ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής επιχείρησης Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής (07-10-19), και με αντικείμενο συνεδριάσεως

Αλλαγή ειδικότητας και μετάταξη από τη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής (Άρθρο 80-τροποποίηση άρθρου 15 του ν.4257/2014) των κάτωθι εργαζομένων:

Α. Ηλιάνας Παπαδημητρίου, από ΠΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στο κλάδο ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 172/16-9-19 αίτηση της στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α.

Β. Φωτεινής Ζαρνακούπη, από ΔΕ Δημοσιογράφων στο κλάδο ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 174/18-9-19 αίτηση της στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α.

Γ. Δασκαλάκης Νίκη, από ΔΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στο κλάδο ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 173/18-9-19 αίτηση της στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α.

Δ. Χαράλαμπου Γκοτζίνα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 185/3-10-19 αίτηση του στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α.

Ε. Κοτίνη Ευστάθιου, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 186/3-10-19 αίτηση του στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α.

Με βάση την τροποποίηση του νόμου 4257/2014…
Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος της μετακίνησης της παραγράφου 1 και εφόσον εξακολουθούν να υφίστανται οι σχετικές υπηρεσιακές ανάγκες, οι υπάλληλοι που μετακινήθηκαν μπορούν, ύστερα από αίτησή τους, να μετατάσσονται στους φορείς στους οποίους είχαν μετακινηθεί. Για τη μετάταξη εκδίδεται απόφαση του αρμοδίου για το διορισμό οργάνου, μετά από γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου και σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης. Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση κλάδου/ ειδικότητας της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα της θέσης στην οποία μετατάσσεται και, αν δεν υπάρχει, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση. Η συσταθείσα προσωποπαγής θέση καταργείται αυτοδικαίως με την με οποιοδήποτε τρόπο αποχώρηση του υπαλλήλου. Η πράξη μετάταξης δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Το διοικητικό συμβούλιο Εγκρίνει κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κ.κ. Κικίμη Κώστα και Μπάρμπα Ηλία την αλλαγή ειδικότητας και τη μετάταξη από τη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής (Άρθρο 80- τροποποίηση άρθρου 15 του ν.4257/2014) των κάτωθι εργαζομένων: Α. Ηλιάνας Παπαδημητρίου, από ΠΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στο κλάδο ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 172/16-9-19 αίτηση της στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. Β. Φωτεινής Ζαρνακούπη, από ΔΕ Δημοσιογράφων στο κλάδο ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 174/18-9-19 αίτηση της στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. Γ. Δασκαλάκης Νίκη, από ΔΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στο κλάδο ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 173/18-9-19 αίτηση της στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. Δ. Χαράλαμπου Γκοτζίνα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 185/3-10-19 αίτηση του στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. Ε. Κοτίνη Ευστάθιου, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 186/3-10-19 αίτηση του στη Δ.Ε.Ρ.Η.Α. (Ολόκληρη η απόφαση)

Εδώ ερχόμαστε στο στο κείμενο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ που είχα αναρτήσει στις 11 Οκτωβρίου.

Στο οποίο αναφέρθηκα στους 15 εργαζόμενους της Ραδιοφωνίας που είχαν μεταφερθεί στον δήμο για 4 χρόνια, και που δεν αντικαταστάθηκαν όσο έλειπαν που αυτόματα αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν οργανική θέση στην επιχείρηση.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη απόφαση, να σημειώσω το εξής.
Η περίπτωση Δ. που αφορά ηχολήπτη που μεταφέρθηκε στο πολιτιστικό κέντρο, είναι θεμιτή καθώς πρόκειται για αντικείμενο της ειδικότητας του, και που στο παρελθόν τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει υπάλληλος του δήμου με ειδικότητα υδραυλικός.

Στην περίπτωση Ε. υπάρχει ιδιαιτερότητα της κατάστασης, και ουσιαστικά με την απόφαση τακτοποιείται ένα ζήτημα ετών, καθώς ο εργαζόμενος ανέκαθεν ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου.

