ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΜΕΡΟΣ 4ο


22 Δεκεμβρίου 2014, έγινε η καταγγελία της σύμβασης μου…
Στο ποσό της αποζημίωσης δεν υπολογίστηκαν 9 χρόνια, τα οποία παρόλα αυτά δηλώνονταν στις καταστάσεις προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια, για το θέμα αναμένω την απόφαση του δικαστηρίου.

Για τον λόγο αυτό δεν υπέγραψα την αποδοχή της αποζημίωσης. Βέβαια αυτό δεν αλλάζει κάτι, γίνεται μονομερώς η διαδικασία, ίσως αν αποδεχόμουν το ποσό της αποζημίωσης, να μην είχα μετά το δικαίωμα να καταγγείλω το ότι δεν υπολογίστηκαν τα 9 χρόνια προϋπηρεσίας.

Για να καταλάβετε, αλλά και να μάθουν οι σημερινοί διοικούντες γιατί δε το γνωρίζουν…

Τέλη 80, με την ελεύθερη ραδιοφωνία – τηλεόραση το επάγγελμα του ηχολήπτη άρχισε να έχει υπόσταση στην αγορά εργασίας. Στην ΕΡΤ για παράδειγμα, οι περισσότεροι ηχολήπτες ήταν ηλεκτρονικοί, δεν είχαν εκπαίδευση ειδικά στην ηχοληψία. Τότε υπήρχαν μόνο 2 σχολές, η Παπαντωνοπούλου που παρακολούθησα, και Σταυράκου. Η ειδικότητα ηχολήπτης δεν είχε κωδικό στην εφορία για πολλά χρόνια.
Δεν υπήρχε συλλογική σύμβαση, δεν υπήρχαν προϋποθέσεις κτλ.

Το 2000 ίσως ένα χρόνο νωρίτερα έγινε η ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας), προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των τεχνικών, που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτα.

Το κάθε ραδιόφωνο πλήρωνε όσα ήθελε ή συμφωνούσε ο εργαζόμενος, δεν υπήρχαν ωράρια, οι περισσότεροι ηχολήπτες ήταν ανασφάλιστοι κτλ.

Μετά την σύσταση της και την αναγνώριση από κρατικούς φορείς η ΕΤΕΡ ήρθε και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 94.1 FM (τότε), προκειμένου να εναρμονιστεί ο σταθμός με τις προϋποθέσεις και τα δικαιώματα που είχαν πλέον αναγνωρισθεί για τους τεχνικούς.

Έτσι λοιπόν η ΕΤΕΡ έθεσε το εξής δίλημμα στην τότε διοίκηση…
Ή θα πληρώσετε τα ένσημα στους εργαζόμενους πριν από το 2000, κάτι που σήμαινε, εκτός των άλλων και πρόστιμα, που ενδεχομένως το σύνολο του ποσού, να ήταν δυσβάστακτο για την επιχείρηση…
ή θα αναγνωρίσετε τα χρόνια προϋπηρεσίας των ηχοληπτών στον ίδιο φορέα.

Μέχρι το 2000 δεν υπήρχαν συμβάσεις κτλ…
Για τον λόγο αυτό φαίνεται όλοι στο ραδιόφωνο (τεχνικοί και δημοσιογράφοι) να έχουν προσληφθεί από το 2000.
Φυσικά στα χαρτιά των προσλήψεων αναφέρεται και η προϋπηρεσία πριν το 2000.

Εδώ και 4 χρόνια περιμένω να αποδειχθεί το αυτονόητο, δεν ξέρω τι συμβαίνει και έχει καθυστερήσει τόσο πολύ αυτή η υπόθεση που αφορά μάλιστα εργατική διαφορά… Ελπίζω να είναι τυχαίο.


Φανταστείτε ότι για ένα χρόνο περίμενα την απόφαση, και η δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση καθαιρέθηκε γιατί καθυστερούσε να βγάλει τις αποφάσεις, η υπόθεση πήγε σε άλλον δικαστή, ο οποίος την έκανε πάσα στο ειρηνοδικείο όπου παραδόθηκαν τα δικόγραφα στις αρχές Δεκέμβρη του 2018.

Γνωρίζουν πολύ καλά στην διοίκηση ότι εργαζόμουν πριν το 2000, και ο ίδιος ο Μπάμπαλος το γνωρίζει πολύ καλά.

Η απόλυση μου έγινε ξεκάθαρα για λόγους εκδίκησης, (που αναφέρω σε προηγούμενη ανάρτηση για το χρονικό), κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, προκειμένου να τακτοποιήσει ένα προσωπικό του θέμα, χρησιμοποιώντας το αξίωμα του δημάρχου.

Κάνω μία παρένθεση, για να βάλω μία διάσταση σε όλο αυτό…

Τι κέρδισε ο Μπάμπαλος με την απόλυση μου?
Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, που ήταν από τα πρώτα που έκανε όταν ανάλαβε δήμαρχος?

