ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

(πρώτη μούρη πάλι η Δέσποινα)

Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς την ίδια υποψία... αλλά η συγκέντρωση του Μπάμπαλου της προηγούμενης Κυριακής, δε πρέπει να πήγε και τόσο καλά.

Έτσι και αλλιώς αυτό φαίνεται από τις λίγες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, αλλά και το πως ήταν στημένος - στριμωγμένος ο κόσμος σε μία σκηνοθετική προσπάθεια να φανεί περισσότερος από λίγος.

Αν η εικόνα της εκδήλωσης ήταν διαφορετική και πιο κοντά στις προσδοκίες του Μπάμπαλου, θα βομβάρδιζαν τα μπαμπαγαλάκια το fb με εκατοντάδες φωτογραφίες και συνθήματα νίκης και ικανοποίησης. 

Ο Μπάμπαλος ήθελε ντε και καλά το κλειστό γυμναστήριο, περιμένοντας ότι θα γέμιζε με χαρούμενους Ηρακλειώτες ένεκα των ασφαλτοστρώσεων, των κλαδεμάτων, της χρηστής διαχείρισης κτλ... Όμως ο μπάμπαλος παρότι χρόνια στο κουρμπέτι, αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως, επιλέγοντας την ίδια παλιά αποτυχημένη συνταγή με τα προεκλογικά δήθεν έργα, υποβαθμίζοντας και αυτός την νοημοσύνη του κόσμου. 

Έχετε σκεφτεί εκεί στο Μπαμπαλιστάν το ενδεχόμενο, αν η προεκλογική εκστρατεία ήταν πιο ταπεινή, χωρίς τον οίστρο των εργασιών, με ένα λιτό και μόνο σύνθημα όπως... "5 χρόνια ήμασταν στο τιμόνι του δήμου, έφτασε η ώρα να μας κρίνετε..." αυτό δε θα είχε καλύτερα αποτελέσματα?

Αλλά όταν ξέρεις ο ίδιος ότι έκανες πασαλείμματα, έργα βιτρίνας, πως μπορείς να βασιστείς σε αυτά?

Η συνταγή είναι η παρακάτω...
Συγκεντρώνουμε 10 "έργα" με την απαραίτητη σάλτσα τα παρουσιάζουμε σαν φοβερά και τρομερά... προεκλογικά θα πλακωθούμε στα έργα για να επηρεαστούν οι ηλίθιοι ψηφοφόροι λίγο πριν τις εκλογές και να πειστούν ότι ο δήμαρχος είναι ικανός.   
Επικοινωνείς με τον κόσμο για να το ενημερώσεις για διάφορες δυνατότητες που έχει πλέον από τις υπηρεσίες του δήμου (μη γελιόμαστε... ο υποψήφιος εν ενεργεία δήμαρχος, δε θα το σκεφτεί πολύ να χρησιμοποιήσει μηχανισμούς του δήμου), αλλά όταν επικοινωνείς λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο δημότης δεν θα εισπράξει το ίδιο το ενδιαφέρον σου για ενημέρωση. 

Όπως καταλαβαίνεται η εικόνα της συγκέντρωσης της Κυριακής ήταν εικόνα ήττας και μάλιστα συντριπτικής. Δε το περίμενε κανένας αυτό το βατερλό, όπως δε περιμένουν και το αποτέλεσμα των εκλογών... Οι φωτογραφίες μοιάζουν με ανέκδοτο, από την εξέδρα που μιλούσε ο μπάμπαλος μέχρι τον τοίχο που είχαν στριμώξει τον κόσμο, χωρούσαν άλλες 2 τουλάχιστο σειρές. 
Κάποιοι ήταν όρθιοι, γιατί δεν πρόλαβαν να βρουν θέση (εικόνα για γέλια), οι κάτω στριμωγμένοι όπως είπαμε, λες και δεν υπήρχε χώρος να απλωθούν και να είναι πιο άνετα, αλλά έτσι θα φαίνονταν πολύ λιγότεροι... το ίδιο και στην κερκίδα... λες και κρύωνε ο κόσμος και είχε κολλήσει ο ένας με τον άλλον για να ζεσταθούνε...

Αλήθεια την κορδέλα μπροστά από τους καθισμένους στο τερέν την ξέχασαν να την βγάλουν?
προφανώς ήταν ιδέα του σκηνοθέτη, ότι αν παρ' ελπίδα δεν έχουμε κόσμο, από εκεί και πίσω θα μπουν καρέκλες... Τι νόημα είχε η κορδέλα, να βάλει το όριο μεταξύ των δημοτών και του δημάρχου? Φοβόταν ο Μπάμπαλος μήπως και οι δημότες πάνω στον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για τον δήμαρχο, θα μπούκαραν πέρα της κορδέλας για να τον σηκώσουν στα χέρια?
πάλι καλά που δεν είχε και security για να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Άρα λοιπόν η κορδέλα στις φωτογραφίες ήταν σκηνοθετικό λάθος... και προδίδει τον πανικό των διοργανωτών όταν αντιλήφθηκαν ότι οι δημότες τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια.


Αυτός ο κόσμος ίσως να γέμιζε το πολύκεντρο, γιατί να ήθελε ο Μπάμπαλος το κλειστό από την στιγμή που ήταν ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής?

Η εικόνα θυμίζει σαν να υπάρχει μία τάφρος μεταξύ της εξέδρας του δημάρχου και του κόσμου...
δηλαδή μιλάμε ότι ζούμε φοβερές στιγμές!!!


Να σχολιάσω και τον μέσο όρο ηλικίας των παρευρισκομένων...

Ευτυχώς που τα ΚΑΠΗ έστειλαν κόσμο στην συγκέντρωση, και σώθηκε λίγο η κατάσταση, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας πρέπει να ήταν 65 - 70 χρονών.

που είναι εκείνες οι εικόνες της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας του Μπάμπαλου με τους πιτσιρικάδες και τα καπνογόνα, με τα συνθήματα και την νεολαία να ξεσηκώνει την εξέδρα?


Αν δεν είχαν επιστρατευτεί τα ΚΑΠΗ (που δεν είναι βέβαιοι ψηφοφόροι του Μπαμπαλου) η εκδήλωση θα ματαιώνονταν λόγω έλλειψης απαρτίας!!!

Δε φτάνουν όμως οι λιγοστές φωτογραφίες από την προεκλογική εκδήλωση, έχουμε και τα μπαμπαγαλάκια να επιμένουν να υποτιμούν την νοημοσύνη και τα μάτια του κόσμου, προσπαθώντας να πείσουν για την επιτυχία της συγκέντρωσης. 

Φανταστείτε ότι έπεσαν χιλιάδες τηλέφωνα, στάλθηκαν χιλιάδες μηνύματα και όχι μία φορά, αλλά με δύο και τρεις υπενθυμίσεις, παρόλα αυτά δεν κατάφερε ο Μπάμπαλος να συγκινήσει η πρόσκληση του, τους δημότες, και είχαμε το αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. 

Ο Μπάμπαλος βαδίζει με απόλυτη ακρίβεια στα βήματα του Σ. Γεωργόπουλου...
θα πέσει μόνος του σαν σάπιο φρούτο...