συλλογικότητες και φορείς της πόλης μας, προκειμένου να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απόκτηση του χώρου από τον Δήμο Ηρακλείου. 

Σκοπός είναι η εξεύρεση κάθε δυνατού δημόσιου πόρου χρηματοδότησης καθώς και η εκπόνηση ενός πλήρους σχεδίου ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου, με χαρακτηριστικά που θα απαντούν στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Σε ύστατη περίπτωση δεν αποκλείουμε την δυνατότητα του δανεισμού για την απόκτηση του κτήματος από τον Δήμο, με την διασφάλιση όμως όρων που να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
Ταυτόχρονα ξεκινάμε τον διάλογο για τους τρόπους αξιοποίησης, τις δραστηριότητες που θα
αναπτυχθούν και τα ενδιαφέροντα των κατοίκων. Δεσμευόμαστε δε να οργανώσουμε μία σειρά
εκδηλώσεων, ηλεκτρονικών και κανονικών όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, στις οποίες θα κατατεθούν προτάσεις με στόχο την δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού, οικολογίας, αναψυχής, και ανάδειξης της ιστορίας μας. 

Η συμμετοχή όλων είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη.
Επιμένουμε και Διεκδικούμε:
Ήρθε η ώρα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο μας!

Η Συντονιστική Επιτροπή
Ο.Μ Συ.Ριζ.Α – Π.Σ