Για τις 3 πρώτες περιπτώσεις Α. – Β. – Γ. υπάρχει θέμα…
και το θέμα έχει να κάνει με την αρχική μετακίνηση τους στο πλαίσιο του 2+2.
Ουσιαστικά από την απόφαση αποκαλύπτεται και ο τρόπος – κριτήρια που έγιναν οι μετακινήσεις, αφού και οι 2 εργαζόμενοι όπως βλέπετε είχαν ειδικότητα Καλλιτέχνη, και η άλλη περίπτωση Δημοσιογράφου.

Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση κλάδου/ ειδικότητας της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα της θέσης στην οποία μετατάσσεται…

Εδώ τίθεται ένα άλλο ερώτημα, τι σημαίνει να έχει τα τυπικά προσόντα, και σε ότι αφορά την ειδικότητα τι γίνεται?

Προκειμένου να κουμπώσει με την τροποποίηση του νόμου η μετακίνηση, έγινε προφανώς αυθαίρετα η αλλαγή ειδικότητας, σε ΠΕ Διοικητικού, χωρίς καμία άλλη διαδικασία που να πιστοποιεί την ειδικότητα βάσει παραστατικών εκπαίδευσης, αλλά η μεταβολή της ειδικότητας να εξαρτάται από 4 χρόνια εμπειρίας σε μία θέση, η οποία, εξ αρχής, δεν είχε σχέση με την ειδικότητα του εργαζόμενου!!!!

Για να μη φανώ σκληρός, αναφέρομαι αποκλειστικά σε θέματα ειδικοτήτων και επιλογών.
Τα κοινωνικά κριτήρια είναι εξίσου σημαντικά και σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικότερα από την υπηρεσιακή αξιολόγηση. Αλλά όταν με αυτές τις άτσαλες διαδικασίες που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου, ακόμη και για όσους συντρέχει λόγος εξαίρεσης εξαιτίας κοινωνικών κριτηρίων, τους υποβαθμίζει το δικαίωμα.

Αλήθεια εκεί στο Δ.Σ. της επιχείρησης πως παίρνονται οι αποφάσεις??
με τι κριτήρια?
Προφανώς τα κριτήρια του Δημάρχου, αφού η νέα πρόεδρος της επιχείρησης που ανέλαβε τον τελευταίο μήνα, δε φαντάζομαι ότι το μέλημα της ήταν αυτή η εκκρεμότητα.

Θα έχει συνέχεια το θέμα, γιατί το ένστικτο μου λέει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες μαιμουδιές, και για άλλους ημέτερους εργαζόμενους, που θα επιβεβαιώσουν αυτά που έγραψα σχετικά με τις 15 μετακινήσεις στο δήμο και τα κριτήρια που είχαν να κάνουν με προσωπικές επιλογές του δημάρχου, όπως και τα 2/5 των απολύσεων.

Σε αυτό να αναφέρω ότι στο τελευταίο και πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ραδιοφωνίας η παράταξη ΠΝΟΗ με τον Γιάννη τον Αϊβάζη έθεσε θέμα επαναπρόσληψης των αποβληθέντων.

Με την ευκαιρία να πω ότι το ζητούμενο στην αποκατάσταση της αδικίας που αφορά τις απολύσεις αλλά και τις μετακινήσεις, δεν είναι μόνο η επαναπρόσληψη των απολυμένων, αλλά η αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της ηθικής τάξης.

Αν και πότε υπήρχε αξιοκρατία στον δήμο Ηρακλείου…

Ένας λόγος παραπάνω να ξεκινήσει από αύριο, και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η σύμπραξη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενεργών πολιτών, ακόμη και αιρετών από την παράταξη της διοίκησης που έχουν υπόσταση και που τους ενδιαφέρει το δίκαιο περισσότερο από το να καλύπτουν τις αποφάσεις του δημάρχου.

Τι να το κάνω, αν είναι ο άλλος γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας…
Θα έπρεπε όλοι αυτοί κανονικά να κρύβουν την ιδιότητα τους και όχι να την διαφημίζουν…
όταν δεν αδυνατούν ή και από ίδιο συμφέρον στέκονται σούζα στο άδικο στην αναξιοκρατία και το ανήθικο.