Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Διαβάζοντας την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος στην εφημερίδα ΖΩ, η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ο Κος Γεωργόπουλος υποτιμά την νοημοσύνη μας?»

Θεωρεί ο Κος Δήμαρχος ότι απευθύνεται σε ζωάκια?

Είναι δυνατό να πνίγεται από την συκοφαντία ο Στ. Γεωργόπουλος, να σιωπά για 50 ημέρες χωρίς να αντιδρά, και να εμφανίζεται με αυτή την επιστολή θιγμένος να γράφει ότι επιφυλάσσεται να κάνει χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του?

Σέρνεται η συκοφαντία, όπως την θεωρεί ο ίδιος, περίπου 2 μήνες, και δεν έχει σκάσει ακόμα από την αδικία?

Μας δουλεύεται Κε Γεωργόπουλε?

Η επιστολή είναι προειδοποιητική, και εφόσον περιέχει ανακρίβειες και ψεύδη που θίγουν τον πρώτο δημότη της πόλης, γιατί εκείνος δεν προχώρησε άμεσα σε μήνυση εναντίον της εφημερίδας?

Δε φθάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες τους, και με την διοίκηση του δήμου, θέλει να ανακατώσει και άλλες καταστάσεις.

«Η αλήθεια είναι πως η κόρη μου Ιωάννα προσελήφθη ως μετακλητή υπάλληλος στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει ο κάθε δήμαρχος να επιλέγει τους προσωπικούς του συνεργάτες και με μισθό 1.200 ευρώ…!!! Σας γνωρίζω, δε, ότι μετά την προκήρυξη στον ημερήσιο τύπο για τη θέση αυτή, ήταν η μοναδική υποψήφια και μάλιστα με τα προσόντα αυτά. Σημειωτέον, ότι δεν πρόκειται για διορισμό, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά για τοποθέτηση.»

Από την στιγμή που ο Δήμαρχος έχει την δυνατότητα να επιλέγει τους προσωπικούς του συνεργάτες, γιατί να προκηρύξει ο δήμος διαγωνισμό για την θέση αυτή?
Εφόσον πρόκειται για τοποθέτηση και όχι για διορισμό, τότε για πιο λόγο έπρεπε να προκηρυχθεί διαγωνισμός?

Μήπως ο διαγωνισμός ήταν προπέτασμα καπνού, για να μη θεωρηθεί τόσο καραμπινάτη η τοποθέτηση της κόρης του δημάρχου?
Θα παρατηρήσατε ότι τα ποσά που αναφέρει ο δήμαρχος σαν απολαβές δικές του και της κόρης του, αφορούν τα καθαρά και όχι τα μεικτά. Τι κάνετε Κε Γεωργόπουλε, πουλάτε προϊόντα και για να ακούγονται πιο ελκυστικές οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνετε ΦΠΑ?
Κατά λάθος το γράψατε με αυτό τον τρόπο?

Σε άλλο σημείο γράφει: «Επίσης, δεν πρόκειται για 1.000 αλλά για 500 ευρώ, σύμφωνα και με όσα επιτρέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, που επιμελώς, βεβαίως, αποκρύπτετε…!!! Σημειωτέον δε, ότι επί ένα έτος τα χρήματα που μπορούσα να εισπράξω ως πρόεδρος, παρέμεναν στο ταμείο του Δήμου για ανάγκες αυτού και ποτέ δεν εισέπραξα ούτε ένα ευρώ από τη θέση αυτή.»

Και πως μπορούμε να μάθουμε, εφόσον παραμένουν στο ταμείο του Δήμου, με ποιανού εντολή διοχετεύονται για κοινωφελείς σκοπούς, όπως παρακάτω αναφέρεται.
Ο Στ. Γεωργόπουλος διάλεξε 3 σημεία από τα 8 ερωτήματα που του είχε θέσει η εφημερίδα εδώ και 2 μήνες, και μάλιστα εμφανίζεται θιγμένος την στιγμή που απαντάει ανεπαρκώς και αορίστως ή στεκούμενος σε λεπτομέρειες με σκοπό να παραπλανήσει τον αναγνώστη.

Για ακόμα μια φορά «Ο Βασιλιάς εμφανίζεται γυμνός» ενώ τα ατοπήματα, οι λάθος επιλογές και αντιδράσεις συνεχίζονται.

Από ότι θυμάμαι δεν ήταν μόνο αυτά τα ερωτήματα που είχε θέση η εφημερίδα «Ζω» στο Στ. Γεωργόπουλο, για να θυμηθούμε μαζί ποια ήταν αυτά.

1. Γιατί ο σημερινός δήμαρχος Ηρακλείου αγόρασε μία δημαρχιακή λιμουζίνα Mercedes προκειμένου να μετακινείται ο ίδιος, την στιγμή που –όπως υποστηρίζει- παρέλαβε τον Δήμο Ηρακλείου «υπερχρεωμένο»;

2. Γιατί προσέλαβε συγγενικό του πρόσωπο 1ου βαθμού, στον Δήμο Ηρακλείου;

3. Γιατί προχώρησε και συνεχίζει να προχωρά σε αθρόες προσλήψεις, την στιγμή που – όπως υποστηρίζει - ο Δήμος Ηρακλείου «είχε υπεράριθμο προσωπικό»; Γιατί αρνείται πεισματικά να απαντήσει στο πόσες προσλήψεις έχουν γίνει και που;

4. Γιατί αρνείται να απαντήσει στο ποιος τελικά πλήρωσε τόσο την εκτύπωση, όσο και τη διανομή, του πολυτελούς εντύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου το Καλοκαίρι του 2007, και στο οποίο καταγράφονταν η άποψη της παράταξης του(!) για την οικονομική κατάσταση που – υποτίθεται - ότι παρέλαβε τον Δήμο την 1η Ιανουαρίου του 2007; Μήπως τελικά το πλήρωσαν οι δημότες του Ηρακλείου μέσα από τα δημοτικά τέλη; Ποιος πλήρωσε και το πρόσφατο έντυπο που καταγραφόταν -πάλι- η άποψη του ιδίου του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για το θέμα της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ;

5. Γιατί δεν μεταφέρει με ομαλό τρόπο το προσωπικό των Δημοτικών Επιχειρήσεων στο Δήμο; Μήπως επιθυμεί να έχει εργαζομένους υπό ομηρία;

6. Γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν μέσα σε 17 μήνες θητείας να έχουν παραιτηθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη και από δημοτικός σύμβουλος, τρεις(!) γενικοί γραμματείς του Δήμου, καθώς και δημοτικοί του σύμβουλοι από θέσεις ευθύνης;

7. Γιατί απέκρυψε έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η σύνθεση του Δ.Σ. της δημοτικής ραδιοφωνίας στερείται νομιμότητας; Γιατί ενώ είχε γνώση του εγγράφου αυτού, συγκαλούσε το παράνομο Δ.Σ. και μάλιστα προχώρησε και σε απόφαση απόλυσης του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ, για «οικονομικούς λόγους» όταν ο τελευταίος λάμβανε 880 ευρώ μηνιαίως;

8. Γιατί δεν απαντά στο ερώτημα τι μισθούς λαμβάνει ο ίδιος από το Δήμο Ηρακλείου ως δήμαρχος και ως πρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας, καθώς και συγγενικά του πρόσωπα; Γιατί δεν απαντά και για τους μισθούς που παίρνουν από το Δήμο Ηρακλείου τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της δημοτικής ραδιοφωνίας ή συγγενείς τους 1ου βαθμού, που συμφώνησαν μαζί του στις παράνομες αποφάσεις του Δ.Σ.;