ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΞ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

 



Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας, ανάρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την μελλοντική απόκτηση του κτήματος Φιξ.

Παρότι όπως ανέφερε στο βίντεο η διαδικασία έχει δρομολογηθεί, ίσως να βρίσκεται στην τελική ευθεία, παρόλα αυτά έβγαζε μία αγωνία, να καταλάβουμε τι σημαίνει το κτήμα φιξ για τον δήμο μας, μάλιστα επιστράτευσε και μία δημότισσα η οποία απάντησε σε ερωτήσεις του τύπου… «Κα Μαίρη το κτήμα αυτό σας αρέσει? Είναι ωραίο είναι μεγάλο?»

Αφού η Κα Μαίρη εξέφρασε με την σειρά της, την αγωνία να παραμείνει το κτήμα χώρος πρασίνου, ώστε να μην κτιστούν πολυκατοικίες (αλήθεια υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί από όσα γνωρίζουμε το κτήμα έχει χαρακτηρισθεί χώρος πρασίνου που σημαίνει ότι δεν προβλέπεται εμπορική χρήση του). Προφανώς η Κα Μαίρη δε το γνώριζε αυτό, αλλά και ο Αντιδήμαρχος δεν ήθελε να της χαλάσει την εντύπωση που είχε, και άφησε την χριστιανή στην αγωνία της, και στην μοναδική ελπίδα, για να παραμείνει ο χώρος πράσινος αυτό θα εξασφαλιστεί μόνο αν ο δήμος Ηρακλείου τον αποκτήσει…

Αφού ολοκλήρωσε η Κα Μαίρη την τοποθέτηση της σχετικά με το κτήμα Φιξ, ο αντιδήμαρχος στα λόγια της Κας Μαίρης άκουσε την αγωνία και την θέληση ΟΛΩΝ των Ηρακλειωτών και όχι μόνο!!!!!


Η απόκτηση του κτήματος Φιξ είναι μία αμφιλεγόμενη υπόθεση, η οποία έχει περάσει από αδιαφανείς διαδικασίες, κάποιες έχουν καταγγελθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αυτές τις καταγγελίες ο Αντιδήμαρχος τις χαρακτηρίζει ως λασπολογία σε ιλουστρασιόν έντυπα.

Δε φτάνει που δεν υπολογίζεται η φωνή των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με την αντίληψη της διοίκησης, η αντιπολίτευση δε πρέπει να έχει φωνή ούτε στην κοινωνία…

Για να το θέσουμε απλά το θέμα για το κτήμα ΦΙΞ…
Η αντιπολίτευση αυτό που λέει είναι το κτήμα να αποκτηθεί με κρατική δαπάνη και να παραχωρηθεί σε κοινή χρήση, ενώ η δημοτική αρχή θέλει ντε και καλά ο χώρος να αποκτηθεί από τον δήμο με δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που θα δεσμεύσει για 15 χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε για τις υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα μας.

Σε μία περίοδο που τα πάντα είναι ρευστά σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση σε όλον τον πλανήτη, έρχεται η διοίκηση του δήμου με αδιανόητη εμμονή να βάλει φέσι στους δημότες, διότι από τους φόρους που πληρώνουν οι δημότες θα αποπληρωθεί η δανειακή σύμβαση για 15 χρόνια, και όχι από πόρους που έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή, επιπλέον θα δεσμεύσει τις επόμενες διοικήσεις που θα είναι υποχρεωμένες από την δανειακή σύμβαση να λαμβάνουν λιγότερους οικονομικούς πόρους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Ακόμα πιο απλά… προκειμένου να πιστωθεί στον Μπάμπαλο η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ, οι Ηρακλειώτες θα χρεωθούν και θα πληρώσουν ένα δάνειο χωρίς να έχουν ερωτηθεί, το οποίο θα στερήσει πόρους από τον βασικό λόγο που πληρώνουν οι δημότες, που είναι οι καθημερινές υπηρεσίες. Και αυτό σε μία περίοδο που ήδη ως χώρα διανύουμε 12 χρόνια οικονομικής αστάθειας

Εντωμεταξύ δε τίθεται θέμα αν θα παραμείνει ο χώρος πράσινος ή όχι, διότι ο χώρος έχει χαρακτηρισθεί ως πράσινος, σε όποιον και αν ανήκει δε πρόκειται να αλλάξει η χρήση του.


Αν και σε ότι αφορά την συγκεκριμένη παράμετρο να σας πω ότι έχω μία επιφύλαξη σε περίπτωση που η ιδιοκτησία περάσει στον δήμο, τότε μπορεί να γίνουν διάφορες μαιμουδιές και τελικά ο ελεύθερος χώρος πρασίνου να γεμίσει μαγαζάκια, παράγκες, και τραπεζοκαθίσματα για τους επισκέπτες.

Έχουμε εικόνα από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, τόσα μέτρα πλακόστρωτο έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα, από την άλλη στην πλατεία στην Παναγίτσα, έχουν ξηλωθεί παγκάκια επί της Κολοκοτρώνη, μέχρι πριν από κάποιους μήνες, στην οδό ανατολής ο χώρος (ενός στρέμματος) ήταν κλειδωμένος!!!!!, άλλοι ελεύθεροι χώροι έχουν μείνει αναξιοποίητοι όπως δίπλα στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, πλατεία έρωτα!!!!, απέναντι (από την πλατεία έρωτα), θυμάμαι πριν γίνει το χάνι ήταν πεζοδρόμιο και η είσοδος στο ξυλουργείο – επιπλάδικο ήταν στην ευθεία της εισόδου που ανεβαίνεις στο όροφο του κτηρίου!!!! Τώρα δεν έχει μείνει χώρος στο πεζοδρόμιο τόσο στην πευκών όσο και στην νεότητος!!! Και πόσες περιπτώσεις ακόμα…


Έτσι φτάσαμε στο σημείο με τόσους ελεύθερους χώρους πρασίνου και αλάνες που είχε ο δήμος μας πριν από 30 χρόνια, να ελπίζουμε στο κτήμα φιξ για να έχουμε λίγο πράσινο να αναπνεύσουμε!!!!!

Πάντως για μένα και φαντάζομαι για αρκετούς ακόμα, παραμένει μυστήριο η εμμονή στην απόκτηση του κτήματος μέσω δανειακής σύμβασης με διάρκεια αποπληρωμής 15 ετών και μάλιστα από το ταμείο των δημοτικών τελών…

Αλήθεια σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου τι προβλέπει η δανειακή σύμβαση?