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Συνεχίζω…
Δεν ήταν αρκετή η επαγγελματική και οικονομική μου εξόντωση, ήθελε ο δήμαρχος και το παρεάκι του, να με εξοντώσουν τόσο ηθικά, όσο και σαν προσωπικότητα…

Φανταστείτε την εικόνα κάποιου που είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και 3-4 συνεχίζουν να τον κλωτσάνε.

Για τέτοιο ήθος και μεγαλοψυχία μιλάμε!!!!

Ήδη πριν από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι να αναλάβει ο Μπάμπαλος την διοίκηση του δήμου, παρότι το μπλοκ ήταν ανώνυμο, με είχαν συνδέσει με την δραστηριότητα του, και υπήρχαν σχόλια όπως τα παρακάτω. 


Διέδιδαν ανυπόστατα ψεύδη, ότι πληρωνόμουν με 3-4 συμβάσεις!!!!, κάποια στιγμή είχα ακούσει ότι τα παίρνω και από το νεκροταφείο, από τα στεφάνια και τα μάρμαρα!!!!!

Ακόμα και μετά την απόλυση μου συνέχιζαν να βγάζουν χολή κάποιοι, που αναρωτιέμαι μέχρι και σήμερα τι όφελος είχαν από αυτό…

Διότι αν κάνεις κάτι με τόσο μένος και δεν έχεις κανένα όφελος προσωπικό, τότε είσαι εντελώς ΒΛΑΚΑΣ!

2 χρόνια μετά την απόλυση μου, λαμβάνω ένα εξώδικο από τον 94FM στο οποίο μου ζητούσε η επιχείρηση να της επιστρέψω 2.500 ευρώ, επειδή μου είχαν καταθέσει από λάθος μία επιπλέον δόση για την εξόφληση της αποζημίωσης!!

2 χρόνια μετά…

Έχει όμως πλάκα να σας πω, πως έγινε το λάθος, όπως το έμαθα αργότερα…

Η Αρώνη ζητάει από εργαζόμενο μπουμπούκι, να καταθέσει το ποσό στην ….λάκη, αυτός άκουσε Κυριακάκη, έχει και ένα θέμα με τα φύλα ο συγκεκριμένος οπότε έκανε την μαλακία…

Πριν να έρθει το εξώδικο, επικοινώνησε μαζί μου η …λακη και μου είπε ότι αν δε επιστρέψω τα χρήματα τότε δε πάρει τα λεφτά της. Όπως καταλαβαίνετε έμεινα χαζός, τι δουλειά είχε το λάθος που έγινε σε εμένα, με τα λεφτά της ….λακη. Της είπα ότι δεν εμπιστεύομαι με τίποτα την διοίκηση του σταθμού, πόσο μάλλον όταν με ενοχλούν για ένα θέμα που έγινε πριν από 2 χρόνια, και ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορούσε να απαιτήσει τα χρήματα της η συγκεκριμένη εφόσον είναι δεδουλευμένα. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο…

Ή εκτός αν ήταν χρήματα χωρίς παραστατικό…. Όπως λέμε γενικά έξοδα…

Δε σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα από την πρώην συνάδελφο, και δεν κατάλαβα αν το τηλεφώνημα το έκανε από μόνη της ή την έβαλαν να το κάνει… ή αν επιχείρησε με την κλάψα να με πείσει για να πουλήσει το αποτέλεσμα ως εκδούλευση.

Ξέρετε, σε πόστα του δήμου, όπως ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός, που ακόμα και η ύπαρξη της επιχείρησης είναι επισφαλής, οι εργαζόμενοι παρότι είναι λίγοι, μεταλλάσσονται θεωρώντας ότι έτσι θα επιβιώσουν. Το βασικό μέλημα τους είναι να εξασφαλίσουν την θεσούλα τους χωρίς καμία ηθική συστολή. Φανταστείτε για εργαζόμενους χωρίς αντικείμενο… Φανταστείτε ότι κάποιοι από αυτούς θα έδιναν και το νεφρό τους, να γίνουν μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Φανταστείτε την κόλαση για κάποιον που δεν είναι σαν αυτούς και πρέπει να τους συναναστρέφεται καθημερινά…

Εκεί λοιπόν που μου χρωστάνε ένα κάρο χρήματα, θέλουν να τους δώσω και 2.500 για το λάθος που έγινε και που διαπιστώθηκε μετά από 2 χρόνια.

Θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά…
Δεν ξέρατε πριν για την περίπτωση μου, ακούγατε τα απαράδεκτα ψεύδη και χαρακτηρισμούς για το όνομα μου…

Τώρα τα διαβάζετε… και δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή παρέκκλιση από τα πραγματικά γεγονότα.
Θα συνεχίσετε να στηρίζετε αυτόν τον τύπο, που αποκάλυψε με τον χειρότερο τρόπο το αληθινό του πρόσωπο?


Η Συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο

Αν δεν έχετε διαβάσει τα 3 προηγούμενα επεισόδια...

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ... ΞΕΚΙΝΑΜΕ
ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΗ
ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΗΚΗ