ΌΧΙ ΣΤΟΝ «ΔΟΥΡΕΙΟ ΊΠΠΟ» ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!




Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των Δήμων, με στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών. Αφού πρώτα απαξιώθηκαν οι υπηρεσίες των Δήμων αφήνοντας τους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό (πάγωμα των προσλήψεων από το 2009), τα κατάλληλα εργαλεία, την επαρκή χρηματοδότηση και προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες για την «τεμπελιά» μας ώστε να έχουν την κοινή γνώμη μαζί τους, τώρα έρχονται να παρουσιάσουν ως σωτήρες τους ιδιώτες.

Το κουρασμένο, ελλιπές, υπαλληλικό δυναμικό, που μετακινείται συνεχώς για τις ανάγκες των υπηρεσιών, αδυνατεί να καταρτιστεί και να επιμορφωθεί στον χρόνο που οι Δήμαρχοι επιθυμούν. Η νομοθεσία γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, η προστασία που παρείχε το ελεγκτικό συνέδριο έχει αποσυρθεί, η ευθύνη για την έκδοση των ενταλμάτων και οι πιθανοί καταλογισμοί έχουν μεταφερθεί αποκλειστικά στους υπαλλήλους. Οι υπηρεσίες έχοντας βαθύ αίσθημα υπευθυνότητας ζητούν βοήθεια, με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι να χρησιμοποιούν τα υπαρκτά αυτά προβλήματα για να προχωρούν σε αναθέσεις – συνεργασίες - ιδιωτικοποιήσεις, καλλιεργώντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι ασπάζεται αυτές τις λογικές εκχωρώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες – συνεργάτες. Έκανε την αρχή με την αρμοδιότητα της καθαριότητας των Δημοτικών Γυμναστηρίων, συνέχισε με την ιδιωτικοποίηση μέρους του πράσινου, αναθέτει υπηρεσίες φύλαξης και λογιστικής υποστήριξης, και τώρα εκχωρεί μεγάλο κομμάτι αρμοδιότητας των προμηθειών του Δήμου.

Το αποτέλεσμα θα είναι ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των λειτουργιών του Δήμου, εις βάρος των δημοτών που θα πληρώνουν περισσότερα τέλη για υποβαθμισμένης ποιότητας υπηρεσίες χρηματοδοτώντας τα κέρδη των εργολάβων.

Αυτά βέβαια δεν μας κάνουν εντύπωση όταν στο τραπέζι έχει ήδη μπει η σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού, μέσω του οποίου οι Δημοτικές Αρχές, θα μπορούν να παρακάμπτουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα και να λειτουργούν τους Δήμους σαν ανώνυμες εταιρίες.

Μας θέλουν καρικατούρες χωρίς καμία απολύτως αντίδραση σε όλα όσα σχεδιάζουν με κόπο για εμάς. Όμως, οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι απρόσωποι, οι περισσότεροι ζουν και δουλεύουν στην πόλη μας με εμπειρία, γνώση και φιλότιμο που ξεπερνάει τα προβλήματα. Αν φαντάζεστε όμως ότι το φιλότιμο μας θα σας επιτρέψει να κατασκευάζετε πελάτες και να βλάπτετε σοβαρά την υγεία και την ευημερία της κοινωνίας είστε γελασμένοι.

Όχι στον «Δούρειο Ίππο» των αναπτυξιακών οργανισμών των Δήμων!

Ο Δήμος είναι των Δημοτών του, δεν είναι για εργολάβους ιδιώτες!

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα!

Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους!


TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΙΚΗΣ